28 Σεπ 2015

Όταν ο εκμαυλισμός της ενημέρωσης καταρρίπτει και τα όρια εξαχρείωσης


Η περίπτωση της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος

Εάν στο ιδεατό εθνικό δικαστήριο, ο (εκλεγμένος για την αριστεία του) Δικαστής ερωτούσε τον υπογραφόμενο μάρτυρα σε ποια χρονική στιγμή  θα τοποθετούσε την κατάπτωση του λειτουργήματος της ενημέρωσης στην Ελλάδα στην έσχατη υποστάθμη του εκπεσμού, η απάντηση θα ήταν άμεση και χωρίς δισταγμό: την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015.

Εκείνη την ημέρα, σε μια οποιαδήποτε χώρα υπό καθεστώς...

Επιτέλους πλούσιοι


Αρχικά, να σου πω ότι το «Θα ήταν ωραίο να φτιάξουμε ένα δικό μας κράτος μέσα στο κράτος, για να τους πάρουμε την χώρα.» ακούγεται εξαιρετικό, όμως θυμίζει το Λάθε Βιώσας και παρ” όλο που συμφωνώ -ο άνθρωπος είχε ένα υπέροχο φιλοσοφικό σύστημα-, θα σε κατηγορήσουν για Επικούρειο.

Όμως, για άλλο σου γράφω. Είμαι βαθύτατα συγκινημένος. Είμαστε πλούσιοι!

Το τσουνάμι των γαλάζιων υποψηφιοτήτων και ο Πλούταρχος



Η NASA ανακοινώνει την ύπαρξη νερού στον πλανήτη Άρη και ο Άδωνις ανακοινώνει υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου στη ΝΔ! Αυτή η επικαιρότητα είναι αδυσώπητη! Πώς να αφομοιώσεις την σημαντικότητα των ειδήσεων με τέτοιο τσουνάμι υποψηφίων;...

«Να δεις τι σου έχω για μετά…»


Η επόμενη μέρα είναι εδώ, σιδηρόφρακτη όπως το μνημόνιο – όμως με μια παράδοξη σχέση με το μέλλον, καθ’ ότι, παρ’ ότι επόμενη διαβαίνει τον χρόνο ανάποδα και οδηγεί τη χώρα πίσω σε...

Η εκλογική αποτυχία της ΛΑ.Ε. φέρνει σενάρια για κόμμα Κωνσταντοπούλου-Βαρουφάκη


Η εκλογική αποτυχία της Λαϊκής Ενότητας που οριακά δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, έχει προκαλέσει ζυμώσεις, συζητήσεις και εσωτερικές παρασκηνιακές διεργασίες σχετικά με τις αιτίες του αποτελέσματος.
Αρχικά να θυμίσουμε, ότι το κόμμα του Π. Λαφαζάνη, λίγο πολύ επέρριψε τις ευθύνες για την εκλογική αστοχία, στον...