25 Ιαν 2021

«Ναι μεν αλλά» από Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό και την επιστροφή στην κανονικότητα


Επιστροφή στην κανονικότητα στα τέλη της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού βλέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόνο, όμως, αν ακολουθηθούν τα χρονοδιαγράμματα για την παράδοση των εμβολίων. Ωστόσο, οι παραδόσεις των εμβολίων ήδη...

Με τους λιγότερους εμβολιασμούς στην Πελοπόννησο η Κορινθία - Δείτε τα στοιχεία



Μέχρι τις 5 το απόγευμα της Δευτέρα 25 Ιανουαρίου είχαν πραγματοποιηθεί 16.271 εμβολιασμοί, ενώ αναμένεται σήμερα συνολικά να ξεπεράσουν τους 17.000 εμβολιασμούς σε όλη τη χώρα. Στο σύνολο η Ελλάδα..

Τι είπε ο πρωθυπουργός για το Νίκο Ταγαρά κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

 


Στην σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Νίκος Ταγαράς, ο οποίος σημειώνει τα εξής: "Σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποδεχθήκαμε τον Πρωθυπουργό Kυριάκο Μητσοτάκη. 

ΜέΡΑ25: «Το ιστορικό της Χρεοδουλοπαροικίας» και η «αναδιάρθρωση Δημόσιου Χρέους»


Το ιστορικό του πώς λειτουργεί το χρέος και πώς αυτό μεταφράζεται στα ελληνικά δεδομένα, παραθέτει σε κείμενο και βίντεό του το ΜέΡΑ25, ενώ στη συνέχεια καταθέτει τις προτάσεις του για την αναδιάρθρωσή του. «Το μη βιώσιμο δημόσιο χρέος είναι...

Μητσοτάκης: «Ιστορική η συμφωνία για τα 18 Rafale» -Το μήνυμα στην Τουρκία για διερευνητικές


Ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Αμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την υπογραφή...

Ελληνοτουρκικά / Σιγή ασυρμάτου από την κυβέρνηση για τις διερευνητικές - Ενημέρωση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


Περίπου 3,5 ώρες κράτησε η συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων εκπροσώπων στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές συμφωνήθηκε ο επόμενος 62ος γύρος να γίνει...

Σε οριακό σημείο ο ΕΦΚΑ: Οι «βόμβες» του ασφαλιστικού


Κωνσταντίνος Λάππας

Σε οριακό σημείο μπορεί να φτάσει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης τους επόμενους μήνες, αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση, που θέλει το Συμβούλιο της Επικρατείας και το...

Κορονοϊός: 436 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 25 νεκροί και 286 διασωληνωμένοι. 10 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (25/1), ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού είναι 436, εκ των οποίων 20...

Συνεπιμέλεια: Παίρνει το δρόμο για τη Βουλή το νομοσχέδιο


Αλέξανδρος Πηγαδάς

Προ των πυλών η πολυαναμενόμενη μεταρρύθμιση στο Οικογενειακό Δίκαιο, μεταξύ άλλων και με την θέσπιση της συνεπιμέλειας. Πώς θα προστατέψει τα...

«Kλείδωσε» ο νέος εκλογικός νόμος στους ΟΤΑ: Δήμαρχος με 40%-43% από την πρώτη Κυριακή


Την Πέμπτη αναμένεται να παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο
το νομοσχέδιο για τον νέο εκλογικό νόμο στους ΟΤΑ, προκειμένου να λάβει έγκριση και να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές Φεβρουαρίου. Αμέσως μετά θα εισαχθεί για συζήτηση..

Η ΝΔ και οι διαγραφές- επεγγραφές της. Αδιαφορία λαού στα κομματικά καμώματα!!


Του Νίκου Φλαούνα 

Το γράψε - σβήσε (διέγραψε και ξαναγράψτους) στη Ν. Δ ειναι πάντα μια ενδιαφέρουσα διαδικασία.

Φυσικά ενδιαφέρει μονο τους... ενδιαφερόμενους. Ουτε κάν τα μέλη του κόμματος.

Γιατί βασανίζουν τους γέροντες της Ερμιονίδας ; Μετά τα 160 χλμ για να εμβολιαστούν σε Άργος και Ναύπλιο τώρα η "κρουαζιέρα" στις Σπέτσες!


 Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος διαμαρτυρόμενος για την ανατροπή του αρχικού και βασικού σχεδιασμού των εμβολιασμών που προέβλεπε την δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στην Ερμιονίδα και..

Αύριο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου για ελέγχους ανίχνευσης κορωνοϊού


Μετά τα πρόφατα κρούσματα που σημειώθηκαν και θορύβησαν τον δικηγορικό κλάδο της Κορίνθου αλλά και τους δικαστικούς υπαλλήλους, πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο κτίριο το Σαββατοκύριακο γεγονός που έτυχε των ευχαριστιών της..

Χωρικά ύδατα: Τι πραγματικά βρίσκεται στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών


 Της Νικόλ Λειβαδάρη

Κατά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το αντικείμενο του όποιου διαλόγου Ελλάδας –Τουρκίας είναι οι «θαλάσσιες ζώνες». Κατά τον υπουργό Εξωτερικών η μόνη..

Ριζικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια: Έρχεται η ελάχιστη βάση εισόδου – Μέχρι 15 σχολές θα δηλώνουν οι υποψήφιοι


Για το νέο νόμο πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια
το οποίο θα φέρει αλλαγές στο σύστημα διοίκησης, στα προγράμματα σπουδών και τη λειτουργία τους μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μεταξύ άλλων, ο νόμος πλαίσιο θα περιλαμβάνει ρύθμιση για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές..

Δωρεάν τεστ (covid) κορωνοϊού στους κατοίκους των κοινοτήτων Σουληναρίου και Χαλκείου


Ο Δήμος Βέλου Βόχας συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), και σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 δωρεάν τεστ..

Πιερρακάκης: Σχεδιάζουμε εφαρμογή για αγορές με χρονόμετρο -Δεν θα μπει κόφτης στα SMS


Εφαρμογή η οποία θα χρονομετρά τις ώρες που οι καταναλωτές
κάνουν τις αγορές τους, μέσα από την πλατφόρμα e-katanalotis, προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τα δύο σενάρια που εξετάζονται για τον θάνατο του Βαλυράκη


Δύο είναι τα σενάρια που εξετάζουν οι Aρχές
για τις συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός, το βράδυ της Κυριακής (24/01). Αναλυτικότερα, όπως..

Γώγος: Γιατί μας ανησυχούν οι 3 νέες μεταλλάξεις- Με μέτρα προστασίας & το καλοκαίρι


Συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα μετά την εμφάνιση μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού
. Ο καθηγητής Παθολογογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος επισήμανε ότι τα κρούσματα με τη νέα μετάλλαξη του..

Επιστρεπτέα προκαταβολή, επίδομα θέρμανσης και δώρο Χριστουγέννων: Στο ταμείο για 1,7 δισ. ευρώ εντός της εβδομάδας

 


Μέσα στην ημέρα δημοσιεύεται η υπουργική απόφαση με τον μαθηματικό τύπο βάσει του οποίου θα υπολογίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στον κάθε επαγγελματία ως επιστρεπτέα προκαταβολή. Από τις περίπου 730.000 αιτήσεις, εκτιμάται ότι θα ικανοποιηθούν..