21 Νοε 2015

ΕΛΛΑΔΑ: ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ - Γράφει η Ευγενία Αγγελοπούλου


Ελλάδα…. Μια χώρα που πάντα περνά δυσκολίες αλλά πάντα καταφέρνει να τα ξεπερνά όλα, παρόλο που σαν χώρα μπορεί να πληγώνεται, οι πολίτες να στενάζουν ή στην τελική να φτάνει μια ανάσα πριν το πάτο. 
Καλή ώρα τα τελευταία χρόνια και ακόμα περισσότερο τώρα τελευταία. Συνεχώς πάμε στον πάτο αλλά ο πάτος όπως φαίνεται έχει κι άλλο. Άραγε γιατί τόσο χάλι και τόση κατάντια;;; 

Η μάχη ενάντια στη μικροπρέπεια - Γράφει ο Βασίλης Μπαλάφας


Αν κανείς πάγωνε το χρόνο ακριβώς στην επόμενη μέρα των Εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015, εύκολα θα μπορούσε να «διαβάσει» όλα εκείνα που τέθηκαν στο τραπέζι από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις του τόπου και τις απαντήσεις που έδωσαν οι πολίτες. Για άλλη μια φορά στη χώρα μας κέρδισαν η συνθηματολογία και τα παρωχημένα διλήμματα που δυστυχώς δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας.

H Ελλάδα φυλακή για πρόσφυγες


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ
Μια γεύση των δυσμενών επιπτώσεων που μπορεί να έχει στην Ελλάδα το «μεγάλο παιχνίδι» με τις δρομολογημένες διευθετήσεις στη Συρία – ένα παιχνίδι στο οποίο συμμετέχει εκ των πραγμάτων ενεργά η Τουρκία – πήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη γειτονική χώρα.

Δημοσκόπηση για τις εκλογές στη ΝΔ: Υπεροχή Μεϊμαράκη - Δεύτερος ο Μητσοτάκης


Υπεροχή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον «Ελεύθερο Τύπο» για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Στη δεύτερη θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Λίγες ώρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές, στην...

Μήνυμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την διήμερη πανελλαδική συνάντηση της Λαϊκής Ενότητας

  
Αγαπημένοι σύντροφοι και συντρόφισες

Για άλλη μια φορά σας χαιρετώ από μακριά, από τη Βαρκελώνη όπου διεξάγεται διεθνές συνέδριο για το χρέος και παρουσιάζουμε το έργο της Επιτροπής Αλήθειας, την ώρα που οι νεομνημονιακές δυνάμεις λυσσομανούν να θάψουν την Επιτροπή και τα συμπεράσματά της, γιατί γνωρίζουν, ότι είναι γυμνές απέναντι στην αλήθεια.

Μανώλης Γλέζος: «Μας κυβέρνησε η κυβέρνηση του Μεγάρου Μαξίμου, δεν μας κυβέρνησε η Αριστερά» (Βίντεο)


«Μας κυβέρνησε η κυβέρνηση του Μεγάρου Μαξίμου, δεν μας κυβέρνησε η Αριστερά», δήλωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς,  Μανώλης Γλέζος, σε συνέντευξη που έδωσε σε κανάλι της Κύπρου.
Παράλληλα, ο Μανώλης Γλέζος σημείωσε:

Μοιραίοι και άβουλοι


Καθώς η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή των υπεσχημένων, ένας υπόκωφος βόμβος αρχίζει να καταλαμβάνει τη χώρα. 
Αργά αλλά σταθερά ο λαός ξυπνά από το λήθαργο. Συνειδητοποιεί την επερχόμενη καταστροφή και η οργή δυναμώνει.

Άρωμα Οικουμενικής


Ενδείξεις πανικού στο ηγετικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, μετά τις σοβαρές ρωγμές στο εσωτερικό της (μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου), τις οποίες προκάλεσε η ψήφιση του πρώτου πακέτου Μνημονιακών μέτρων, ανέδειξε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ


ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ- ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 

Αφετηρία οργανωμένου, συλλογικού διαλόγου μεταξύ των μελών και των φίλων της Λαϊκής Ενότητας (διαλόγου ανοιχτού στην κοινωνία, τα κινήματα και...

Πλειστηριασμοί: Ο πάτος δεν έχει πάτο!


Του Νίκου Μπογιόπουλου
 

    Από την ίδια αυτή θέση, πριν από λίγες μέρες, και με αφορμή την υπόθεση των πλειστηριασμών, είχαμε διατυπώσει την άποψη, ότι με την συμφωνία στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση με την τρόικα, που αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά έρμαια στα νύχια των «κορακιών», ο κ.Τσίπρας στην πορεία του προς τον μνημονιακό του κατήφορο, «το τερμάτισε»...

Πόλη πληρώνει τους κατοίκους για να κυκλοφορούν με ποδήλατο!

Η πόλη Massarosa βρίσκεται βόρεια της Πίζας, στη γειτονική Ιταλία και δίνει ένα σημαντικό οικονομικό κίνητρο στους κατοίκους, προκειμένου να μετακινούνται στις...