28 Μαρ 2016

Ο κενός χώρος, ο Πυθαγόρας και ο Γιόχαν Κρόϊφ


Του Χρήστου Χαραλαμπόπουλου
Κάποτε, παρακολουθούσα στο πανεπιστήμιο από ευχαρίστηση και μόνον και όχι γιατί ήταν μάθημά μου, τις παραδόσεις ενός πολύ μυστήριου καθηγητή που δίδασκε ιστορία της Τέχνης. 

Μυστήριου, γιατί, βοηθώντας τους φοιτητές να κατανοήσουν τεχνοτροπίες και...

Όχι στα στρατόπεδα-γκέτο


Γιώργος X. Παπασωτηρίου
Κόσμος περίκλειστος με αγκαθωτά συρματοπλέγματα, οι εντός και οι ξεριζωμένοι, οι πρόσφυγες, οι εκτός. 

Οι δεύτεροι είναι οι «απ’ έξω», είναι εκείνοι που βρίσκονται έξω από το δομημένο σώμα της κοινωνίας, που στοιβάζονται σε στρατόπεδα, τα οποία είναι ζήτημα χρόνου να εξελιχθούν

Ουρές έξω από τις τράπεζες από πρόσφυγες που θέλουν να επενδύσουν

  
Ουρές έχουν δημιουργηθεί σήμερα έξω από τις τράπεζες, από πρόσφυγες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα και θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Χιλιάδες πρόσφυγες κοιμήθηκαν το βράδυ έξω από τις τράπεζες, ώστε να είναι πρώτοι στη σειρά σήμερα το πρωί και να μην χάσουν το κελεπούρι.

Η συνταρακτική ιστορία της 23χρονης που έκανε έρωτα με ένα δελφίνι - Εκείνο αυτοκτόνησε όταν την έχασε


Απ’ όλα τα παράξενα που μπορεί να συνέβησαν τη δεκαετία του ’60 κανένα μάλλον δεν μπορεί να συγκριθεί με τον έρωτα που άνθησε ανάμεσα σε μια βιολόγο και ένα ρινοδέλφινο στις Παρθένες νήσους.

Για δέκα εβδομάδες, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 1965...

Το αφιέρωμα της Euroleague στον Διαμαντίδη - Τον «αποθεώνουν» φίλοι και αντίπαλοι [βίντεο]


Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Τσεντεβίτα την ερχόμενη Παρασκευή, έδωσε στην Euroleague τη δυνατότητα να ετοιμάσει ένα εκπληκτικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Διαμαντίδη, αφού η διοργανώτρια..

Λεία Λεηλασίας οι Έλληνες


Του Στάθη
Αυτό λοιπόν έγινε να είναι η κυβερνώσα Αριστερά στην Ελλάδα; Μια παρένθεση δεξιάς πολιτικής που θα επαναφέρει τη Δεξιά στην εξουσία; Αριστερά είναι να κάνουμε τη δουλειά της Δεξιάς, ώσπου να ξανάρθει η Δεξιά;

Σλαβόι Ζίζεκ: Οι νέες μορφές σκλαβιάς μας σερβίρονται ως νέες μορφές ελευθερίας


Συνέντευξη στον Δημήτρη Αναστασόπουλο  

Έχεις δει την ταινία "V for Vendetta"; Στο τέλος της ο λαός νίκησε και οι κυρίαρχοι εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Το πρόβλημα που θέτω σε αυτό το βιβλίο είναι ότι θέλω να δω τι συνέβη μετά, (θέλω να δω) το "σίκουελ", για να...

Πινακίδες…Αθήνας στο μετρό του Λονδίνου!

Ελληνικές πινακίδες που έγραφαν «Έξοδος» και «Σταθμός ΚΤΕΛ» τοποθετήθηκαν σε σημεία του βρετανικού σταθμού του μετρό, καθώς και ένας ψεύτικος χάρτης δρομολογίων.

Λιοντάρι δεν μπορεί να κοιμηθεί χωρίς κουβέρτα!


Ένα αφρικανικό λιοντάρι εν ονόματι Lambert διασώθηκε σε ηλικία τριών μηνών από ένα Κέντρο Άγριων Ζώων, καθώς η ιδιοκτήτριά του, που τον είχε αγοράσει (παράνομα) από μωρό, δεν τον ήθελε πλέον. 
Έτσι το Κέντρο ανέλαβε να τον μεγαλώσει και να τον...