9 Νοε 2020

Λοκντάουν στη νεοφιλελεύθερη πανδημία!


Γιώργος Σαπουνάς 

Η κλιμακούμενη πανδημία δημιουργεί, με πολλούς τρόπους, φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες. Φόβο για την υγεία αλλά επίσης για την οικονομική...

Νέα αποχή για τον ΙΒΥΚΟ με πρόεδρο τον Γιάννη Κακούρο


Νέος πρόεδρος του ιστορικού πολιτιστικού συλλόγου του Λουτρακίου ΙΒΥΚΟΣ εξελέγη ο Γιάννης Κακούρος.Ο ίδιος σε προσωπικό του σημείωμα αναφέρει τα εξής:  "Τεράστια τιμή αλλά αναλόγως μεγάλη και η ευθύνη, να ηγείται κανείς σε έναν τόσο σημαντικό σύλλογο του Δήμου μας. Ο ΙΒΥΚΟΣ υπήρξε από..

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θα έχει ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί το επόμενο 6μηνο


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star ανέφερε, ότι η κυβέρνηση...

Κάλυψη από την Περιφέρεια του 50% του ελλείμματος στην “Πελοπόννησος” Α.Ε. αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο

 



Με ευρεία πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στην πρόσφατη συνεδρίασή του -την περασμένη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου- ενέκρινε να καλυφθεί από την..

1.490 νέα κρούσματα - 41 νεκροί - 239 διασωληνωμένοι - 11 κρούσματα στην Κορινθία


Με  ενημέρωσή του, ο ΕΟΔΥ ενημερώνει για τη γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων, που θυμίζουμε πως σήμερα ανέρχονται σε 1.490. Από αυτά, τα 1.463 είναι εγχώρια κρούσματα.

Art Athina Virtual - Αλληλεγγύη στις αίθουσες τέχνης - Παράταση έως τις 22 Νοεμβρίου


Σε ένδειξη αλληλεγγύης στις αίθουσες τέχνης
που θα παραμείνουν κλειστές λόγω της εφαρμογής των νέων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης αποφάσισε να παρατείνει την Art Athina Virtual έως τις 22 Νοεμβρίου 2020.

Θαυμάστε online τα έργα των καλλιτεχνών της EPsilon Art Gallery..

Έτσι θα λειτουργεί ο δήμος Βέλου Βόχας κατά την διάρκεια του lockdown - A. Παπακυριάκος: Κοιτώντας το ποτήρι μισογεμάτο πάντα θα κερδίζουμε


Από το περασμένο Σάββατο όλη η χώρα, μαζί και ο Δήμος μας, μπήκε πάλι στην διαδικασία του lock down. Δυστυχώς η πορεία της πανδημίας είναι τέτοια που καλούμαστε για δεύτερη φορά, να υποστούμε μια δοκιμασία εξαιρετικά σκληρή. Μια δοκιμασία που φτάνει στα όρια τις αντοχές μας. Τόσο τα μέτρα που..

Κορωνοϊός / Κατά 90% αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer/ Biontech


Η ανακοίνωση έγινε από τα ίδια τα εργαστήρια μετά την πρώτη ανάλυση των αποτελεσμάτων της τρίτης φάσης των ερευνών

Το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, που αναπτύσσεται από τις Pfizer και Biontech, είναι...

Νέα συντριβή σε μισθούς, τζίρους και κατανάλωση


Μάριος Χριστοδούλου

Κατά 1,3 δισ. μειώθηκαν οι αμοιβές των εργαζομένων το δεύτερο τρίμηνο του έτους, λόγω της ανοιξιάτικης καραντίνας ● Μείωση 70% στον δείκτη μισθών στους κλάδους που πλήγηκαν περισσότερο ● Σχεδόν 5 δισ. η απώλεια τζίρου για τις επιχειρήσεις και 1 δισ. η απώλεια...

Δ. Kαμπόσος: "Καμία παράνομη πράξη στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. - Αν αγγίξει κανείς το 50% είναι αιτία πολέμου"


Με αφορμή τις εξελίξεις για την «Πελοπόννησος ΑΕ» συνεδρίασε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου στην Τρίπολη και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Δημήτρης Καμπόσος...

Κατέρρευσε με το «καλημέρα» η τηλεκπαίδευση της Κεραμέως- Τσακίστηκε η Webex


Χρήστος Κάτσικας

Mε το «καλημέρα» το σύστημα τηλε- «εκπαίδευσης» webex κατέρρευσε, μαζί με τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως πως είναι...

Επιμελητήρια Πελοποννήσου: «Πρέπει να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα! Αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό»

 


Επιστολή προς τους αρμοδίους υπουργούς στέλνει το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο και τους ζητά να επανεξετάσουν τις αποφάσεις τους για την λειτουργία των σουπερ μάρκετ έναντι των..

Με απόφαση του Χ. Δήμα συγκροτήθηκαν τα Τομεακά Επιστημονικά Συμβούλια που θα υποστηρίζουν το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας


Σήμερα ανακοινώθηκε  η  συγκρότηση των 9 πρώτων «Τομεακών Επιστημονικών Συμβουλίων» - ΤΕΣ τα οποία θα υποστηρίζουν το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) σε εξειδικευμένα..

Όλοι μαζί βοηθάμε για να ζήσει η μικρή Αναστασία


 Όλοι γνωρίζετε πλέον την μικρή Αναστασία που βιώνει τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής της. Έχει διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο και πρέπει να μεταβεί άμεσα σε ειδικό κέντρο των ΗΠΑ, όπου μπορεί να υποβληθεί σε θεραπεία.

Η οικογένεια της έχει επιδοθεί σε ένα δύσκολο αγώνα να συγκεντρώσει χρήματα.

Εγκρίθηκε η λειτουργία Ατομικού Ερανικού Τραπεζικού Λογαριασμού με αριθμό 0026.0260.840101956591, ο οποίος έχει..

Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
κλιμακώνει τα μέτρα πρόληψης κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, σε συνέχεια της υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 71342/6.11.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β΄4899) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω..

Xαμόγελο του Παιδιού: Δείτε την διαδικτυακή εκπομπή για τα 25 χρόνια του Οργανισμού (live)


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στις κρίσιμες στιγμές που διανύει η χώρα μας, μετατρέπει σε Διαδικτυακή εκπομπή, την προγραμματισμένη, στις 9..

Περιοδεία της "Αλληλεγγύης για όλους " στη Κορινθία

 


Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, κλιμάκιο της «Αλληλεγγύης για Όλους» περιόδευσε στον Νομό Κορινθίας, με τη συμμετοχή του βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ  Γιώργου Ψυχογιού, τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, του Μανώλη Σαρρή από τον Τομέα Δικαιωμάτων του..

Μνημονιακή ύφεση σε νεκρή αγορά


Νικόλ Λειβαδάρη

To χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων για το νέο lockdown είναι περισσότερο σχήμα λόγου παρά πολιτική βεβαιότητα. Πολύ περισσότερο, δεν είναι...

Για τον αφιερωματικό τόμο στον καθηγητή Γιάννη Πανούση – γράφει ο Γιάννης Παπακώστας


Εγκληματολογία: Περίβλεπτον αλεξίφωτον; Τιμητικός τόμος για τον ομ. καθηγητή Γιάννη Πανούση, εκδ. Ι. Σιδέρης, Αθήνα 2020. 

Ογκώδης και επιβλητικός ο τόμος..

Η λειτουργία του δήμου Κορινθίων μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων


Β. Νανόπουλος: Καλούμαστε για δεύτερη φορά μέσα σε αυτόν τον χρόνο να επιδείξουμε υπευθυνότητα και σύνεση και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες

 Συμπολίτες μου..

Τα τρία μέτωπα των ιδιοκτητών ακινήτων: O "μικρός ΕΝΦΙΑ", οι επιστροφές φόρου και το "δώρο Χριστουγέννων"

 


Τρία (τουλάχιστον) μέτωπα καλούνται να κλείσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Το πρώτο αφορά στην πληρωμή των αναδρομικών δημοτικών τελών που θα προκύψουν..

Άμα θέλω γίνομαι Διάβολος - Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα στα χρόνια της Ελληνικής επανάστασης

 


Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που διατρέχει την καθημερινή ζωή, αλλά και τα ιστορικά περιστατικά της διετίας 1824-1826 στο Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή. Το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα που αναφέρεται στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης. 

1824. Το ελεύθερο πλέον Μεσολόγγι έχει αντέξει στην πρώτη πολιορκία και οχυρώνεται για την πιθανότητα μιας δεύτερης. Η παρουσία του Λόρδου Βύρωνα και του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου καθώς και η βοήθεια της..

Η επιστράτευση του Κώστα Σημίτη


Της Μαρίνας Αλεξανδρή 

Το δεύτερο lockdown βάζει την κυβέρνηση σε πίεση και στο Μαξίμου το γνωρίζουν. Εξ ου και η επιστράτευση του Σωτήρη Τσιόδρα σε πρώτο χρόνο, και του..

Κυβέρνηση / Το lockdown ως ευκαιρία


Άγγελος Τσέκερης

Η οικονομική καταστροφή, οι βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες και τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι πολίτες, που τον Απρίλιο άκουγαν από τη λίστα Πέτσα, ότι η κυβέρνηση

Νομοσχέδιο για εμπόριο: Ανοιχτά όλες τις Κυριακές τα μικρά καταστήματα -Ποιους αφορά

 


Την προαιρετική λειτουργία των μικρών εμπορικών καταστημάτων σε δημοτικές κοινότητες κάτω από 5.000 κατοίκους όλες τις Κυριακές του χρόνου προβλέπει νομοσχέδιο..

Με μάσκα ή χωρίς όταν στέλνουμε «6» για ατομική άσκηση και βόλτα;


 Όσοι θέλουν να βγουν σε εξωτερικό χώρο να αθληθούν θα πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 6.
Σημειωτέον, όπως είχε τονίσει ο πρωθυπουργός, κατά την περίοδο της δεύτερη καραντίνας θα είναι ανοιχτά όλα τα πάρκα και..

Lockdown: Επιχειρήσεις και υπηρεσίες που παραμένουν ανοιχτές


Εν μέσω του πανεθνικού lockdown επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα, όπως η βιομηχανία και η μεταποίηση.