8 Δεκ 2020

"Διγλωσσία" στην Πελοπόννησο για το φυσικό αέριο από κυβέρνηση και Περιφέρεια - Τι συμβαίνει στο παρασκήνιο

 


Διαβάζουμε από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας πως ολοκληρώθηκε θετικά η διαβούλευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση αναθεώρησης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 – 2020, αναθεώρησης στην οποία συμπεριλαμβάνεται το..

Λινού: Xρεάζεται να κάνουμε περισσότερα τεστ στην Πελοπόννησο - Ακούγεται πως δεν έχουν κρούσματα αλλά φοβάμαι πως..


 «Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, είναι δύσκολα αυτή τη στιγμή, έχουμε και λίγες δυνατότητες να δούμε τι γίνεται στη νότια Ελλάδα, γιατί είναι ελάχιστα τα τεστ που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες. Περιμένοντας το εμβόλιο πρέπει να είμαστε πολύ..

Κορωνοϊός: Στα 1.382 τα νέα κρούσματα - 4 στην Κορινθία - Εκτόξευση κρουσμάτων στην Αρκαδία


 Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.382 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα
, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Aξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο..

Χωρίς όρους και όρια η πολιτική αντιπαράθεση στο ΠΕΣΥΠ- Εκτός ελέγχου ο Σκατζός στην κόντρα με Τατούλη



Το "τερμάτισε" χθες ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκατζός κατά την διάρκεια της συζήτησης σχετικά με την αποπομπή μελών  της παράταξης της Χ.Α. από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η αλήθεια είναι πως το θέμα..

Σαράντα χρόνια από τη δολοφονία του Τζον Λένον -Το βράδυ που ο γιατρός κρατούσε στα χέρια του την καρδιά του


 Σαράντα χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του Τζον Λένον, στις 8 Δεκεμβρίου 1980, έξω από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Ένας από τους γιατρούς που «πάλεψαν» να τον σώσουν εκείνο το βράδυ περιέγραψε..

Ντίνα Νικολάκου: «Εννέα (9) προτάσεις για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού»


Η πανδημία του Covid-19 με την εμφάνιση  και εισβολή της από τις αρχές του 2020
σε ό,τι αφορά την χώρας μας, εκτός από τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε στον τομέα της υγείας έπληξε την οικονομίας μας και την επιχειρηματικότητα. Μετά από μια δεκαετία χρόνων ύφεσης και μνημονίων με τα χιλιάδες..


Με μια σκληρή ανάρτηση ο Αλέξης Τσίπρας
απαντά ευθέως, όπως λέει, «όχι στον εντολέα των δημοσιευμάτων, αλλά στον ελληνικό λαό που δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια» και παρότι όπως επισημαίνει «δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιογραφικά πιστόλια αναλαμβάνουν για...

Γ. Βασιλείου: Δεν κατατέθηκε κανένα άλλο σχέδιο για την ανάπλαση της πλατείας Βραχατίου


Σε συνέχεια του δημοσιεύματος του πολιτικού μηχανικού Ευθύμιου Λιβάνη σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας του Βραχατίου ο κ. Γιώργος Βασιλείου, πρόεδρος Κοινότητας Βραχατίου αναφέρει τα εξής:

1. Στο Τοπικό Συμβούλιο την 6η Νοεμβρίου 2020 τέθηκε το θέμα της ανάπλασης της πλατείας..

Πέτσας: Ποιοι θα εξαιρεθούν για μετακινήσεις σε άλλο νομό - Τι θα ισχύει με τα sms τα Χριστούγεννα

 


Διευκρινίσεις για τα όσα ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες και στοιχεία για τις ανακοινώσεις που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, σχετικά με τα μέτρα που..

Τζ. Δημητρακοπούλου: Δυο μήνες μετά από "πολλές αναβολές",λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το ΠΕΣΥΠ αποφάσισε την αποπομπή των μελών της Χ.Α.


 Πήρε δυο ολόκληρους μήνες στη Περιφερειακή Αρχή, να «κατορθώσει» να συζητηθεί το θέμα της αποπομπής των μελών της Περιφερειακής Παράταξης της Χ.Α.  που την εκπροσωπεί στο #ΠΕΣΥΠ.  Με μισόλογα ότι δεν μας αφορά, δεν είναι προτεραιότητας, με αναβολή στην αναβολή, με εσκεμμένες παραλείψεις σε κάθε..

Δ. Λυμπεροπούλου: «MAD MAX στην Ελαφόνησο,σε προστατευόμενη περιοχή ΝΑΤURΑ 2000»


Μια δυσάρεστη έκπληξη και ένα τεράστιο οικολογικό ατόπημα από τους συντελεστές της δημοφιλούς -  ειδικά στο νεανικό κοινό - παραγωγής του GNTM περίμενε όσους παρακολούθησαν τα γυρίσματα της που έγιναν..

Τηλεδιάσκεψη Προέδρου Επιμελητηρίου Κορινθίας με Εμπορικούς Συλλόγους Κορινθίας


Μια εποικοδομητική τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου
 , μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτη Πιτσάκη..

Το ημερολόγιο της καραντίνας στο Jenny's World/ Σκέψεις μιας full-time μαμάς για τις μέρες του lockdown… -Tης Μανταλένας- Μαρίας Διαμαντή

 


“Μαμά, γιατί μας έλεγες ότι δεν είναι καλό να χρησιμοποιούμε τάμπλετς και τώρα κάνουμε μάθημα κάθε μέρα με αυτά;” με ρώτησε γεμάτη απορία η πεντάχρονη κόρη μου στην αρχή του δεύτερου lockdown. Πριν προλάβω να της δώσω μια όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστική απάντηση, ο οκτάχρονος γιος μου συμπλήρωσε : “είναι..

Νέο χωροταξικό: Τι αλλάζει για τα οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων

 


-Μειώνονται κατά 10% οι συντελεστές δόμησης για τις εκτός σχεδίου περιοχές και καταργούνται οι παρεκκλίσεις αρτιότητας. Πρόκειται για τις παρεκκλίσεις που αφορούσαν σε οικόπεδα εκτός σχεδίου κάτω των 4 στρεμμάτων. Δεν αλλάζει τίποτα για την εκτός σχεδίου δόμηση στα 4 στρέμματα και άνω..

Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Εμπορίου Πελοποννήσου για την πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών στα σούπερ μάρκετ


Η Ομοσπονδία μας, ύστερα από τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και την δημοσίευση του ΦΕΚ 5350Β, διαμαρτύρεται έντονα για την διάκριση και την ευχέρεια που θα δοθεί στις υπεραγορές τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ, από σήμερα, να πωλούν και εποχικά χριστουγεννιάτικα είδη εις βάρος του λιανικού εμπορίου και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που και εκείνες έχουν..

O "Νονός ΙΙΙ" κυκλοφορεί ξανά σήμερα, με νέα αρχή και τέλος - Τι λέει ο Αλ Πατσίνο


Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα ολοκλήρωσε, όπως λέει, το αρχικό όραμα του ίδιου και του Μάριο Πούζο. Η νέα εκδοχή της αμφιλεγόμενης ταινίας κυκλοφορεί σήμερα ονλάιν και σε blu-ray στις ΗΠΑ.Ο “Νονός ΙΙΙ”, το φιλμ που μας έφερε ξανά κοντά στον..

Χριστουγεννα με lockdown: Αναζητάται η χρυσή τομή με την Εκκλησία

 


Μετά την παράταση του lockdown όσον αφορά σχολεία, εστίαση, γυμναστήρια, σινεμά και θέατρα μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθούν και οι αποφάσεις για εμπορικά καταστήματα..

Κορωνοϊός: «Οχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό λέει ο ΠΟΥ

 


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού δεν πρέπει να καταστούν υποχρεωτικοί, εκτός από συγκεκριμένες...