9 Μαΐ 2020

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία στην Κυψέλη μετά την επιχείρηση καταστολής


Περίπου 1.500-2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα (βράδυ Σαββάτου) στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε

Κορωνοϊός - Νέες μελέτες: Η ζέστη δεν σταματά τον ιό - Τι λένε MIT και Harvard


Διχάζονται οι επιστήμονες αναφορικά με την επιρροή του ήλιου και της ζέστης, εν όψει καλοκαιριού, στη μετάδοση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με δύο νέες μελέτες, ο ιός δεν πεθαίνει με την άνοδο της θερμοκρασίας, ούτε σταματά να εξαπλώνεται.

Κ. Νικολάκου: κ. Νίκα, μετά το φυσικό αέριο θα “αιφνιδιαστείτε” και με τους μετανάστες - πρόσφυγες στην Πελοπόννησο;


Σε πολιτική παραζάλη φαίνεται ότι βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, καθώς απροκάλυπτα επιχειρεί να παρακάμψει το ανώτερο πολιτικό θεσμικό όργανο της Πελοποννήσου, το Περιφερειακό...

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων: Πρόσω ολοταχώς για το καλοκαίρι!


Αναφερόμασταν προσφάτως σε δήμους που αυτό το καιρό κάνουν πολλά πολλά πράγματα. Ένας από αυτούς είναι και ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων. Αν και μέσα στη πανδημία, που οφείλουμε να πούμε πως έδειξε τα κατάλληλα...

19 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, ένας ακόμη θάνατος -151 τα θύματα συνολικά


Το υπουργείο Υγείας και η ομάδα λοιμωξιολόγων ανακοίνωσαν τα εξής δεδομένα για την πορεία της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα:
«Ανακοινώνονται 19 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, 11 εκ των οποίων αφορούν συρροές κρουσμάτων.

Πάμπλο Ιγκλέσιας και υπουργοί Πορτογαλίας και Ιταλίας: Μηνιαίο ευρωπαϊκό εισόδημα, τώρα!


Κερδίζει έδαφος σε όλη την ΕΕ η ιδέα ενός κατώτατου κοινωνικού εισοδήματος που θα αποτρέψει την κοινωνική καταστροφή που διαγράφεται μετά την πανδημία. 

Επέμβαση με χημικά από αστυνομικές δυνάμεις και σε πλατεία της Κυψέλης


Με το «αποτελεσματικότερο» μέτρο που έχει πάρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση, την τυφλή καταστολή, επιχειρεί να «θολώσει» την επικαιρότητα ο πρωθυπουργός, ο οποίος φαίνεται, πως, το μόνο που μπορεί να ελέγξει πολιτικά σε σχέση με την πανδημία, είναι το ξύλο στους πιτσιρικάδες των πλατειών. 

Αγία Παρασκευή, Ιράν, Καμπότζη, Βιετνάμ!


Όταν τα ΜΑΤ τα βάζουν με τους ατίθασους πιτσιρικάδες

του Χρήστου Ξανθάκη 

Κανονικά το σύνθημα το γηπεδικό λέει Τούμπα, Ιράν, Καμπότζη, Βιετνάμ, εκεί, δηλαδή, όπου ταπεινώνονται οι μεγάλες δυνάμεις από τους αυτόχθονες, αλλά το λάτσεψα λίγο εγώ σε Αγία Παρασκευή, μιας και ο ναός του ΠΑΟΚ είναι κλειστός αυτή την εποχή...

Στεφάνι για τα θύματα της Marfin κατέθεσε ο Τσίπρας: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία, αλλά και την υποκρισία Μητσοτάκη»


Λίγο μετά τις 9.30 το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε στεφάνι στο σημείο της τραγωδίας της Marfin αποτίοντας φόρο τιμής στους νεκρούς.

«Τιμούμε και σήμερα όπως και κάθε χρονιά, εδώ και δέκα χρόνια, τη μνήμη των συμπολιτών μας, που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin. Και με την ευκαιρία, για άλλη μια...

Χορεύοντας πεινασμένοι με τους λύκους


Ούτε οι Γάλλοι αριστοκράτες το είδαν να έρχεται

Δεν ξέρω αν η ανθρωπότητα κατάλαβε κάτι αυτές τις μέρες και γενικά δεν μου αρέσουν οι καταστροφολογίες, απλά δεν ξέρω και τι ύφος να χρησιμοποιήσουμε, για ότι μας περιμένει τις επόμενες βδομάδες, ανεξαιρέτως ποιον ωκεανό αντικρύζουμε από το μπαλκόνι μας.
Η ανάγκη κάποιων να μετριάσουν τα άσχημα νέα (σαν γνωστή δημοσιογράφο...

Η κυβέρνηση ΝΔ έχει αλλεργία στον πολιτισμό


Φωτεινή Λαμπρίδη

Είπε σε συνεντεύξεις του, ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, ότι ο Φοίβος Δεληβοριάς δεν εκπροσωπεί κανέναν δημιουργό. Ψέμα. 
Ξέρει πολύ καλά, ότι τον εκλέγουν δέκα χρόνια τώρα εκπρόσωπό τους οι δημιουργοί, στα σωματεία τους, στην Ειδική...

Κόρινθος: Μια πόλη που χάθηκε / To Μαϊάμι

Tου Βασίλη Αυλωνίτη

¨Μαϊάμι¨ αποκαλούσαν οι Κορίνθιοι μία διαμορφωμένη λωρίδα παραλίας που εκτεινόταν από το τέρμα της οδού Περιάνδρου έως την νοητή προέκταση της Εθν. Αντιστάσεως (τότε Βασ. Κωνσταντίνου) (βλ. σημείο 2 στην φωτο).