12 Ιουν 2013

Με σήμα «αλληλεγγύη στην ΕΡΤ» εκπέμπει το Télé Bruxelles


Εκφράζει ανησυχίες για τους δημοκρατικούς κινδύνους που σημαίνει η κυβερνητική απόφαση
 
Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την ελληνική δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ, το βελγικό κανάλι Télé Bruxelles αποφάσισε να αλλάξει το σήμα του από το μεσημέρι της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα, σε...

Reuters: Κίνδυνος για την κυβέρνηση η ΕΡΤ


Η ελληνική κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με εσωτερικές έριδες και δημόσιες διαμαρτυρίες την Τετάρτη, μετά την απόφαση για το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ και ενώ το ελληνικό χρηματιστήριο υποβαθμίστηκε στις αναδυόμενες αγορές, αναφέρει σε άρθρο του το Reuters...

Ποιό "λάθος";


Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
Ποια είναι η αλήθεια:
Ούτε το ΔΝΤ έκανε κάποιο λάθος, ούτε η ΕΕ, ούτε κανείς από την τρόικα και τις κυβερνήσεις της εγχώριας πλουτοκρατίας. Το σχέδιό τους, εξ αρχής, ήταν να λεηλατήσουν τον ελληνικό λαό και να διασώσουν τα μονοπώλια.

Ο έλεγχος της χρονοπολιτικής


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
Ο κόσμος του Όργουελ είναι εδώ. 
Η καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών μ’ ένα πλανητικής εμβέλειας πρόγραμμα επιτήρησης και ελέγχου των πάντων εκ μέρους των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ (και όχι μόνο) αυτό δηλοί. 
Μαζί με την παρακολούθηση και ο παραδοσιακός τρόπος...

Η Ελλάδα δεν είναι το τσιφλίκι του παππού σας, κύριε Σαμαρά.


Της Μαρίνας Βήχου
Δεν γνωρίζω, αν ο Αντώνης Σαμαράς προέρχεται από οικογένεια κοτζαμπάσηδων της Πελοποννήσου και άρα κουβαλάει στο DNA του τον κοτζαμπασισμό, αλλά το βέβαιο είναι, ότι ο τρόπος που λειτουργεί ως Πρωθυπουργός μιας τρικομματικής κυβέρνησης και ως αρχηγός της παράταξής του εκεί παραπέμπουν.

MSCI: Εκτός των ανεπτυγμένων χωρών η Ελλάδα


«Με μια απροσδόκητη κίνηση», όπως σχολιάζει η Wall Street Journal, η MSCI άνοιξε ξανά την πληγή για την υπερχρεωμένη ευρωζώνη και την Ελλάδα υποβαθμίζοντας την χώρα στους καταλόγους της από ανεπτυγμένη σε αναπτυσσόμενη οικονομία.

Γιάννης Κότσιρας: Η ΕΡΤ, αγαπητέ χαιρέκακε, δεν είναι ένα κανάλι. Είναι άνθρωποι.


Ο Γιάννης Κότσιρας μέσα από την προσωπική του σελίδα ξέσπασε. Διαβάστε τι ακριβώς έγραψε

"Ανόητε χαιρέκακε… 
Στο δρόμο ακόμη 3.000 άνθρωποι. Τέλος τα μεροκάματα για ακόμη 3.000 οικογένειες.....

Γ. Δέδες: " Πραξικοπηματικού χαρακτήρα το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ "


Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το «λουκέτο» της ΕΡΤ, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, έκανε την αντίστοιχη δήλωση:
«Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Δημόσιας Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης αποτελεί βαρύτατο πλήγμα στην ενημέρωση, τον πολιτισμό...

Πρόταση νόμου για να μην κλείσει η ΕΡΤ από ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ


Πρόταση νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου κατέθεσαν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, την ώρα που οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους κ.κ. Βεβιζέλο και Κουβέλη να συναντιούνται στις 6 το απόγευμα.Σχέδιο νόμου για την κατάργηση της Πράξης...

Η ομάδα Σαμαρά βάζει σε κίνδυνο τη δημοκρατία


Το, χωρίς ιστορικό προηγούμενο στα διεθνή χρονικά, χθεσινό τηλεοπτικό πραξικόπημα, ξεπερνάει κατά πολύ το ήδη σοβαρότατο σε σημασία κλείσιμο όλων των σταθμών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και αγγίζει την ίδια την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η κρυφή γοητεία της ΥΕΝΕΔ.


Του Στέλιου Κούλογλου
Σίγουρα, η εν ψυχρώ εκτέλεση της ΕΡΤ είναι ένα καλό δώρο στα ιδιωτικά κανάλια, για το οποίο η ΝΔ περιμένει τα κατάλληλα ανταλλάγματα. 
Ασφαλώς η αιφνιδιαστική ανακοίνωσή της έχει να κάνει με την προσπάθεια αλλαγής του θέματος της ημέρας, που διαφορετικά θα ήταν το φιάσκο Gazprom-ΔΕΠΑ.

Αγάπη και Μίσος


Κατ’ αυτάς, και από λίγο καιρό πριν, ο κ. Γιούνκερ δηλώνει κι αυτός «φίλος της Ελλάδας».
Γιατί όχι; τώρα που οι φίλοι της Ελλάδας της έσπασαν τα κόκαλα, γιατί να μην περισσεύουν και οι καλές κουβέντες.
Αλλωστε τα μεγάλα φαγοπότια χρειάζονται και...

Η προληπτική μαστεκτομή δεν είναι μονόδρομος για τους φορείς μετάλλαξεων BRCA 1&2


Τι αναφέρουν οι ειδικοί
Η ανίχνευση γονιδιακής μετάλλαξης BRCA δεν αποτελεί διάγνωση ασθένειας αλλά γενετική πληροφορία και εκτίμηση κινδύνου για μελλοντική ανάπτυξη καρκίνου και στην περίπτωση αυτή η προφυλακτική μαστεκτομή/ωοθηκεκτομή δεν είναι μονόδρομος....