4 Μαρ 2021

Ολα δείχνουν εκλογές


Θοδωρής Καραγιαννίδης

Η απαράδεκτη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για το «πάγωμα» των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στον αιγιαλό μέχρι τον Νοέμβριο λόγω πανδημίας, δεν μπορεί να εξηγηθεί παρά μόνο στη βάση...

Κορωνοϊός: Στα 2.219 τα νέα κρούσματα, 449 οι διασωληνωμένοι και 35 θάνατοι / 52 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 365 - Στα 1.051 τα κρούσματα στην Αττική εκ των οποίων τα 254  εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας - 257 οι νέες λοιμώξεις στη Θεσσαλονίκη, 195 στον Πειραιά.

Κορωνοϊός: Κλειστά τα ΕΛΤΑ Κορίνθου


 

Κλειστά θα παραμείνουν τα ΕΛΤΑ Κορίνθου λόγω κρούσματος κορονοϊού μέχρι και τις 12 Μαρτίου. Αντιλαμβάνεται κανείς πως θα υπάρξουν αντιδράσεις αφού πολύς κόσμος δεν θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί

Παραιτήθηκε από την θέση της εντεταλμένης συμβούλου ΄21 , η Μαργαρίτα Σπυριδάκου


Πολύ σημαντικά θέματα ανοίγει η κ. Σπυριδάκου στην επιστολή παραίτησης της από την θέση της εντεταλμένης συμβουλου για τις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Πελοποννησου. Θέματα συνέπειας σε όλα αυτά που είχαν προγραμματιστεί και προφανώς δεν γίνονται αλλά και ενημέρωσης και διαπροσωπικής σχέσης και συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη. 

Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή της έκτισης της ποινής του Κουφοντίνα


 Ομόφωνα απορρίφθηκε από το δικαστήριο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας) το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, για διακοπή της ποινής του (λόγω της κατάστασής της υγείας του), μετά την εξέτασή του την Πέμπτη (04/03). «Η αντιμετώπιση της σοβαρής ασθενείας μπορεί να γίνει..

Τα αποτελέσματα των rapid tests που διενεργήθηκαν στο Λουτράκι


Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης για τον κορωνοϊό, με rapid test τελευταίας γενιάς, σε 282 δημότες του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Στο σύνολο των 282 ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν 11 συμπολίτες μας θετικοί στον κορωνοϊό..

Ο καθηγητής Δημήτρης Τούσουλης στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

 


Τον Αντιπεριφεριάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή, επισκέφθηκε χθες  στο Διοικητήριο της ΠΕ Κορινθίας ο Καθηγητής Καρδιολογίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών κ. Δημήτρης Τούσουλης και νυν Αντιπρύτανης Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν για τον δήμο Βέλου Βόχας

 


Από σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας βρίσκεται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).

Τα μέτρα που ισχύουν για τον Δήμο Βέλου Βόχας είναι τα κάτωθι:

 

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου..

Ικανοποίηση Σταματόπουλου μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου


Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε όλους τους τόνους ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τον εκπρόσωπο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Εξετάζεται η δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου στην παλιά αγορά Λεχαίου


Η μερική αξιοποίηση του χώρου της παλιάς αγοράς Λεχαίου για τη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας με το διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Στέφανο..

Κλειδώνει το πακέτο στήριξης δύο δισ. ευρώ τον Απρίλιο - Τι περιλαμβάνει, ποιους αφορά

 


"Κλειδώνει" και το πακέτο μέτρων στήριξης που θα τρέξει από τον Απρίλιο, προκειμένου να στηριχτούν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που θα πληγούν και τον Μάρτιο λόγω του ολοένα και αυστηρότερου lockdown...

Π. Νίκας: Έχουμε προσφύγει δικαστικά μαζί με την ΔΕΔΑ κατά τής απόφασης της ΡΑΕ για την εκχώρηση άδειας φυσικού αερίου στην Κόρινθο και την Τρίπολη


 Σε σχέση με το δημοσίευμα της θεματικής ιστοσελίδας energypress.gr αναφορικά με το θέμα του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προέβη στην εξής δήλωση: “Το εν λόγω δημοσίευμα δεν εισφέρει κάτι καινούργιο σε όσα ήδη γνωρίζουμε. Υπάρχει μια απόφαση της ΡΑΕ για την εκχώρηση της άδειας εγκατάστασης..

Η μεγάλη δωρεά της MOTOR OIL στο νοσοκομείο Κορίνθου

 


Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου εκφράζουν ολόψυχες ευχαριστίες στην Εταιρία MOTOROIL HELLAS, για την έμπρακτη συμπαράσταση της, στη μεγάλη πρόκληση αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19. Ειδικότερα, θέλουμε να επικοινωνήσουμε ότι, χάρη στην..

ΜέΡΑ25: Οι ιαματικές πηγές του Λουτρακίου αποτελούν "φιλέτο" για τους επίδοξους επενδυτές που καιροφυλαχτούν για να βάλουν στο χέρι το ξεχωριστό περιουσιακό στοιχείο

 


Το προσχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Τουρισμού και αφορά τη μεταβίβαση των ιαματικών πηγών και όλων των περιουσιακών στοιχείων τους σε μία Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία θα ελέγχεται από τον εκάστοτε Υπουργό, αποτελεί την επιτομή της αποικιοκρατικής και αυταρχικής λογικής με την οποία η παρούσα κυβέρνηση αντιλαμβάνεται..

Πιέζεται το ΕΣΥ στην Πελοπόννησο - 2η Κλινική covid-19 στο Νοσοκομείο Κορίνθου

 


Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα χθες Τετάρτη 3 Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.702. 

Στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 126 άτομα..

Διευκρινίσεις από την Αστυνομία: Το όριο των δύο χιλιομέτρων δεν ισχύει για μετακίνηση εντός του ίδιου δήμου


Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Θοδωρής Χρονόπουλος ξεκαθάρισε ότι, "τα δ2 χιλιόμετρα δεν ισχύουν μέσα στο δήμο", ενώ είπε ότι, όσο αφορά στον κωδικό 6 για άσκηση, δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται..