30 Μαΐ 2021

Τεχνητή Νοημοσύνη: Η πανδημία άνοιξε την πόρτα στη νέα εποχή επιτήρησης


Γιάννης Τσεκούρας

Η τεχνητή νοημοσύνη σαν τεχνολογία, μπορεί θεωρητικά να αποτελέσει μια τρομερά σημαντική βοήθεια για την ανθρωπότητα. 

Άλλωστε, το κάνει ήδη.

Είναι οι ανισότητες η αιτία της κρίσης;


Κώστας Καλλωνιάτης

Η ανισότητα του πλούτου πηγάζει από τη συγκέντρωση των μέσων παραγωγής και χρηματοδότησης στα χέρια ελαχίστων

Οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες θεωρούνται σήμερα από πολλούς αριστερούς κεϋνσιανούς οικονομολόγους (Κρούγκμαν, Πικετί...

Άγγελος Τσέκερης: Επισημάνσεις


Εδώ βλέπουμε το σχέδιο που κατέθεσε ο οίκος Ντιόρ για τη φωτογράφιση στον Ιερό Βράχο

Στο καλλιτεχνικό μέρος η Μόνικα τραγούδησε κάτι που ακουγόταν λίγο πιο άθλιο από εκείνον τον Εθνικό...

Κορινθία: Συνελήφθη αλλοδαπός με άγαλμα της θεάς Υγείας - Προσπάθησε να το πουλήσει για 80.000 ευρώ

 


Στην Κορινθία αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 46χρονο αλλοδαπό ο οποίος έψαχνε αγοραστή για να πουλήσει άγαλμα της θεάς Υγείας έναντι 80.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πληροφορίες που είχαν, του έστησαν παγίδα, τον συνέλαβαν και εντόπισαν τόσο το αγαλματίδιο όσο και αρχαία νομίσματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 26-5-2021 σε περιοχή της Κορινθίας, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών..

Οι βόλτες του Αντώνη Σαμαρά στο Λουτράκι


 Στο Λουτράκι βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς μαζί με τα παιδιά του αυτές τις ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαρας. Τα τελευταία χρόνια ο κ. Σαμαράς βρίσκεται πολύ συχνά στη λουτρόπολη της Κορινθίας, εξάλλου έχουν και σπίτι τα πεθερικά του η διαφορά όμως με τα προηγούμενα χρόνια είναι πως ο ίδιος πλέον κάνει δημόσιες εμφανίσεις ..Έτσι το προηγούμενο καλοκαίρι τον είδαν πολλοί να κάνει μπάνιο στην παραλία του Λουτρακίου που είναι ιδιαίτερα κοσμική, να τρώει σε πολύ γνωστά εστιατόρια της περιοχής..

Επίσκεψη Τσαβούσογλου: Οι αναφορές σε «τουρκική» μειονότητα προκάλεσαν την αντίδραση της Αθήνας


Λίγες ώρες πριν από την άφιξη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στέλνει σαφές μήνυμα προς την Τουρκία και σχολιάζει με ανακοίνωσή του επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στη Θράκη, καθώς και τις δηλώσεις του περί «τουρκικής μειονότητας», τις οποίες χαρακτηρίζει..

Brain drain, μετανάστευση και κινητικότητα


Κώστας Δουζίνας

Τον Νοέμβριο του 2018, οδηγός ταξί οπαδός του ΚΚΕ, μου είπε, ότι μόνο την χρονιά εκείνη έφυγαν ένα εκατομμύριο Έλληνες. Το έμαθε από τον Βελόπουλο. Λίγο αργότερα, σε συζήτηση στη Βουλή, η ταλαντούχος...

Κιάτο: Ολοκληρώθηκαν και τα αντιπλημμυρικά έργα δίπλα στις γραμμές του τρένου


 
Η κατάλληλη εποχή για έργα, είναι αυτή που διανύουμε, αφού οι καιρικές συνθήκες πλέον το επιτρέπουν.Και κυρίως είναι ιδανικές για εκείνες τις απαραίτητες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις,όπως αυτή στο Κιάτο, που πρόσφατα ολοκληρώθηκε, με την κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών έργων. Ασφαλτοστρώθηκε η δημοτική οδός δίπλα στις γραμμές του τρένου..

Το συγκινητικό "αντίο" του Αννίβα Παπακυριάκου στον Γιώργο Τζαβάρα


Μια εβδομάδα συμπληρώνεται από τον αιφνίδιο θάνατο του Κορίνθιου σκηνοθέτη Γιώργου Τζαβάρα και ένα συγκινητικό " αντίο" έγραψε για εκείνον από καρδιάς ο δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος:
"Γνώρισα τον Γιώργο Τζαβάρα κάτω από αντίξοες συνθήκες το 1990 την χρονιά που έχασα τον πατέρα μου.
Αυτό ήταν κατά περίεργο τρόπο το γεγονός που  μας έφερε κοντά.
Άνθρωπος πραγματικά ξεχωριστός, ποιοτικός, καλλιεργημένος, άνθρωπος..

Κορωνοϊός: 907 νέα κρούσματα, 497 διασωληνωμένοι και 30 θάνατοι. 8 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 907 νέα κρούσματα κορωνοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες.

Εκτός αυτών, στην ανακοίνωση αναφέρονται 497 διασωληνωμένοι όπως και 30 θάνατοι σχετικά με την τελευταία ημέρα. Παράλληλα, τα τεστ που διενεργήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανέρχονται σε περίπου 20.000.

Ένα παγκάκι για "καλό σκοπό" στο Λουτράκι


Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων παρέλαβε ένα παγκάκι κι έναν κάδο απορριμμάτων, κατασκευασμένα από πλαστικά που ανασύρθηκαν πέρυσι από το λιμάνι Λουτρακίου από την εθελοντική ομάδα Beach Cleaning στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης "Καθάρισε σε βάθος" του Dixan και τα τοποθέτησε..

Η‌ ‌κεντροαριστερή‌ ‌διεύρυνση‌ ‌του‌ ‌ΣΥΡΙΖΑ‌


Μαρίνα Αλεξανδρή

Πολλοί έσπευσαν, να συνδέσουν την προσχώρηση του Συμεών Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ με τα τελευταία σενάρια (που διαψεύστηκαν μεν, προκάλεσαν αναταράξεις δε) περί... προσχώρησης του Αλέξη Τσίπρα στην...

Για μεταρρυθμίσεις αγωνίζεται και η εργατική τάξη


Είναι πραγματικά εξοργιστική, η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται, ακόμα και τώρα, το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη. Δεν αναφερόμαστε φυσικά στις αγωνιστικές κορόνες, οι οποίες είναι και πάλι ουρανομήκεις, αλλά στο στοιχειώδες: στην ενημέρωση της εργατικής τάξης και όλων των εργαζόμενων μισθωτών...

EKΠΑ: Μάσκες και αποστάσεις και για τους εμβολιασμένους...

 


Οι οδηγίες του κέντρου ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων (Center for Disease Control and Prevention: CDC) σε πρόσφατη δημοσίευσή του για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, περιλαμβάνοντας την αποφυγή της τήρησης των κοινωνικών αποστάσεων και την...

Ρητό Κορινθίας:Θρήνος για την 45χρονη που ξεψύχησε μέσα στο δάσος

 


Σοκ έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος μίας 45χρονης γυναίκας στο Ρητό Κορινθίας. Συγκεκριμένα, η 45χρονη άφησε την τελευταία της πνοή σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, ανάμεσα στα δύο χωριά Αθίκια και Ρητό.

Σύμφωνα με πληροφορίες  το θλιβερό περιστατικό έλαβε χώρα περίπου..

Αυτές οι πανέμορφες ιταλικές πόλεις σας πληρώνουν για να μείνετε εκεί και να εργαστείτε από απόσταση

Η τηλεργασία αποτελεί, πλέον, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μια δυνατότητα για πολύ κόσμο, που σημαίνει ότι το γραφείο για κάποιον μπορεί τώρα να είναι οπουδήποτε:

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 0-1: Πρωταθλητές Ευρώπης οι Λονδρέζοι με ήρωα τον Χάβερτς


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ

Η Τσέλσι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 2η φορά στην ιστορία της, έπειτα από τη νίκη με 1-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό Champions League του "Ντραγκάο", χάρη σε γκολ του Κάι Χάβερτς. Πρώτη ήττα σε τελικό για τον Πεπ Γκουαρδιόλα.