1 Απρ 2021

Η ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΨΕΜΑ να παίξει. Της τα πήραν όλα.


Το ψέμα είναι καθεστώς, αποφασίζει, κυβερνά, αλλοιώνει στοιχεία, διαστρέφει γεγονότα, καθορίζει τη ζωή και το θάνατο.

Οι αγκιτάτορες υπόσχονται   καλύτερες μέρες, τα προεκλογικά φυλλάδια είναι φούσκα, οι εθνοσωτήρες...

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 86-83: Πάτησε το μεγαθήριο


Απίθανος στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός έστειλε το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο στην παράταση και εκεί την ποδοπάτησε (86-83) με τον Σέλβιν Μακ να "πληγώνει" την πρώην ομάδα του και να της κόβει τον δρόμο προς την τετράδα.

Γιατί απευθύνθηκε στην διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Γ. Γεωργόπουλος και τι στοιχεία περιμένει

 


Στην διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειται να απευθυνθεί ο δήμαρχος Ερμιονίδας. Σε ανακοίνωσή του με πολύ αυστηρό ύφος αυτό ανακοινώνει ,τονίζοντας πως "Ο ανώνυμος συκοφάντης κουκουλοφόρος του διαδικτύου, ο οποίος κρύβεται στο facebook πίσω από το ψεύτικο προφίλ ”Ουράνιο Τόξο”, χτύπησε για μια..

Ταμείο Ανάκαμψης: Ένα πάρτι για λίγους

 


Της Μαρίνας Αλεξανδρή

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, το «Ελλάδα 2.0» όπως το ονόμασε η κυβέρνηση, θα μπορούσε να είναι ένα μικρό ελληνικό New Deal: Με πραγματική δύναμη πυρός 32 δις ευρώ..

Ένεση 330 εκατ. ευρώ στη λαβωμένη εστίαση


 Πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Πρόκειται για έναν κλάδο που έχει πληγεί ιδιαίτερα από το πολύμηνο lockdown και τα περιοριστικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση, με αφορμή την εξάπλωση της νόσου Covid-19. 

Πανελλαδικές 2021: Καθορίστηκαν οι συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής για ένστολους και τουριστική εκπαίδευση


Στις Στρατιωτικές, Αστυνομικές και οι Σχολές Πυροσβεστικής, Λιμενικού και Τουριστικής εκπαίδευσης καθορίστηκαν πρώτα τα ποσοστά των συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Τα υπόλοιπα τμήματα των ΑΕΙ..

Κορωνοϊός: 3491 νέα κρούσματα- 67 θάνατοι- 755 διασωληνωμένοι- Στο "κόκκινο" εξακολουθεί η Κορινθία


Την πορεία διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.491, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων..

Γιατί είπε ο Κουκουλόπουλος στον Καμπόσο "Δήμαρχε, μου φαίνεται πως είσαι ΠΑΣΟΚ αλλά δεν το ξέρεις";

 


  "Δήμαρχε μου φαίνεται πως είσαι ΠΑΣΟΚ και δεν το ξέρεις" είπε ο πρώην υπουργός Πάρης Κουκουλόπουλος στον Δημήτρη Καμπόσο κατά την προχθεσινή διαδικτυακή συζήτηση που πραγματοποίησε το ΚΙΝΑΛ για το Ταμείο Ανάκαμψης με στελέχη και θεσμικούς παράγοντες στην Αργολίδα, σύμφωνα..

Νίκος Ταγαράς:Εγκρίθηκε ο ανάδοχος που θα εκπονήσει τη μελέτη ύψους 1.062 εκ. € για τη Διώρυγα


Σημαντική εξέλιξη καταγράφεται για την αποκατάσταση των ζημιών στη Διώρυγα Κορίνθου. 

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Γ. Καραγιάννη, εγκρίθηκε το ανάδοχο σχήμα που θα κάνει τη μελέτη με τίτλο «Μελέτες οριστικής επισκευής αποκατάστασης ζημιών από πρανές..

Π.Τατούλης: Nα δημοσιοποιήσει O κ. Νίκας πού κατανεμήθηκαν αυτά τα 40 εκατομμύρια ευρώ που πολυδιαφημίζει στον τομέα της Υγείας

 


Τη στιγμή που η Χώρα μας διέρχεται τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών και το Εθνικό Σύστημα Υγείας ξεπέρασε τα όρια αντοχής του, ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης και κυρίως οι Αιρετές Περιφέρειες θα έπρεπε να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να συμβάλουν καθοριστικά στη διεκδίκηση αναβάθμισης των..

ΚΙΝ.ΑΛ: Συζήτηση με φορείς της Κορινθίας για το Ταμείο Ανάκαμψης


 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Ν.Ε. Κορινθίας του Κινήματος Αλλαγής με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του νομού μας και θέμα το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση του στην Κορινθία. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής Μ. Χριστοδουλάκης και ο Γραμματέας Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας Στέφανος Κομνηνός...

Γ. Ψυχογιός: Στη Βουλή η άμεση ενίσχυση του Παιδοψυχιατρικού τμήματος Γ.Ν. Κορίνθου


Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός
, κατέθεσε ως Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο, έγγραφο του Σωματείου Γονέων Παιδιών με Αυτισμό και Αsperger Κορινθίας, με το οποίο ζητούν να στελεχωθεί το Παιδοψυχιατρικό..

Ερώτηση Μ. Σπυριδάκου για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων:" Πώς θα διοργανωθούν όλα αυτά τα σημαντικά την τελευταία στιγμή; "


Επερώτηση κατέθεσε σήμερα  προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου σχετικά με τον πολλαπλά χτυπημένο από την Πανδημία κόσμο  του Πολιτισμού και της Τέχνης.  "Αναντίρρητα ένας από τους τομείς δραστηριότητας που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία είναι ο πολιτισμός .

Η πολιτιστική δραστηριότητα έχει καταρρεύσει και μαζί και η ποιότητα ζωής των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον πολιτισμό, αφού πραγματικά αντιμετωπίζουν τεράστιο  προβλήμα επιβίωσης.

Δήμος Βέλου Βόχας: Μικρά και μεγάλα έργα εκτελούνται σε όλο το δήμο - Μάθετε πού (βίντεο)


Ο Δήμος Βέλου Βόχας επιδιώκοντας την τακτική και πλήρη ενημέρωση των δημοτών του για τα όσα σχεδιάζονται και υλοποιούνται στην περιοχή, σας πληροφορεί για το πρόγραμμα εργασιών που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα. 

1.Έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται οι καθημερινές εργασίες συντήρησης στους αγροτικούς δρόμους του Δήμου μας για την καλύτερη πρόσβαση των πολιτών. 

Δωρεάν Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στη Δημοτική Ενότητα Φενεού.


Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου και το Δήμο Σικυωνίων θα διεξάγουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, την Τρίτη 06  Απριλίου  2021, στη Δημοτική Ενότητα  Φενεού.

Ειδικότερα, οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο Δημοτικό..

Self test: Από Δευτέρα στα φαρμακεία, πρώτα για τους μαθητές Λυκείου- Με υπεύθυνη δήλωση των γονέων η επιστροφή στα σχολεία

 


Τη Δευτέρα αναμένεται να φθάσουν στα φαρμακεία τα πρώτα self test και όπως αναμένται να ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή, προτεραιότητα αρχικά θα έχουν οι γονείς και οι μαθητές, που θα επιστρέψουν από την προσεχή εβδομάδα στα σχολεία.

Αυτό το Σάββατο η πρώτη ανάσα -Όλες οι εξηγήσεις για μετακινήσεις, μαγαζιά, εμπορικά, εστίαση Αλλαγές στις διαδημοτικές μετακινήσεις από το Σάββατο


Με περιορισμούς μεν, ως ένα πρώτο βήμα, θα επιτρέπονται από το Σαββατοκύριακο οι διαδημοτικές μετακινήσεις.
Πότε επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις Oι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται από την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη..

Αποκλειστικό: Eιδική πτήση έφερε τα συνεργεία από την Διώρυγα του Σουέζ να ανοίξουν τον Ισθμό - Όλο το ρεπορτάζ της γιγάντιας επιχείρησης


 Άνοιξε ο Ισθμός της Κορίνθου και επανήλθε κανονικά η κυκλοφορία του, μετά από ολονύχτιο θρίλερ που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Με παρέμβαση του Επιμελητηρίου Κορινθίας προς την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ και προσωπικά στον πρόεδρό της, Οσάμα Ραμπία, αφού προηγήθηκε διυπουργική σύσκεψη των υπουργείων Ναυτιλίας και..

Έτσι θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο - Την άλλη εβδομάδα μπορεί να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα

 


Για το νέο πλαίσιο του lockdown όπως προκύπτει μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις που σηματοδότησαν μερική «χαλάρωση» των μέτρων από το ερχόμενο Σάββατο, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ο..

Γιατί οι λοιμωξιολόγοι φοβήθηκαν μεγαλύτερο άνοιγμα: Αυξάνονται πάλι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία - Στο κόκκινο οι δείκτες

 


Πιλοτικά- και με τον αστερίσκο πως, εάν διαπιστωθεί πως προκαλείται επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας, η μικρή αυτή χαλάρωση των μέτρων θα αναιρεθεί- ξεκινά το άνοιγμα του λιανεμπορίου με αυστηρά μέτρα και επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις μόνο τα Σαββατοκύριακα και για λόγους άθλησης.