23 Ιουν 2021

Σοκ στη Μονή Πετράκη: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και έναν αστυνομικό


 Ενα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγο στη Μονή Πετράκη, σε Συνοδικό Δικαστήριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ιερέας που δικαζόταν για αδίκημα περί ναρκωτικών και επρόκειτο να καθαιρεθεί έριξε καυστικό υγρό πιθνότατα βιτριόλι, σε επτά μητροπολίτες. Σύμφωνα με..

Για να μην επιστρέψουμε στα ίδια!


του Νίκου Σταθόπουλου

Ολα μοιάζουν να γίνονται με μια τάξη, που προκαλεί θλίψη και φόβο: Το σύστημα αποφασίζει, δοκιμάζει, εφαρμόζει, και η κοινωνία ολοκληρώνεται κάθε φορά σαν θεατής που εκπαιδεύεται άτυπα σε μια διαρκή προσαρμογή. «Οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος»...

Έδικτα και Διατάγματα


Του Στάθη Σ.

Οι ευσεβείς πόθοι, όμορφα καίγονται!

Η «απομονωμένη» Τουρκία συζητά με την Ιταλία τα της Λιβύης, με τη Γαλλία τα της Συρίας, με τη Βρετανία τα της Κύπρου – και πάντως συζητά! Ούτε αποπέμπεται, ούτε...

Δημοσκόπηση Alco: Μεγαλύτερη ασφάλεια επί ΣΥΡΙΖΑ, αποδοκιμασία εργατικού νόμου και πολλών υπουργών


Έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας, την ασφάλεια και τον νόμο Χατζηδάκη για τα εργασιακά κατέγραψε η δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open.

Ο Χρίστος Δήμας για το ζήτημα των αδιάθετων αποθεμάτων της σταφίδας

 


Το ζήτημα με τα αδιάθετα αποθέματα της σταφίδας είναι κάτι που αφορά την οικονομική δραστηριότητα σε πολλές περιφέρειες της Ελλάδας, όπως και την Κορινθία, σημειώνει στην προσωπική του σελίδα στο fb ο Χρίστος Δήμας.. 

Και συνεχίζει:

Η πτώση της τιμής του προϊόντος έχει σοβαρό αντίκτυπο για τους παραγωγούς και την τοπική οικονομία.

"Πρώτο μας άμεσο μέλημα..

Από αύριο πετάμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό - Όλα τα μέτρα που αίρονται

 


Καταργούνται από αύριο το πρωί οι μάσκες μόνο στους εξωτερικούς χώρους, με προϋποθέσεις, όπως ανακοίνωσε Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς..

Αλέξης Τσίπρας: Τώρα ξεδιπλώνει την πραγματική του ατζέντα ο Μητσοτάκης

 


Έχουμε μπροστά μας ένα θερμό πολιτικό καλοκαίρι. Να εκπέμψουμε ένα ισχυρό μήνυμα προγραμματικής ετοιμότητας, ανατροπής και νίκης, τόνισε στο Πολιτικό Συμβούλιο

Στην πολιτική συγκυρία αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Όπως τόνισε, τώρα ξεδιπλώνει την...

Μητσοτάκης: 3 νέες, κομβικές πρωτοβουλίες - Νέο σχολείο, νέα επικουρική, αναδιοργάνωση αστυνομίας


«Κομβικές πρωτοβουλίες» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις τρεις αντιμεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, παιδεία και αστυνομία, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός σημείωσε:

Κ. Αρβανίτης: Προοδευτικό Τείχος απέναντι στην Ανίερη Συμμαχία Δεξιάς-Ακροδεξιάς που χτυπά τη Γυναικεία Αυτοδιάθεση


Η σημερινή διαμαρτυρία που έλαβε χώρα έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών της Αριστεράς,
του S&D, των Πρασίνων και του Renew, έρχεται να υπερασπιστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα απέναντι σε μία ακόμη ανίερη συμμαχία EΛΚ και..

Κορονοϊός: 520 κρούσματα, 14 θάνατοι και 271 διασωληνωμένοι. 6 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 23 Ιουνίου 520 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα κατά το τελευταίο 24ωρο, καθώς και 14 θανάτους αλλά και 271 διασωληνωμένους ασθενείς στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, που...

Μ. Σπυριδάκου: Δακοχρονιά σε Λαδοχρονιά!


Σημαντικό στάδιο στην δακοκτονία είναι το στάδιο της παγιδοθεσίας καθώς εντοπίζεται η βαρύτητα της δακοπροσβολής και οι περιοχές που πάσχουν ώστε να ξεκινήσει έγκαιρα ο ψεκασμός είτε από τους εργολάβους..

25 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου: Το μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο της πρώτης Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης στην Ελλάδα


Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου με την αντιπολιτευτική δυναμική
που είχε αναπτύξει ώθησε τις εξελίξεις που υποχρέωσαν το δεξιό κατεστημένο να παραδώσει τη διακυβέρνηση της χώρας στο σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ. Η μετάβαση αυτή είχε σαν συνέπεια την εκ βάθρων αναδιάταξη της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου με τη..

Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους – Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας


Να αρθεί το μέτρο της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας, εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ερώτηση Χαρίτση στη Βουλή για τον αποκλεισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το δίκτυο φυσικού αερίου

 


Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τις καθυστερήσεις στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις..

Π.Τατούλης: Η περιφερειακή αρχή Νίκα έχει εγκαταλείψει την Τριφυλία και έχει αφήσει τους αγρότες της στο έλεος του Θεού

 


Επίσκεψη στην περιοχή της Τριφυλίας πραγματοποίησε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αντωνία Μπούζα, Κωνσταντίνα Νικολάκου καθώς και τον Γιώργο Μπακούρο.

Ο Πέτρος Τατούλης επισκέφθηκε έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και..

ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις Μαστογραφίας και Τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

 


Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ανακοινώνει την έναρξη διενέργειας ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεων Μαστογραφίας και Τεστ Παπανικολάου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο, την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 στην κινητή..

Σιδέρης Βασίλης: Από σήμερα ξεκινά ο δεύτερος γύρος της “ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΛΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ“

 


"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα σωματεία της Ένωσής μας ,για την συμμετοχή τους στην χθεσινή  εκλογική διαδικασία, βάση του δικαιώματος ψήφου που είχαν, έχοντας πάρει την ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία  Αθλητισμού και την εγγραφή τους στο αθλητικό μητρώο, τα οποία με τη ψήφο τους..

Χρύσα Αβδελλίδου: Ποια είναι η Ελληνίδα ερευνήτρια που το όνομά της δόθηκε σε αστεροειδή


Η Διεθνής Αστρονομική Ένωση τίμησε τρεις Έλληνες επιστήμονες, δίνοντας το όνομά τους σε τρεις αστεροειδείς μέλος της διαστημικής αποστολής της ΝΑSΑ OSIRIS-REx. Μία εξ αυτών η δρ. Χρύσα Αβδελλίδου.

Στο τραπέζι και τρίτη δόση του εμβολίου: Από τι θα εξαρτηθεί - Οι εκτιμήσεις των ειδικών για την ινδική μετάλλαξη


Στο επίκεντρο των ειδικών και της κυβέρνησης βρίσκεται πλέον το ζήτημα με το εάν θα απαιτηθεί και πότε η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Βασική αιτία, η εξάπλωση των μεταλλάξεων και ειδικότερα της ινδικής μετάλλαξης Δέλτα, που ήδη έχει επικρατήσει στο..

"Βόμβα" Μαρακάκη για τα Γλυκά Νερά: Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις - Δεν είναι τυχαία η ψυχραιμία του δολοφόνου


Στη φρικτή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, αναφέρθηκαν στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" o δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, η κλινική ψυχολόγος Ίλια Θεοτοκά, ο τεχνικός διευθυντής αλυσίδας επισκευαστικών κέντρων Κωνσταντίνος Σαμαρτζής..

Κορωνοϊός: Πέφτουν τα κρούσματα , αδειάζουν τα Νοσοκομεία στην Πελοπόννησο


Κατακόρυφη πτώση κρουσμάτων καταγράφεται και στην Πελοπόννησο. Χθες, Τρίτη,   καταγράφηκαν 8 κρούσματα (το τριήμερο 19, 20 και 21 Ιουνίου ήταν 27, το Σάββατο 9, την Κυριακή 10 και χθες Δευτέρα 8), με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων..