19 Σεπ 2010

"ΠΥΡΑ" ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ

Τα πυρά του Γιάννη Μανώλη συγκέντρωσε σήμερα ο Πέτρος Τατούλης στο SUPER..Σε ένα πραγματικό παραλλήρημα -σάλπισμα στους απανταχού Νεοδήμοκράτες ο πρώην βουλευτής επι της ουσίας επικαλέστηκε τον κομματικό πατριωτισμό των ψηφοφόρων της παράταξης του.
Χαρακτήρισε τον υποψήφιο Περιφέρειαρχη κυβερνητικό εκπρόσωπο ,αφού έχει συμφωνήσει  για το μνημόνιο και δεν αναφέρεται στις όποιες ευθύνες της κυβέρνησης..."Τα περί ανεξαρτησίας τα χαρακτήρισε παραμύθι "αφού όπως είπε χαρακτηριστικά δεν υπήρξε ποτέ ανεξάρτητος ο Τατούλης .Έκανε διαπραγματεύσεις ,έλαβε το χρίσμα και τώρα προσπαθεί να παγιδεύσει τους Νεοδημοκράτες .

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της 2ης Πανελλήνιας Έκθεσης "Κορινθία 2010" θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή και συγγραφέα Νίκου Κοτζιά "Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στον 21ο αιώνα".
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :
Σταύρος Λυγερός ,δημοσιογράφος
Πάνος Μπεγλίτης αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας
Νίκος Φελέκης εκδότης -διευθυντής της εφημερίδας Κόσμος του Επενδυτή .
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Έκθεσης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας.

Ο ΔΡΑΚΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ- ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ "ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΝΤΟΡΙΚΟΥΣ

Μην θαρρεί κανείς βέβαια πως έχει πρόβλημα μόνο ο Τατούλης ..
Χθες ο Δημήτρης Δράκος βρέθηκε πάλι στην Κόρινθο .Πρωί πρωί εθεάθη στο κέντρο της πόλης με στόχο να βρεθεί και να πείσει τους "σεσημασμένους Ντορικούς" να στηρίξουν την υποψηφιότητα του..
Πολλές συζητήσεις ,κάποιοι προσπάθησαν να τον καθησυχάσουν ,άλλοι ορκίστηκαν στον υποψήφιο πως είναι κατά του μνημονίου (διερωτώμαι ποιος είναι υπέρ;)έσφιξαν τα χέρια και τον αποχαιρέτησαν!
Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδώ ,διότι εξακολουθεί και υπάρχει θέμα ...
Πάντως "η πολύφερτη νύφη' ,μαθαίνω ,πως εχθες επείσθη να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Ταγαρά ...Υπογραφή μπήκε;

Π.ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ :"ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΣ"


Αίσθηση έχουν κάνει οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη στον συνάδελφο Γιώργο Γουγά για την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.
Ο υπουργός συγκεκριμένα είπε τα εξής:
"Εγώ στην ζωή μου έχω μάθει να υπερασπίζομαι αρχές και αξίες να υπερασπίζομαι την πολιτική και την ιδεολογία της πολιτικής παράταξης και του κινήματός μου. Είχα και έχω την ευθύνη και την υποχρέωση να διατυπώνω ελευθέρα τη δημοκρατική μου άποψη, ακόμα κι αν αυτή η άποψη είναι αντίθετη προς την πλειοψηφούσα άποψη. Πιστεύω ότι οι πολίτες, ως ώριμοι και δημοκρατικοί πολίτες, αξιολογούν τις υποψηφιότητες και τις αποφάσεις και βεβαίως τοποθετούνται κινούνται υποστηρίζουν ή απέχουν από αποφάσεις.

ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ "ΕΔΩΣΑΝ" ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-70 CD ME ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

Ηλεκτρονική λίστα με 70 CD που περιέχουν στοιχεία για τις καταθέσεις και τους τόκους που πήραν τα προηγούμενα χρόνια περίπου 100.000 Ελληνες που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτει αυτή τη στιγμή το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, το οποίο ενεργοποιεί η κυβέρνηση παράλληλα με την εφαρμογή καθολικού «πόθεν έσχες» και των νέων αυστηρών τεκμηρίων διαβίωσης.

1,7 ΔΙΣ ΧΡΕΗ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΙΚΑ ΟΙ ΔΗΜΟΙ

Πολλά ερωτήματα για την ίδια τη βιωσιμότητά τους προκαλούν τα οικονομικά στοιχεία των δήμων, ενώ παράλληλα – τι οξύμωρο - δίνουν την πιο πειστική απάντηση σε ό,τι έχει να κάνει με το γιατί η τρόικα θεωρεί το ζήτημα αυτό ως μία από τις σημαντικότερες απειλές του προϋπολογισμού. Σημειώστε: Τα χρέη τους διαμορφώθηκαν το 2009 στο 1,7 δισ. ευρώ, ενώ τα ελλείμματά τους ξεπέρασαν τα 287 εκατ. ευρώ.

Το εντυπωσιακότερο; Για φέτος, βάσει των όσων αναγράφονται στο Μνημόνιο, ο στόχος είναι να μηδενιστούν οι ζημιές τους, κάτι, όμως, που φαντάζει από εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο. Αν συνυπολογισθεί, μάλιστα, ότι μεσολαβούν και οι εκλογές του Νοεμβρίου...

ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑ ΣΕ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Η αστυνομία ψάχνει τις διασυνδέσεις του γιατρού με συναδέλφους του από την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του μαιευτήρα που έπαιρνε τα ωάρια αλλοδαπών αλλά και ημεδαπών γυναικών. Μετά από έλεγχο που έγινε στα ηλεκτρονικά αρχεία του 47χρονου γιατρού, εκτός του ότι φαίνεται ότι τα θύματα είναι πολλά περισσότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, βρίσκεται στο μικροσκόπιο μια γυναίκα γυναικολόγος από το Άργος.

ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ "ΤΑ ΚΛΙΚ";

Το internet θα φτάσει να καταναλώνει ενέργεια όση η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία και η Βραζιλία μαζί…
Σε έναν από τους μεγαλύτερους ρυπαντές του internet μετατρέπεται το Facebook ύστερα από τη συμφωνία που έκλεισε πρόσφατα με εταιρεία που θα το τροφοδοτεί με «βρόμικη» ηλεκτρική ενέργεια για τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματά του.

Σύμφωνα με στοιχεία της Greenpeace, όπως αναφέρει σήμερα η Real news, το 2020 τα δίκτυα server παγκοσμίως θα καταναλώνουν 1,96 τρισ. κιλοβατώρες, ποσότητα που αντιστοιχεί στην ενέργεια που καταναλώνουν σήμερα η Γερμανία, η Γαλλία, η Βραζιλία και η Βρετανία μαζί.

ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΣ

Καταγγελία για προπηλακισμούς και επιθέσεις από τους οδηγούς φορτηγών που αρνούνται την επίταξη, κατήγγειλε ο Γιάννης Λιουδάκης, ιδιοκτήτης 70 αυτοκίνητων δημοσίας χρήσεως.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, είπε: «Ξεκίνησα να κάνω κάποια δρομολόγια σύμφωνα με την επίταξη. Ενώ τα αυτοκίνητα φόρτωσαν από τις κεντρικές αποθήκες της Πάτρας, και με προορισμό την Αθήνα, μας σταμάτησαν λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Αχαΐας. Ήταν δεκαπέντε οχήματα σε κομβόι, χωρίς τη συνοδεία της αστυνομίας. Στην Κόρινθο μας σταμάτησαν και πάλι μετά από παρέμβαση των άλλων οδηγών.

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ" Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΛΕΞΗ"

«H ψήφος στις εκλογές του Νοεμβρίου είναι ισοδύναμη με την ψήφο των εθνικών εκλογών και ας μην εκλέγεται κυβέρνηση» δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το Σάββατο στο 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, στο πάρκο Αντώνη Τρίτση. Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τον λαό να καταδικάσει τις πολιτικές της τελευταίας 20ετίας και τόνισε ότι οι πολίτες δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη για το μνημόνιο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ

Με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν συναντάται την Κυριακή (17:30 ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να φθάσει σήμερα Σάββατο στις ΗΠΑ. Κατά την παραμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρωθυπουργός θα συναντήσει, μεταξύ άλλων, τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημ.Χριστόφια. Η ομιλία του στην 65η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ:TA 7 ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι ψεύδεται, εξαπέλυσε -ενώπιον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή- ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της 75ης ΔΕΘ, όπου παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του για έξοδο από την κρίση.

«Η λύση του Μνημονίου είναι χειρότερη από  το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δεν χρειάζεται δυνάστης για να αλλάξει η Ελλάδα». Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ προσέφερε πλήρη κάλυψη στην οικονομική πολιτική του Κώστα Καραμανλή.