15 Απρ 2020

Εκτίναξη του ελληνικού χρέους βλέπει το ΔΝΤ


Εκτίναξη του ελληνικού χρέους σε δυσθεώρητα ύψη βλέπει το ΔΝΤ εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού. 
Σύμφωνα με την έκθεση Fiscal Monitor, το ταμείο προβλέπει, ότι το ελληνικό χρέος θα φτάσει στο 200,8% του ΑΕΠ το 2020 ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 9% του ΑΕΠ. 

Όχι άλλο κάρβουνο…


Αντώνης Φουντής

Πήξαμε στις δωρεές και τα δακρύβρεχτα μηνύματα και χειροκροτήματα των κυβερνητικών στελεχών και της… υπερυπουργού Μαρέβας Μητσοτάκη τις μέρες της πανδημίας.

Βροχή τα συγχαρητήρια για την Ελλάδα, ενώ μας επαίνεσε και το ΔΝΤ


Βροχή πέφτουν τα συγχαρητήρια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από την Ελλάδα και την κυβέρνηση αυτές τις μέρες, με αποτέλεσμα να μην τα προλαβαίνουμε.

Συγχαρητήρια από τον Guardian, το Blooberg, την Wall Street Journal και το CNN, ενώ πολύ καλά λόγια είπε και ο Μπιλ Γκέιτς...

Από το μαξιλάρι «ασφαλείας» τελικά τα χρήματα για τα μέτρα στήριξης


Από το «μαλακό» μέρος των ταμειακών διαθεσίμων, που είχε αφήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, αντλήθηκαν τελικά οι απαραίτητοι πόροι για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τη πανδημία του κοροναϊού, όπως επιβεβαίωσαν νωρίτερα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. 
Το ποσό που θα αντληθεί είναι 12 με 14 δισ. ευρώ, ενώ οι ίδιες πηγές...

22 νέα κρούσματα, στους 102 οι νεκροί στην Ελλάδα


Ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε 22 νέα κρούσματα του κορωνοϊού τη Μεγάλη Τετάρτη, με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 2.192, εκ των οποίων το 56,4% είναι άνδρες. Ο Σωτήρης Τσιόδρας...

Η κάθοδος των...Μυρίων γίνεται απο το Αλεποχώρι!


Κι ενώ οι αστυνομικοί έχουν στήσει καραούλι στα διόδια για να μην περάσει ουδείς τον Ισθμό,οι Αθηναίοι ξεπερνούν απ' ότι φαίνεται τα μπλόκα και μας έρχονται απο τον δρόμο του Αλεποχωρίου. 

Γ. Γκιώνης:Mένουμε σπίτι μας ώστε το επόμενο Πάσχα να γιορτάσουμε όλοι μαζί


Ο δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργος  Αλκ. Γκιώνης εύχεται...

Ιταλία: Ετοιμάζουν τις οργανωμένες πλαζ -Σκέψεις για παραβάν από πλέξιγκλας


Η περιφέρεια της Λιγουρίας, με πρωτεύουσα την Γένοβα, έδωσε «πράσινο φως» για τα καθιερωμένα, ετήσια έργα καθαρισμού και ανακαίνισης των οργανωμένων πλαζ, ενόψει της θερινής περιόδου.

Μεγάλη χορηγία του Επιμελητηρίου Κορινθίας στο Νοσοκομείο Κορίνθου


Όπως ήδη είχε προαναγγελθεί μετά την συνάντηση του προέδου του Επιμελητηρίου  Παναγιώτη Πιτσάκη  με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρη Καρπούζη, η χορηγία του Επιμελητηρίου Κορινθίας αναμενόταν  ιδιαίτερα σημαντική.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για το τριήμερο του Πάσχα – Τρία σενάρια για γενικό lockdown



Τρόπους για να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις το τριήμερο του Πάσχα αναζητά η κυβέρνηση, με το ενδεχόμενο του γενικού lockdown να βρίσκεται στο τραπέζι. 
Υπολογίζεται ότι οι κρίσιμες ώρες που θα επηρεάσουν και τη...

Ν. Ταγαράς: Το Αναστάσιμο Φως της Aγάπης να γίνει η φωτεινή διέξοδος από τις δοκιμασίες που όλοι βιώνουμε

Oι Άγιες ημέρες των Παθών ας αποτελέσουν παράδειγμα υπομονής, περισυλλογής και δύναμης για όλους....

Ρομπόλης: Το κυβερνητικό σχέδιο οδηγεί μέχρι και το 60% των Ελλήνων κάτω από το όριο της φτώχειας


Η πρόταση του ΣΕΒ για επέκταση της ενοικίασης εργαζόμενων έρχεται μετά την νέα σχετική ΠΝΠ εν μέσω πανδημίας και προωθεί λογικές «μερικής ανεργίας», σε μία υπεργολαβική οικονομία, που θα...

Σαν ηφαίστειο που ξυπνά η χωματερή του Άργους αλλά ουδείς μιλά για... την ταμπακιέρα!



Μέχρι χθες το βράδυ έκαιγε η φωτιά στην Χωματερή Άργους στην περιοχή Γκριμάρια Ν. Κίου. 
Είχε δημιουργηθεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα μου είπαν φίλοι και φυσικά οι περιγραφές είναι ίδιες εδώ και χρόνια μιας χωματερής που μαυρίζει το περιβάλλον και τα πνευμόνια των κατοίκων. 

Νέο «Εξοικονομώ» με «μπόνους» σε παλιά ακίνητα -Οι διαδικασίες


Στο πλαίσιο, του να εναρμονιστεί η χώρα με τους στόχους της Ε.Ε., αναμένεται να υπάρξουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα περισσότερα προγράμματα τύπου «Εξοικονομώ», δεδομένου ότι έως το 2030 θα πρέπει κατά μέσο όρο να αναβαθμίζονται περί τα 60.000 κτίρια ετησίως.

Η απόφαση της καταδίκης του Ιησού Χριστού


Του Απόστολου Παπαφωτίου

Το έγγραφο της απόφασης της καταδίκης του Ιησού Χριστού παρέμεινε μέχρι το 1309 μ.Χ. τελείως άγνωστο, οπότε βρέθηκε στην πόλη L'Aquila της Κεντρικής Ιταλίας (κοντά στην οποία έχει ανακαλυφθεί η αρχαία ρωμαϊκή πόλη του Αμιτέρνο, όπου βρέθηκε το σπίτι του Ποντίου Πιλάτου). Το 1381 μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη επί των ημερών του Πατριάρχου Ιερεμίου.

Αυτά που μένουν αδιαπραγμάτευτα την φετινή Πασχαλιά- Της Τζένης Σουκαρά




Ας το πάρουμε και λίγο αλλιώς..
Ας το φιλοσοφήσουμε, βρε αδελφέ!
Ο Χαρδαλιάς απειλεί εμάς, τα αδέλφια και τα πρωτοξάδελφά μας πως το Πάσχα θα μας βρει στο αυτόφωρο εάν συναντηθούμε σε πυλωτές και ταράτσες.
Να μην μπορεί να δει ο αδελφός την αδελφή ,ο γονιός να αισθανθεί το στερνοπούλι του ξενιτεμένο, ενώ βρίσκεται δυο τετράγωνα μακριά.

Πολλά σε λίγους το σχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομία


Γιάννης Μυλόπουλος

«Όπως στρώνεις έτσι θα κοιμηθείς»

Δυσοίωνες οι προβλέψεις του ΔΝΤ για τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία της Ευρώπης. Κι ακόμη πιο δυσοίωνες για την Ελλάδα, όπως αναμένονταν άλλωστε, με δεδομένα τα...

Τα 55 χιλιόμετρα ανενεργού σιδηροδρομικής γραμμής απο Κόρινθο μέχρι Δερβένι στις συναντήσεις Νίκα στην ΓΑΙΑΟΣΕ


Συνάντηση θα έχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα στην Αθήνα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου, με τον οποίον θα συζητήσει την υπογραφή χρησιδανείου που θα αφορά την παραχώρηση στην Περιφέρεια -για 50 χρόνια- του χώρου...

Βόμβα Τραμπ: Σταματά τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας


Ο Αμερικανός πρόεδρος με δηλώσεις του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε πως ο ΠΟΥ «απέτυχε στη βασική του αποστολή» και αποφάσισε να σταματήσει να χρηματοδοτεί τον οργανισμό.Ο Αμερικανός πρόεδρος πριν μία εβδομάδα...