6 Φεβ 2021

«Εμβόλια» Δημοκρατίας και Ελευθερίας


Από Ρούντι Ρινάλντι

Από τις 25 έως τις 29 Ιανουαρίου διεξήχθη στο Νταβός της Ελβετίας η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Εκεί συναντήθηκε πλήθος από σημαντικούς ηγέτες του σύγχρονου κόσμου με τους επικεφαλής παγκόσμιων οικονομικών κολοσσών, για να ανταλλάξουν γνώμες και...

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία: Εμβολιασμοί... «προετοιμασίας» και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας


Mαζικοί εμβολιασμοί ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στο νησί έγιναν στην Ικαρία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ιστοσελίδας emvolio.gov.gr.

Σύμφωνα με το...

Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος: H Μητρόπολη είναι πρόθυμη να διαθέσει αίθουσες για εμβολιαστικά κέντρα



Η Μητρόπολη Κορίνθου είναι πρόθυμη να διαθέσει αίθουσες για να χρησιμοποιηθούν προσωρινώς ως εμβολιαστικά κέντρα για τον κορωνοϊό, τονίζει στα «ΝΕΑ» ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος. Στην κριτική..

Δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοιού στο Καλέντζι



Την Τρίτη 9/2/2021 θα πραγματοποιηθούν τεστ ανίχνευσης κορωνοιού (rapid test) στους κατοίκους του Καλεντζίου από τις 9.30. -12.30

Τα τέστ θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου.

Πολύτιμος Συνεργάτης του Συλλόγου "Όραμα Ελπίδας" ο δήμος Ερμιονίδας για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών


 Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», για την προάσπιση του σκοπού του δικτύου συνεργασίας του Συλλόγου, υπέγραψε ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος συμμετέχοντας και υποστηρίζοντας ουσιαστικά την προσπάθεια ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών..

Στα 1.113 τα νέα κρούσματα- Σταθερά διψήφιο αριθμό κρουσμάτων η Κορινθία


Σήμερα ανακοινώθηκαν  1113 νέα κρούσματα
της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα..

Στο στρατόπεδο Τζαναβάρα η..."μάντρα αυτοκινήτων" της Περιφέρειας;

 


Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα μεταφέρονται από την Τρίπολη στην Π.Ε. Κορινθίας οχήματα και μηχανήματα που ανήκαν στις πρώην ΔΕΚΕ και ΔΕΣΕ. Η σχετική απόφαση, δήλωσε ο περιφερειάρχης, υπαγορεύθηκε στο..

Οι περιπέτειες ενός μεγάλου έργου στα χέρια των πολιτικών- του Α. Παπαφωτίου


Στο εντυπωσιακό και συναρπαστικό βιβλίο των καθηγητών Ντάρον Ατζέμογλου
στο Harvard  university, Τζέιμς Ρόμπινσον στο M.I.T. «Γιατί αποτυγχάνουν τα έθνη», η κύρια απάντηση που δίδεται είναι ότι..

Π.Τατούλης: Tην επόμενη φορά κ. Νίκα που θα επισκεφθείτε υπουργούς μην ξεχάσετε να μας πείτε αν σας κέρασαν "νερατζάκι" ΄ή "κεράσάκι"

 

Μόνο με χιούμορ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πλέον τo σήριαλ της φαρσοκωμωδίας των επισκέψεων του κ.Νίκα στους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Στο τελευταίο επεισόδιο λοιπόν, όπως..

Αλαλούμ με το take away - H κυβέρνηση παίρνει πίσω την απαγόρευση


Βίκυ Σαμαρά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχικά ανακοίνωσε απαγόρευση take away τα Σαββατοκύριακα, μετά ότι θα ισχύσει από αύριο και τελικά ότι η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει καθόλου την εισήγηση της επιτροπής.

Μοιρολατρία: μια νέα θρησκεία γεννιέται


Τάσος Τσακίρογλου

Σε σκοτεινές εποχές, όταν η πραγματικότητα μοιάζει με ένα τούνελ δίχως τέλος, η αυθόρμητη απόκριση σε...

Η σαβούρα που κουβαλάμε


Πιτσιρίκο, πριν λίγες μέρες έκανα έναν μεγάλο περίπατο Μοναστηράκι, Θησείο, Πλάκα, Αναφιώτικα, Φιλοπάππου, Άνω Πετράλωνα κι ενώ ευωδίαζε παντού άνοιξη με ανθισμένα λουλουδάκια και πεταλούδες, η εικόνα των έρημων δρόμων στο κέντρο και τα κλειστά μαγαζιά ανέδυε μια θλιβερή εγκατάλειψη.

Άλλα δεν τα συμφέρει να λειτουργήσουν με τις παρούσες περιοριστικές συνθήκες, και άλλα μας αποχαιρέτησαν για τα καλά.

Καψόνια πειθάρχησης με αφορμή την πανδημία


Δημήτρης Τσίρκας

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 δεν έχει καμία επιδημιολογική σκοπιμότητα. Αντίθετα, αν επιβληθεί, μπορεί να αυξήσει τη μετάδοση του ιού.

Επίδομα 400 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες / Ενίσχυση για μόλις έναν στους δύο


Η ΚΥΑ προβλέπει ότι για τη λήψη της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης θα υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση - αίτηση στο Π.Σ. Εργάνη

Ούτε οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες - επιστήμονες δεν προβλέπεται να λάβουν...

Κορονοϊός: Χαμένοι στη μετάφραση των επιστημονικών εισηγήσεων


Γιώργος Σακκάς

Πρωτοφανές γεγονός χαρακτηρίζεται η χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσο υπήρχαν για άλλη...

Έφυγε από τη ζωή ο Κρίστοφερ Πλάμερ

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ. «Μέσα από την τέχνη του και την ανθρωπιά του, άγγιξε όλες τις καρδιές μας και η...

Σε τέσσερις άξονες οι αλλαγές στο Δημόσιο


Τάνια Γεωργιοπούλου

Δραστικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, προκειμένου να μπορέσει να «αλλάξει ταχύτητα» ως προς τον τρόπο και τον χρόνο εξυπηρέτησης των πολιτών και της κοινωνίας, την οποία άλλωστε πρέπει να...

Εστιάτορες προς Μητσοτάκη: Η απάντησή μας θα δοθεί στο Σύνταγμα


"Η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με επιλεγμένους εστιάτορες, στόχο είχε και έχει την «επικοινωνιακή» διαχείριση ενός προβλήματος, που έχει προκληθεί από την...

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 77-88: Πράσινος θρίαμβος στο ΣΕΦ, απογοητευτικοί οι ερυθρόλευκοι


Ψυχωμένος και πειθαρχημένος ο Παναθηναϊκός, νίκησε τον Ολυμπιακό (88-77) στο ΣΕΦ και του έκοψε τον δρόμο προς την οκτάδα και τα playoffs της EuroLeague.