15 Νοε 2020

Πολυτεχνείο / Κοινή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Μέρα25- Να αποσυρθεί η απόφαση για τις δημόσιες συναθροίσεις


«Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Άγγελος Τσέκερης: Επισημάνσεις


Συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες για το εμβόλιο

Για να ανακοινώνει ο Μητσοτάκης αναστολές πλειστηριασμών

9η μέρα καραντίνας/ Έρημη πόλη, πού πήγαν όλοι; - Της Τζένης Σουκαρά

 


9η μέρα καραντίνας. 

Οκ! Κρατάμε ακόμα! Τα μυαλά μας, την ψυχραιμία μας, τους καλούς μας τρόπους.. Τώρα δεν μπορώ να σου ορκιστώ για πόσο ακόμα  θα  κρατήσουμε χαρακτήρα αλλά και ουδείς εκ των πολιτικών..

Διώρυγα: Kι ενώ αποκαταστάθηκε η ναυσιπλοϊα η βυθιζόμενη γέφυρα έμεινε στον ... βυθό!


Από την μια η είδηση πως ολοκληρώθηκαν  οι εργασίες αποκατάστασης στη Διώρυγα του Ισθμού, μετά την κατάπτωση χωμάτινου όγκου, που σημειώθηκε την Παρασκευή. Η διώρυγα, μετά..

«Μαύρο» ρεκόρ με 71 θανάτους και 392 διασωληνωμένους - 1.698 νέα κρούσματα


Στην ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων προέβη την Κυριακή ο ΕΟΔΥ
. Την Κυριακή καταγράφηκαν άλλα 1.698 κρούσματα, ωστόσο αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των θανάτων το τελευταίου 24ωρο, καθώς..

Πότε θα ξεκινήσει το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων; Ποιος θα μας το πει;


Ομαλή πορεία και εξέλιξη διαπιστώθηκε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων
της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά την τηλεδιάσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και στην οποία συμμετείχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας..

Επιπλέον πίστωση 10 εκ. ευρώ και παράταση προθεσμίας για αιτήσεις ένταξης στην δράση “Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων” που έχει πλήξει η πανδημία


 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έλαβε έγκριση και θα διαθέσει επιπλέον 10.000.000 ευρώ στην αρχική πίστωση της -ύψους δημόσιας δαπάνης 30.000.000 ευρώ- πρόσκλησης για τη δράση 3.a.4 “Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που..

Παρέμβαση Δικαστών και Εισαγγελέων για την απαγόρευση συναθροίσεων: Είναι αντισυνταγματική - Να ανακληθεί


 Σφοδρή είναι η αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
στην τετραήμερη απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων από την ΕΛ.ΑΣ ενόψει και της επετείου του Πολυτεχνείου. Η ΕΔΕ υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη..

Σε 5 δόσεις η ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών από την εκκαθάριση του 2019


 Τη διαδικασία ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών που προέκυψαν από την εκκαθάριση των εισφορών του 2019 για 800.343 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ανέλυσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας  στην...

Πέντε σκληρά μαθήματα από τις πανδημίες του παρελθόντος


 Πώς επιβιώνει η ανθρωπότητα σε μία πανδημία; Η ιστορία προσφέρει μερικές στρατηγικές, οι οποίες, όπως αποδεικνύεται και την τρέχουσα περίοδο με τον κορονοϊό, είναι πολύτιμες. Οι πανδημίες, όπως αυτή που βιώνει όλος ο πλανήτης..

Το V της κοινωνικής έκρηξης.


ΚΙΜΠΙ

To V είναι αυτό που βλέπετε κι αυτό που ξέρετε. Ενα γράμμα του λατινικού αλφαβήτου και όλων των λατινογενών γλωσσών. Μαζί με το U και το L υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν τα πιθανά σενάρια αντίδρασης της οικονομίας έπειτα από μια μεγάλη κρίση και...

ΣΥΡΙΖΑ / Εξάμηνο σχέδιο σωτηρίας της κοινωνίας


Σπύρος Ραπανάκης

Καμπή η συζήτηση στη Βουλή, όπου απομονώθηκε ο Μητσοτάκης. Ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που...

Η δική μας (μη) συμμετοχή στο φετινό Πολυτεχνείο...


Θωμάς Ψήμμας

Είναι, πλέον, καταφανές, ότι η κυβερνητική-κοινοβουλευτική πλειοψηφία εκλαμβάνει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη συνάθροιση, δηλαδή τη θεμελιωδέστερη πτυχή της «από τα κάτω»...

Το ΕΣΥ κλονίζεται, το lockdown παρατείνεται


Μαρίνα Αλεξανδρή

Η βασική γραμμή και εισήγηση, μεταξύ των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας δεν είναι μόνον παράταση του lockdown. Είναι παράταση για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πέραν της 30ης Νοεμβρίου, σε συνδυασμό με «γενικό απαγορευτικό», τύπου Μαρτίου στις πιο επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, όπως η βόρεια Ελλάδα.

Ευχαριστίες του Κ.Υ. Κιάτου στον Α. Παπακυριάκο για τη δωρεά συσκευών αποστείρωσης αέρα 24ωρου



To Κέντρο Υγείας Κιάτου με επιστολή του ευχαριστεί θερμά τον δήμαρχο Βέλου Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο  για την ανταπόκριση στο αίτημά του και την δωρεά  συσκευών αποστείρωσης αέρα  24ωρου στο Τμήμα Επειγόντων και στο Παιδικό Ιατρείο του Κέντρου. 

"Εν μέσω πανδημίας και του επερχόμενου χειμώνα η ανάγκη περεταίρω απολύμανσης των χώρων προσέλευσης ασθενών κάθε είδους..

Κορονοϊός: Κουράστηκαν οι Ευρωπαίοι - Αμφισβήτηση των περιοριστικών μέτρων σε πολλές χωρές

 


Διαδηλώσεις εναντίον των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού οργανώθηκαν σε πολλές χώρες της Ευρώπης χθες Σάββατο, την ώρα που η εκρηκτική αύξηση..

Κορονοϊός: Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα - Ετοιμάζονται 1.018 κέντρα σε όλη τη χώρα

 


Ξεκίνησε η προετοιμασία από την κυβέρνηση για την υποδοχή του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό, αλλά το βάρος εξακολουθεί να πέφτει στη μείωση των κρουσμάτων και την "αποσυμπίεση" των ΜΕΘ.

Επέτειος Πολυτεχνείου: Απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων έως τις 18 Νοεμβρίου – Φαρμακερά τα πρόστιμα


Την απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία με φόντο την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κάνοντας πράξη τις δηλώσεις..