26 Απρ 2016

Δεν μπορεί να πάει άλλο έτσι


Γιώργος X. Παπασωτηρίου
 

Τελικά, τι είναι ο άνθρωπος; 
Το μίσος που σκοτώνει ή η αγάπη που εκχωρεί; Η βία που ματαιώνει ή η ειρήνη που αναγνωρίζει; Η αλληλεγγύη που συνενώνει ή η ατομικότητα που διαιρεί; 
Τι άραγε συνέχει τους ανθρώπους εν κοινωνία σήμερα; Τίποτα.

Φορολογική αναλγησία και συνταγματική εκτροπή


Του Γιάννη Τόλιου
Με το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό Ν/Σ που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή, επιβάλλονται άκρως αντιλαϊκά μέτρα ύψους 5,4 δις (3% του ΑΕΠ) που θα πλήξουν σκληρά μισθωτούς και συνταξιούχους και ευρύτερα λαϊκά στρώματα. 
Τα 1,8 δις αφορούν περικοπές συντάξεων, τα 1,8 δις

Δεν είναι 4ο μνημόνιο... είναι κάτι πολύ χειρότερο


Του Θέμη Τζήμα  
Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει κάτι πολύ χειρότερο από ένα 4ο μνημόνιο: ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή το σχέδιο για ένα διαρκή στο χρόνο, μηχανισμό επιβολής οικονομικών μέτρων, αυτοματοποιημένα, δηλαδή ασχέτως πολιτικών επιλογών που τυχόν

Στην Τράπεζα της Ελλάδας και τα αποθεματικά Βουλής και νοσοκομείων

  
Στην Τράπεζα της Ελλάδας μεταφέρονται τα αποθεματικά της Βουλής, όπως είχε συμβεί και με τα αποθεματικά άλλων δημόσιων φορέων, μεταξύ των οποίων τα νοσοκομεία, ο ΟΑΕΔ και ο ΕΟΠΥΥ. 
Υπενθυμίζεται, πως η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή...

Οι σύγχρονοι Φαρισαίοι - Γράφει η Τζένη Σουκαρα


Στο Θείο Πάθος "τα ουαί" της Μεγάλης Εβδομάδας στέλνουν μηνύματα στους απανταχού αλαζόνες,υποκριτές, καιροσκόπους, τυχοδιώκτες και ψεύτες..

Τα "ουαί" του Ιησού συγκλονίζουν συθέμελα τους Ναούς και την Ορθοδοξία και υποχρεώνουν τον καθένα μας ξεχωριστά να κάνει την ενδοσκόπησή του .

Απόστολο Παπαφωτίου… ενταύθα!


Καιρό τώρα με «τρώει» αγαπητέ μου κύριε Παπαφωτίου και δεν σας το κρύβω πια.

Σας φάγανε τα ταξίδια, μια από δω, μια από κει για να εκπροσωπηθεί η περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης, για να μην πω για τις συναντήσεις και τις εντός συσκέψεις …

Ένα μεσαιωνικό χωριό για… απαιτητικούς επισκέπτες!


Το La Roque-Gageac είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα μέρη της νοτιοδυτικής Γαλλίας αλλά και ένα από τα τελειότερα μεσαιωνικά χωριά… εν ζωή! 
Δεσπόζει ανάμεσα στα βράχια από ασβεστόλιθο, στη βόρεια πλευρά του ποταμού Dordogne, ενώ τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία.

Εκκλησία «φάντασμα» στην Ιταλία!


Ένα μοναδικό έργο, μια εκκλησία φάντασμα, στα ερείπια μιας κατεστραμμένης βασιλικής στην Πούλια της Ιταλίας, δημιούργησε ο καλλιτέχνης Εντοάρντο Τρεσόλντι. 
Η εγκατάσταση (κατασκευασμένη από διαφανή μεταλλική καλωδίωση) ξαναφέρνει… στη ζωή την εκκλησία μέσα από αυτό τον ιδιόμορφο τρόπο.