14 Μαρ 2021

Η Νέα Σμύρνη “δείχνει” εκλογές με ατζέντα Θάτσερ


Βίκυ Σαμαρά

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών, στο πρώτο “παράθυρο” του lockdown, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει στο τραπέζι του Μαξίμου εδώ και καιρό. Και πλέον άπαντες στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν...

Δημοκρατία και τάξη


Τάσος Βαρούνης

Μετά τον Δεκέμβρη του 2008, όπου κατά Παπαρήγα δε θα έπρεπε «να σπάσει ούτε ένα τζάμι», τις Πλατείες του 2011, που καταγγέλθηκαν για την «έλλειψη ταξικού προσανατολισμού και το ακομμάτιστο των...

Άγγελος Τσέκερης: Επισημάνσεις


Εδώ βλέπουμε αστυνομικούς της ομάδας Σοκ και Δέος σε ελέγχους ρουτίνας για την τήρηση των μέτρων του λοκντάουν

Αφού απαγόρευσαν στον κόσμο, να απομακρύνεται πάνω από 2 χιλιόμετρα από το σπίτι του, βγήκαν...

ΜέΡΑ25: Φέρνουν το μεγάλο πλιάτσικο στην περιουσία των πολιτών


Το κόμμα της αντιπολίτευσης αναφέρεται στο προσεχές Eurogroup και τονίζει, πως στόχος αυτή τη φορά είναι η επιτάχυνση των πλειστηριασμών και η ταχύτερη αδειοδότηση επενδύσεων.

Κάλεσμα απο το Κέντρο Πρόληψης Κορινθίας "Δίολκος" : "Να είμαστε μαζί στο σήμερα και στο αβέβαιο αύριο, με νοιάξιμο, φροντίδα και αγάπη"

 


21 χρόνια Κέντρο Πρόληψης Δίολκος! 21 χρόνια πορείας, ανάπτυξης, συνεργασίας, δικτύωσης. 21 χρόνια αρμονικών και δημιουργικών σχέσεων και συνεργασιών με την Κοινότητα. Κάλεσμα κάνει ο Δίολκος γι αυτή την δύσκολη περίοδο που  είναι...

Πόλεμος επιδήμιος


Κώστας Δουζίνας

Το όργιο της κρατικής καταστολής και αστυνομικής βίας στο Κουκάκι,  το Χαλάνδρι, την Νέα Σμύρνη, τα Πανεπιστήμια αποτελούν πρακτική εφαρμογή του «δόγματος» Βορίδη. Ο «διαβασμένος» πολιτικός...

Κορωνοϊός: 1.626 νέα κρούσματα - 53 θάνατοι / Τα κρούσματα στην Πελοπόννησο

 


Στα ύψη βρίσκονται και σήμερα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 1.626 περιπτώσεις. Επιπλέον καταγράφηκαν 53 θάνατοι, ενώ σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 564 ασθενείς. Θυμίζουμε ότι το Σάββατο καταγράφηκαν 2.512 μολύνσεις και 52..

Σχολεία: Στα θρανία και τον Ιούνιο - Όλα τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας


Σε νέα περίοδο αγωνίας αλλά και ταλαιπωρίας μπαίνουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μετά την απόφαση για το -εκ νέου- κλείσιμο των σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα το υπουργείο Παιδείας, ετοιμάζεται πλέον για σειρά μέτρων προκειμένου να..

Ανακαινίζεται και μεγαλώνει το Γηροκομείο ανδρών Κορίνθου

 


Επίσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως , όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη  κ. Διονύσιο.

«Έφυγε» από τη ζωή μέσα σε λίγες ημέρες λόγω κορονοϊού o διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Σολωμού


Ο Αναστάσιος Π. Καραβοκύρης πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σολομού, ο  Παναγιώτης Ν. Κοντογιάννης, πρώην πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Σολομού και η  Αναστασία Γ. Τσουλουχά πρώην πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου..

Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου: Οι γκόγκες και οι ντρόμσες της Κυριακής της Τυρινής


 
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου, Κυριακή που μασκαρεύονταν όλες οι ηλικίες. Το γλέντι στο αποκορύφωμά του! Όπως λέει και το όνομά της, την Κυριακή αυτή δεν τρωγόταν το κρέας, αλλά τυριά, γαλόπιτες και πουπέκια, γιαούρτι και γκόγκες (φτιαχτά ζυμαρικά..

Κορωνοϊός: Γιατί οι γυναίκες εμφανίζουν συχνότερες ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό

 


Οι γυναίκες εμφανίζουν συχνότερα ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τη χορήγηση εμβολίων κατά του ιού SARS-CoV-2, σύμφωνα με δεδομένα, τα οποία συνοψίζουν οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού..

Σταματά την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας -Η δήλωσή του από τη ΜΕΘ

 


Σταματά την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως αφήνει ο ίδιος να εννοηθεί σε δήλωσή του. «Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά..

Ερχεται η «Κάρτα του Αγρότη» -Τι ακριβώς είναι, ποια τα προνόμια


Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί η Κάρτα του Αγρότη, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Για το συγκεκριμένο θέμα είχαν επικοινωνία ο αρμόδιος...

Ελενα Ριζά: Ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί, επιδημική έκρηξη κάθε 2 χρόνια


Η επιδημιολόγος - υγιεινολόγος στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Ελενα Ριζά μιλά για την ανοσία, τον κορονοϊό και το εμβόλιο. «Είναι γεγονός ότι η πανδημία δεν θα..