12 Νοε 2016

Σύμπτωμα σήψης η νίκη Τραμπ


Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου  

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ  
Διάχυτη είναι η αίσθηση, ότι η αλλαγή σελίδας από τον Ομπάμα στον Τραμπ δεν είναι μια συνηθισμένη πολιτική μεταβολή, αλλά μια σεισμική ανατροπή (γι αυτό άλλωστε προκαλεί τόσα πάθη, μέσα κι έξω από τις ΗΠΑ). Για πρώτη φορά στην αμερικανική...

Οι πορφυρογέννητοι


Του Στάθη
Ενα νέο κόμμα γεννιέται. Δεν είμαι καλός στις ονοματοδοσίες, αλλά για την οικονομία της συζήτησης και ώσπου κάτι πιο εύστοχο μπορέσει να αποδώσει το νόημα αυτού του νέου σχήματος, ας το ονομάσουμε ο ΣΥΡΙΖΑ του Καπιτωλίου.

Στοιχεία σοκ: Κάθε χρόνο πεθαίνουν 6 εκατ. παιδιά πριν γίνουν 5 ετών!


Σε περίπου 5,9 εκατομμύρια παιδιά εκτιμάται ότι θα είναι το 2015 τα παιδιά που θα πεθάνουν, προτού προφθάσουν να γίνουν πέντε ετών και από αυτά τα 2,7 εκατομμύρια ήταν νεογέννητα, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.

Πάντως, σε σχέση με το 2000, υπήρξαν ...

Απολύσεις στο δημόσιο απαιτούν οι δανειστές. Ποιοι ζητούν να φύγουν



Πακέτο έξι μέτρων που στοχεύουν απευθείας στον δημόσιο τομέα έριξαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δανειστές σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Αγορά”. Αιχμή των αξιώσεων είναι οι απολύσεις διαρκείας και το «λουκέτο» σε φορείς -φαντάσματα του δημοσίου.
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα, όπως παρουσιάζεται στην...

Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ δείχνει, πως πρέπει να κόψουμε τους μεσάζοντες πολιτικούς


Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ είναι ένα ακόμα θετικό βήμα για την οικονομία της αγοράς (της οποίας είμαστε όλοι υπήκοοι) αλλά και μια ακόμα νίκη για την διαφάνεια και την δημοκρατία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μεγαλοεπιχειρηματίας, οπότε είναι ιδανικός για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο. Ακτή γεμίζει με μπάλες πάγου!

Ένα πρωτοφανές φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι κάτοικοι του χωριού Nyda, στον κόλπο Ομπ στη Σιβηρία. Ένα σημείο της ακτής γέμισε με χιλιάδες χιονόμπαλες με μέγεθος...