28 Ιουλ 2020

Περί εθελουσίας σκλαβιάς


Αγαπημένε μου πιτσιρίκο,
Μέσα στην ανασκόπηση του μπλογκ που κάνω αυτές τις μέρες, πέτυχα και το κείμενο του Βασίλη. Ο σοφός Βασίλης χτύπησε διάνα. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει, το επιβεβαιώνει και ένας...

Αποκλιμάκωση της κρίσης, ολοταχώς σε διμερή διαπραγμάτευση...


Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο των Τούρκων... 

Λυγερού Νεφέλη

Επιβεβαιώθηκε η αποκλιμάκωση της σοβούσας τις τελευταίες ημέρες ελληνοτουρκικής

Eρώτηση ΚΙΝΑΛ για την φωτιά στις Κεχριές


Την Παρασκευή  κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Βουλευτή και Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Γιώργο Καμίνη, , παρουσία του Γραμματέα του τομέα Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Καρκατσούλη και του Γραμματέα της ΝΕ Κορινθίας Δημήτρη Αγγελόπουλου...

Loutraki Festival: OPERA CHAOTIC: “Eίναι τρελλοί αυτοί οι Έλληνες" “


Οι OPERA CHAOTIQUE  στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λουτρακίου 2020 σας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό event το Σάββατο 1η Αυγούστου κάτω από τα άστρα. Και παρουσιάζουν το νέο τους show :  

Την Παρασκευή επαναλειτουργεί η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κορίνθου



Την Παρασκευή 31 Ιουλίου και ώρα 12:00, θα τελεσθεί Αγιασμός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Διονυσίου για την επαναλειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής, παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Βασιλείου Κοντοζαμάνη...

Ελληνοτουρκικές διαφορές και οι προϋποθέσεις της πολιτικής συναίνεσης


Άρθρο της βουλευτού Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ και Αναπληρώτριας Τομεάρχη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Σίας Αναγνωστοπούλου στην Εφημερίδα Αυγή της Κυριακής 26.7.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η κατάσταση στο Αιγαίο...

Ανοίγει τις πύλες του το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα

Σε λειτουργία τίθεται τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, στην Αλόννησο, το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα. Το καταδυτικό μουσείο, οριοθετήθηκε...

Γκράφιτι αφιερωμένο στους Grup Yorum στο κέντρο της Αθήνας


Στην Οδό Μεταξά στο κέντρο της Αθήνας δημιουργήθηκε γκράφιτι προς τιμήν του συγκροτήματος Grup Yorum, που δέχεται άγριες και αλλεπάλληλες διώξεις από τις τουρκικές αρχές. 
Στο γκράφιτι, που κοσμεί τους τοίχους της Αθήνας, απεικονίζονται τα τρία μέλη του συγκροτήματος που έφυγαν από τη ζωή αγωνιζόμενα για την ελευθερία και τη μουσική τους. H Helin Bölek, o Mustafa Koçak και o İbrahim Gökçek. 

Άσχημα νέα για την κυβέρνηση


Γιώργος Λακόπουλος

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πέρασε και το καλύτερο μεσημέρι του, έχοντας απέναντί του τον αρχηγό της...

Επανασύνδεση ρεύματος: Επιδότηση και άτοκες δόσεις – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια


Ανάσα και… ρεύμα στα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, στα οποία είχε κοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω χρεών, έρχεται να δώσει το πρόγραμμα επανασύνδεσης ρεύματος.
Ήδη, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση που...

Ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα: Μια ιστορία με πολλούς χαμένους και (πολύ) λίγους νικητές


Ευάγγελος Θεοδώρου

Η προκήρυξη του διαγωνισμού Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) της Αττικής από την...

Κορωνοϊός: Παγκόσμιος συναγερμός -Επανέρχονται τα μέτρα σε πολλές χώρες, τα κρούσματα ξεπερνούν τα 16,3 εκατομμύρια


Η πορεία του κορωνοϊού αναγκάζει ολοένα και περισσότερες χώρες να επαναφέρουν τα υγειονομικά μέτρα, κυρίως στην Ευρώπη, όπου οι περιορισμοί στα ταξίδια..

Τα τρία εφιαλτικά μερόνυχτα, το βουβό 112 και τα “μπουκωμένα” κανάλια της λίστας Πέτσα



Από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας αναφέρονται τα εξής:
Την περασμένη εβδομάδα η Ανατολική Κορινθία έζησε τρία εφιαλτικά μερόνυχτα. Τρία μερόνυχτα πνιγμένα στην κάπνα και τον τρόμο. Τρία μερόνυχτα..

Βουλή: Σήμερα η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης


Σήμερα Τρίτη θα ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, σε μία συνεδρίαση.

Σήμερα εισάγεται στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Απ. Παπαφωτίου: Η Ιουστινιάνεια Αγία Σοφία & ο "Μαρμαρωμένος Κυβερνήτης"


Η Αγία Σοφία πρόεκυψε από τη σύγκλιση τριών ισχυρών ρευμάτων, των οποίων η συνάντηση και η αλληλοδιείσδυση δημιούργησε τον εμβληματικό..