1 Μαρ 2011

Διάβρωση: Στ' όνομα της αόριστης συνυπευθυνότητας έγιναν τα μεγαλύτερα εγκλήματα! Της Τζένης Σουκαρά


Η διάβρωση κατασπαράσσει πλέον ό,τι βρει στην δυτική παραλιακή ζώνη του νομού...Η υπόθεση έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις,αφού πια καταστρέφονται περιουσίες πολιτών ,σπίτια ,δρόμοι διαμορφώνοντας ένα σκηνικό εφιαλτικό. Τα ραντεβού πολλά στο παρελθόν με γραμματείς υπουργείων,ενημερώσεις υπουργών ,συναντήσεις με ειδικούς,μελέτες ...

Π. Μπεγλίτης :"Έχουμε 3 χρόνια μπροστά μας ,θα παλέψουμε ,δίνουμε μια δύσκολη μάχη .Δεν κάνουμε πίσω λόγω δημοσκοπήσεων"


(απόσπασμα συν/ξης απο τον τηλ/κό σταθμό ALTER και στην εκπομπή "Πρόσωπο με πρόσωπο")

Για τις δημοσκοπήσεις:

    "Επειδή μιλήσατε για φθορά της Κυβέρνησης, η φθορά έχει ένα συγκεκριμένο ορισμό, έχει συγκεκριμένα προσδιοριστικά στοιχεία. Αυτά δεν εμφανίζονται όμως στην καθημερινή πραγματικότητα. Μπορεί αριθμητικά...

Στα σπήλαια της κοινωνίας. Του Γιάννη Τριάντη



Στην Ελλάδα, ουδέποτε σημειώθηκε εξέγερση με ανατρεπτικά χαρακτηριστικά. Ακόμη και σε φορτισμένες περιόδους, τη λύση έδινε η τιμωρητική κάλπη... Σήμερα, βιώνοντας μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η χώρα...

Τα τρία σενάρια για το χρέος και το αδιέξοδο του οικονομικού επιτελείου


Κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις σηματοδοτεί η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής του Μαρτίου για την ελληνική κυβέρνηση. Πλέον, το οικονομικό επιτελείο έχει πειστεί ότι μόνο η επιμήκυνση του χρέους προς την τρόικα ύψους 110 δις. ευρώ δεν αρκεί για να λύση το πρόβλημά μας. Η κυβέρνηση είχε...

Απεχθή χρέη και η περίπτωση της Ελλάδας


Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξανόμενο νομικό και πολιτικό ενδιαφέρον για το τι συνιστά απεχθές και παράνομο χρέος.
Το θέμα ανακινήθηκε πρόσφατα από τους Αμερικανούς στην περίπτωση του Ιράκ, όταν επιχείρησαν την ακύρωση των χρεών της εποχής Σαντάμ με την...

Το αργό τέλος του Καντάφι. Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ο Μουαμάρ Καντάφι και το καθεστώς του θα ανατραπούν και μάλιστα πνιγμένοι στο αίμα των θυμάτων τους, καθώς προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία, εξοντώνοντας αυτούς που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον τους.
Ο Καντάφι θα απομακρυνθεί έτσι με...

WSJ: «Η Ευρώπη δεν πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει»


Πληθαίνουν τα άρθρα στον διεθνή Τύπο που αφορούν στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και συνηγορούν στη στήριξη της από την Ευρώπη, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας και των μεγάλων...

Ένας στους δύο άνδρες ίσως έχει ήδη μολυνθεί με τον ιό HPV


 Ένας στους δύο άνδρες μπορεί να έχει ήδη μολυνθεί με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα υπό την Άννα Τζιουλιάνο του Ερευνητικού Ινστιτούτου και Κέντρου Καρκίνου «Λι Μόφιτ» της Φλόριδα.
Ο συγκεκριμένος ιός προκαλεί...

Λεσβίες ζητούν διατροφή από τον δωρητή σπέρματος


Ένα ζευγάρι γυναικών στη Γερμανία που τεκνοποίησαν πριν από τέσσερα χρόνια με τη βοήθεια ενός δωρητή σπέρματος, τώρα του ζητούν διατροφή.

Ο «άτυχος» δότης είναι ο 52χρονος καθηγητής...

Για την επιτροπή απογραφής για άλλη μια φορά


Έληξε σήμερα και τυπικά η προθεσμία για την υποβολή της Έκθεσης Απογραφής στο δήμαρχο και στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου χωρίς βέβαια να..

Κώστας Κόλλιας: «Ούτε πρόληψη ούτε επανόρθωση ζημιών δεν προσφέρει πλέον ο ΕΛΓΑ»


Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στα προγράμματα ενεργητικής προστασίας του ΕΛΓΑ συνυπέγραψε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας από κοινού με 14 ακόμα Βουλευτές..

Ψηφισμα του Περιφερειακού συμβουλίου για τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων


Υπερψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία και με την θετική στάση της αντιπολίτευσης, το "ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ" που κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ Τάσος Χειβιδόπουλος.  
Λαμβάνοντας το λόγο ο Πέτρος Τατούλης...

Δήμοι: Τροπολογία για το προσωπικό των κοινωφελών επιχειρήσεων


Η δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού κοινωφελούς επιχείρησης, η οποία λύεται και εφεξής η άσκηση της δραστηριότητάς της αναλαμβάνεται από τον οικείο δήμο ή από ν.π.δ.δ. του ιδίου δήμου, προβλέπεται...

Χωρίς… Συμπαραστάτη οι πολίτες σε 10 περιφέρειες


Δύο μήνες έχουν συμπληρωθεί από την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» και τη θεσμοθέτηση του Συμπαραστάτη του Πολίτη στις νέες αιρετές περιφέρειες και μόνον σε τρεις από αυτές -Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης- η σχετική ψηφοφορία στα περιφερειακά συμβούλια..

Κανονικά η μεταφορά των μαθητών από το ΚΤΕΛ Αρκαδίας


Το ΚΤΕΛ Αρκαδίας Α.Ε. ανέστειλε την απόφαση που είχε εξαγγείλει και είχε να κάνει με την αναστολή της δωρεάν μεταφοράς μαθητών από σήμερα.Η αναστολή έχει προσωρινό χαρακτήρα κι έγινε με προσωπική παρέμβαση του βουλευτή...

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Ξυλόκαστρο


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, τους πολιτιστικούς & επαγγελματικούς συλλόγους, το ΚΔΑΠ & το ΚΑΠΗ διοργανώνει την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς τις εξής εκδηλώσεις:

1. Από Τετάρτη 2/3/2011 έως Παρασκευή..

Σε νέα τροχιά η ανακύκλωση απο το δήμο Κορινθίων


Η πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων  για την  ανακύκλωση συνεχίζεται και «μπαίνει σε νέα τροχιά». 
Οι συμπολίτες μας συνέβαλλαν και συμβάλλουν ενεργά  στην προστασία του περιβάλλοντος,  στηρίζουν την πρωτοβουλία  της Δημοτικής Αρχής, στην προώθηση...

Θα γίνει διαβούλευση για τον Περιφερειακό τύπο με πρωτοβουλία του Πέτρου Τατούλη!!!



Διαβούλευση έχει στο πρόγραμμα ο Πέτρος Τατούλης και για τον Περιφερειακό Τύπο..Αυτό ανακοίνωσε εχθές στην τηλεοπτική εκπομπή μας "Απέναντι στα γεγονότα ' η κυρία Ντίνα Νικολάκου ..
Αναφερόμενη στο θέμα είπε τα εξής :" Θεωρούμε πως κάνουμε..

Προσκληση στους νέους απευθύνει ο Κλαδούχος


Φίλες και φίλοι

νεολαίοι του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σας καλώ σε συζήτηση – διάλογο σχετικά με τα προβλήματα που αφορούν τον τόπο μας.
Ραντεβού την Παρασκευή..

Δημοτικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Πρόταση)


Του Βασίλη Μπαλάφα 
μέλους ΠΕ ΝΔ

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011, το πρωί, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου το λεύκωμα «Κόρινθος 1858-2008», ενώ παράλληλα τιμήθηκε ο κ. Χαράλαμπος Πρεδάρης για το πολύτιμο φωτογραφικό υλικό..

Νικολάκου -Παπαφωτίου μίλησαν για τις φημολογούμενες κόντρες σε Μεσσηνία και Κορινθία


Υπάρχουν κόντρες ανάμεσα στους θεματικούς και στους αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών ενοτήτων; Υπήρξαν παρεξηγήσεις για τα γραφεία και τις αρμοδιότητες;Τι συνέβη στην Μεσσηνία και στην Κορινθία; Απάντησαν στα ερωτήματα μας εχθες στην εκπομπή "Απέναντι στα γεγονότα" στο DRTV , η κυρία Ντίνα Νικολάκου και ο Απ. Παπαφωτίου..

Ένα κερί γι' αυτούς που πίστεψαν στη δημοκρατία


Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

Όταν αθώοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους για μια ελεύθερη Πατρίδα, δε
μπορούμε να μένουμε απαθείς.Το δράμα που βιώνουν εκατομμύρια πολίτες στη Βόρειο Αφρική δεν έχει τελειωμό την ίδια ώρα που η διεθνής κοινότητα επιμένει να ασχολείται...

“Ψαλίδι" στα ειδικά επιδόματα 300.000 υπαλλήλων του Δημοσίου


- “Κούρεμα” από 400 ως 800 στα επιδόματα γιατρών και δικαστικών
- Οι στρατιωτικοί θα δουν μείωση σε πέντε επιδόματα
- Κόβονται ακόμη και έξοδα κίνησης
Από χθες έχουν στα χέρια τους...

Οι τράπεζες κρατούν στη ζωή ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.



Ο κρατικός προϋπολογισμός και τα δάνεια που τους παρέχονται αφειδώς από τις τράπεζες κρατούν στη ζωή τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα της χώρας, τα οικονομικά..

Σε επίπεδα ρεκόρ η βενζίνη- Σε απόγνωση οι πολίτες


Σε απόγνωση έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά μετά και τις τελευταίες αυξήσεις της βενζίνης που έχουν φτάσει σε επίπεδα- ρεκόρ για την Ελλάδα, αποτέλεσμα..

Αποδοκιμασίες στην Άννα Διαμαντοπούλου στη Λυρική


Γιώργος Παπανδρέου, Θεόδωρος Πάγκαλος, Άννα Διαμαντοπούλου. Μετά τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, τώρα..

Σαρωτικές αλλαγές στον ΟΤΕ


Σειρά άμεσων μέτρων για τη δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους και τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του, ανακοίνωσε ο ΟΤΕ, δύο μόλις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων..

Σκάνδαλο με προμήθειες σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο


Άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών γιατρών, ενός διευθυντή κλινικής και πρώην διοικητών Νοσοκομείου ζητούν οι «ράμπο» Υγείας έπειτα ..