18 Μαρ 2021

Η αντιπολίτευση ζητά την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Yγείας, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές


Η κυβέρνηση επιμένει, ότι «κανένας συμπολίτης δεν μένει χωρίς ιατρική περίθαλψη» με τουλάχιστον δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Την ίδια ώρα, σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά υποχρεωτική επίταξη τουλάχιστον των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών στη μάχη κατά της πανδημίας, με...

Υπεγράφησαν δύο συμβάσεις ύψους 855 εκατ. ευρώ για «πράσινες» επενδύσεις - Μητσοτάκης: Πολύ σημαντική ημέρα


Την υπογραφή δύο συμβάσεων, οι οποίες θα χρηματοδοτήσουν «πράσινες» πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με κεφάλαια ύψους 875 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων...

Εμείς, οι εορτασμοί, οι ήρωες, το τσαντάκι της Αρεόπολης και ο.. Ματρόζος! Της Τζένης Σουκαρά


 Να μου το θυμηθείς, πως αυτός ο εορτασμός για την συμπλήρωση των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση δεν θα μας βγει σε καλό! Είπα να μην το πω. Είπα να κρατηθώ να μην χαλάσω την  εορταστική  ατμόσφαιρα. Δεν μίλησα όταν ανακοινώθηκε η Γιάννα, διότι δεν είχα και τίποτα μαζί της για να λέμε και την..

Έξοδος απελπισίας από το... «έξυπνο» lockdown


Μαρίνα Αλεξανδρή

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε, σε διακαναλική πανελλαδική σύνδεση, ότι σε 48 ώρες θα επιστρατεύσει τους ιδιώτες γιατρούς, εάν δεν προσέλθουν οικειοθελώς στην μάχη του ΕΣΥ.

«Κέρδισε τις εντυπώσεις» η έκδοση του ελληνικού 30ετούς ομολόγου αλλά…


Μαριάννα Τόλια

Η χτεσινή έκδοση 30ετούς ομολόγου από το ελληνικό Δημόσιο και η υψηλή ζήτηση που καταγράφηκε για τον μακροπρόθεσμο αυτό τίτλο, ήταν σημαντική υπόθεση και  δικαιολογούσε τις θριαμβολογίες του...

Αλέξης Τσίπρας: «Τα έξυπνα μέτρα αποδείχθηκαν βλακώδη - Το μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας απέτυχε»


Σκληρή κριτική στο αποτυχημένο μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση αλλά και συγκεκριμένα μέτρα για την ανάσχεση του τρίτου και σφοδρότερου κύματος παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στην εκπομπή του Open Tv «Ώρα Ελλάδος» και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

Ο κακός λύκος ΣΥΡΙΖΑ: Ένα παραμύθι που δεν πιστεύει ούτε ο βαφτισιμιός του Άδωνι…


Γιώργος Καρελιάς

Όταν όλα πάνε καλά στις κυβερνήσεις, φυσικά οφείλεται στις ίδιες. Όταν στραβώνουν, φταίνε κάποιοι άλλοι. Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι η πρώτη που καθιέρωσε αυτό το «δόγμα», αλλά είναι η πρώτη, που το έχει...

Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 645 διασωληνωμένους. Στα 3.073 τα νέα κρούσματα, 45 θάνατοι


Εκτοξεύθηκαν στις 525 οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας. 1.524 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική εκ των οποίων τα 347 στο κέντρο της Αθήνας. Υγειονομική «βόμβα» ο Πειραιάς όπου εντοπίστηκαν..

Περιφερειακό Σχέδιο για την κλιματική αλλαγή με επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου και αντιδιαβρωτικά έργα στον Κορινθιακό


Θετικά γνωμοδότησε η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης επί του Περιφερειακού Σχεδίου
για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη σχετική συνεδρίαση, υπό τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζό, έκανε..

Σχολεία: Σχέδιο για μείωση της ύλης σε Γυμνάσια και Λύκεια και ματαίωση προαγωγικών - Παράταση της χρονιάς


Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να παραταθεί η σχολική χρονιά η Ζέττα Μακρή εντός του Ιουνίου.
Η υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στην εκπομπή "Συνδέσεις" της ΕΡΤ παρέπεμψε στις σχετικές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως..

Lockdown: Τέλος από το Σάββατο η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 7 και τα "2 χλμ." - Ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι


 Μετά από πέντε δύσκολους μήνες με αυστηρά μέτρα η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει στη χαλάρωση του Lockdown κάνοντας τις σχετικές ανακοινώσεις αύριο, Παρασκευή, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα του κορονοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

Επιμελητήριο Κορινθίας: ΔΩΡΕΑΝ Webinar | Ενεργειακή Απόδοση στην Ψυχρή Εφοδιαστική Αλυσίδα του Κλάδου Τροφίμων και Ποτών


 Το Επιμελητήριο Κορινθίας και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), συνδιοργανώνουν εξειδικευμένο εκπαιδευτικό webinar, με θέμα την Ενεργειακή Απόδοση στην Ψυχρή Εφοδιαστική Αλυσίδα του κλάδου Τροφίμων και Ποτών. To..

Ο Χρίστος Δήμας ανοίγει το θέμα του Κορινθιακού Ελαιολάδου

 


Είναι γεγονός πως ο Χρίστος Δήμας έχει ανοίξει και έχει ο ίδιος προσωπικά ασχοληθεί με τα μεγάλα ζητήματα της Κορινθίας.Εκείνο που κάνει εντύπωση δεν είναι τόσο τα θέματα  των έργων, είναι γνωστή η συνδρομή τουστην  προωθηση θεμάτων που αιτείται η αυτοδιοίκηση, όσο τα θέματα  της εξεύρεσης και βελτίωσης του εισοδήματος των Κορινθίων πολιτών.

Μεγάλη συμμετοχή στα rapid test στην Κόρινθο - Τα αποτελέσματα


 Πραγματοποιήθηκαν σήμερα  227 rapid test στην πλατεία του Φλοίσβου. Είναι φανερό πως οι Κορινθιοι έχουν θορυβηθεί με τους τελευταίους καταγεγραμμένους αριθμούς των κρουσμάτων που σημειώνονται όλο τον Μάρτιο στην Κορινθία αλλά και κατόπιν της είδησης πως το ιικό φορτίο των λυμάτων στην Κόρινθο εξακολουθεί και είναι ιδιαίτερα..

Τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου με τον Άδωνι Γεωργιάδη: Σύντομα θα υπάρξει νέο πακέτο στήριξης, διαβεβαίωσε ο υπουργός


Μέσω τηλεδιάσκεψης συζήτησαν σήμερα, Πέμπτη
 ο τα μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα..

Δήμος Βέλου Βόχας - Εγκρίθηκαν 200.000,00€ για την ανάδειξη του ναού Αγίου Νικολάου στο Χαλκί από την Περιφέρεια




Α. Παπακυριάκος: Όταν ενώνουμε δυνάμεις κερδισμένος είναι πάντα ο τόπος

Ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας μετά από χρόνια πολλών προσπαθειών γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για την στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του ναού του Αγίου Νικολάου στο Χαλκί του Δήμου Βέλου – Βόχας, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Με την ολοκλήρωση των εργασιών το μνημείο θα στερεωθεί, θα αποκατασταθεί και θα αναδειχθεί κατά τρόπο ανάλογο με την ιστορική, αρχαιολογική και..

Ν. Ταγαράς: 205.554 € από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για 12 παιδικές χαρές


Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο, εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, χρηματοδότηση 205.554 ευρώ για 12 παιδικές χαρές. 
 Ειδικότερα, εντάχθηκε το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων παιδικών χαρών Δήμου..

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων: Οι μαθητές στέλνουν μήνυμα «Τέλος στα πλαστικά μίας χρήσης!» μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας!

 


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, έχοντας αυξημένο ενδιαφέρον σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας, πρόκειται να υλοποιήσει τη δράση με τίτλο «Τέλος στα πλαστικά μίας χρήσης!» και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των..