8 Οκτ 2020

To μνημείο του Αποστόλου Παύλου στην πολύπαθη πλατεία μας


Του Δημήτρη Πρωτοπαπά-Πολιτικού Μηχανικού

 Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας μνημείο με τον Απόστολο Παύλο,ενεργοποίησε τους δημότες της,πυροδοτώντας τη δημόσια συζήτηση. Πριν όμως διατυπώσω την άποψή μου σχετικά με την επιλογή της Δημοτικής Αρχής, θα ήθελα να αναφερθώ στην έννοια του δημόσιου χώρου και την εξέλιξη των μνημειακών αναπαραστάσεων στη σύγχρονη εποχή. Ο δημόσιος χώρος αποτελεί..

H Ιωάννα Μάνδρου του ΣΚΑΪ χτενίζεται;


Δημήτρης Κανελλόπουλος

Αναρωτιέμαι, δεν σκέφτονται ορισμένοι πριν πουν κάτι; Ή έτσι είναι γιατί έτσι ακριβώς σκέφτονται και, απλώς, το βγάζουν; 

Έντονη ανησυχία : Άλλα 8 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κορινθία - 40 μέσα στον Οκτώβρη

 


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη 436 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 65 συνδέονται με γνωστές συρροές και 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Η Αττική για ακόμη μία ημέρα βρίσκεται στο «μάτι» της πανδημίας με 219..

Ποιοι και τι φοβήθηκαν από την αντιφασιστική συγκέντρωση


Αδάμ Γιαννίκος

Όπως δείχνουν τα σχετικά βίντεο, πέρασαν σαράντα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο εκφωνητής ανακοίνωσε στο συγκεντρωμένο πλήθος την απόφαση του...

Κορωνοϊός: 436 νέα κρούσματα, 6 θάνατοι και 91 διασωληνωμένοι


Ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων είναι ο τρίτος χειρότερος απολογισμός μετά τα 460 και τα 453.

Στην ανακοίνωση 436 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού προχώρησε ο ΕΟΔΥ, προσθέτοντας ότι έξι άνθρωποι ακόμη έχασαν τη ζωή τους. 

ΣΥΡΙΖΑ / Όλα τα ψέματα της ΝΔ και του Μητσοτάκη για τη Χρυσή Αυγή


«Η ΝΔ, που τόσα χρόνια ξέπλενε τη Χρυσή Αυγή, τώρα κουνάει το δάχτυλο» - Η αλήθεια για τη διάρκεια της δίκης, τον νέο ΠΚ και τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. 

Επιτροπή Παιδείας ΚΕΔΕ: Έκανε αίσθηση η πρόταση του προέδρου Σπύρου Σταματόπουλου για την διοργάνωση συνεδρίου Νεολαίας


Μια σημαντική συνεδρίαση έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής και δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος παρουσία των μελών..

Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα: Ανυπόστατα όσα λέγονται για τον Ποινικό Κώδικα και τις καθυστερήσεις


Την εκτίμηση ότι αυτοί που πρέπει να βρεθούν στη φυλακή, πράγματι θα βρεθούν, έκανε λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, μιλώντας στον Alpha 98,9. Παράλληλα, σχολίασε απόψεις, που εκφέρονται και...

Δήμος Βέλου Βόχας: H τεχνική υπηρεσία ανακαινίζει σχολεία


 Συνεχίζονται υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Βέλου Βόχας εργασίες ανακαίνισης εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών , συντήρησης υδραυλικών εγκαταστάσεων και μικροεπισκευών στα σχολεία του δήμου.

Αυτοί που δεν θυμούνται, δεν ζουν πουθενά


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Πριν πω οτιδήποτε, να πω ότι δεν νίκησε καμία Δημοκρατία, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει καμία Δημοκρατία στην Ελλάδα, για να «νικήσει».

Αυτοί που νίκησαν, είναι η Μάγδα Φύσσα, ο Χαντίμ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει "κάρτα διαγραφής" στον Κοντονή- Απαράδεκτα τα όσα λέει, εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα

 


"Απαράδεκτες" χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή για τη Χρυσή Αυγή και τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχολιάζει ότι εξυπηρετούν "εχθρικά" πολιτικά συμφέροντα.

Χρ. Δήμας: Microsoft και Pfizer ήταν η αρχή, έπονται κινεζικές και ισραηλινές επενδύσεις


 Κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η προσέλκυση επιχειρήσεων που θα επενδύσουν σε κέντρα καινοτομίας που εξειδικεύονται στην έρευνα & ανάπτυξη (R&D)
. Η αρχή, λέει ο υφυπουργός Έρευνας & Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, έγινε με τις αμερικανικές εταιρείες Pfizer, Cisco, Applied Materials, EY και Microsoft. Η προσπάθεια ωστόσο θα συνεχιστεί, τόσο με αμερικανικές, όσο και με ευρωπαϊκές, κινεζικές αλλά και ρωσικές και ισραηλινές επιχειρήσεις καινοτομίας.

Σε 24ωρη λειτουργία κάτά του κορωνοϊού τα Κέντρα Υγείας Κιάτου και Ξυλοκάστρου


 Στη μάχη με τον κορωνοϊό μπαίνει από σήμερα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Οπως τονίστηκε, σε πρώτη φάση ξεκινούν 161 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα: 103 από τη Δευτέρα και άλλα 58 από τις 15 Οκτωβρίου και 42 Περιφερειακά..

Κοινωνικό Φροντιστήριο Σικυωνίων: Ξεκινούν οι εγγραφές!


Για 8η συνεχή χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Σικυωνίων θα σταθεί δίπλα σε μαθητές οικονομικά αδύνατων οικογενειών και θα τους στηρίξει στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τη γνώση και να πραγματώσουν το όνειρό τους στην εκπαίδευση. Οι εγγραφές που βρίσκονται σε εξέλιξη θα διαρκέσουν έως το τέλος του Οκτωβρίου..

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απόρριψη των ελαφρυντικών για όλους ζήτησε η εισαγγελέας εκτός Μπούκουρα και Αλεξόπουλου


Το δικαστήριο ξεκίνησε τη συνεδρίαση του στις 12:30 σήμερα
με την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ελαφρυντικώνΣύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη των ελαφρυντικών για όλους τους ενόχους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης..

Επίσκεψη Πετρίτση - Παπαφωτίου στον αρχαιολογικό χώρο της Τενέας


Στο χώρο της Ανασκαφικής Έρευνας στην Τενέα βρέθηκαν οι κύριοι Παπαφωτίου και Πετρίτσης για να ενημερωθούν για την  πρόοδο  των εργασιών  από την επικεφαλής των ερευνών πρώην γενική διευθύντρια του υπουργείου πολιτισμού Έλενα Κόρκα  και την ομάδα της .  Μετά από 8 χρόνια συνεχούς συστηματικής ανασκαφής...

Ο δεκάλογος του τρόμου αποτελεί παρελθόν;


Του Γιάννη Πανούση

Χρόνος ανεπίστρεπτος

Χρόνος αμείλικτος

Χρόνος ανεξέλεγκτος..

Π. Τατούλης: Aπόφαση σταθμός για την Ελλάδα που στέλνει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για Ελευθερία και Δημοκρατία


Η  ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή αποτελεί δικαίωση για όλα τα θύματα της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να διαφεύγει από την προσοχή των συνειδητοποιημένων βαθιά δημοκρατικών πολιτών, ότι το απεχθές..

Παραίτηση Κοντονή από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ


 Την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. 
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της κοινωνίας. Ο κ. Κοντονής είπε ότι στην απόφαση του..

Στις 12.30 μ.μ. η απόφαση για ποινές και φυλακίσεις για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή


Με μια ιστορική απόφαση, που από χθες κάνει τον γύρο του κόσμου,
το δικαστήριο κήρυξε τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση και όλους τους πρώην βουλευτές της, ενόχους. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι ποινές τους. Στις 12:30 θα συνεχιστεί σήμερα..

Υπογράφεται την ερχόμενη εβδομάδα η έναρξη της διαδικασίας κατασκευής των μονάδων διαχείρισης των απορριμμάτων


Την  ερχόμενη εβδομάδα υπογράφεται από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα
η έναρξη της διαδικασίας κατασκευής των μονάδων διαχείρισης των απορριμμάτων, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από τον χρόνο που αρχικά είχε υπολογιστεί, με πιθανότητα μέσα στους πέντε προσεχείς μήνες να γίνει δυνατό να αρχίσει η διαχείριση...

Την… έξωση του Λαγού από το Ευρωκοινοβούλιο ζητούν Ανδρουλάκης-ΚΚΕ

 


Την ικανοποίησή τους από την καταδικαστική απόφαση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν κρύβουν στην Χαριλάου Τρικούπη. Αντίθετα, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, έσπευσε να πάει ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας ουσιαστικά την… έξωση του καταδικασθέντα..

"Μισή δόση" για τα στεγαστικά δάνεια και το 2021- Περισσότερες δόσεις για τα χρέη σε εφορία

 


Έντονος προβληματισμός επικρατεί τόσο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όσο και στις διοικήσεις των τραπεζών για το πώς θα γίνει μέσα στο 2021 η επιστροφή στην κανονικότητα με όσο το δυνατόν πιο ομαλό τρόπο. Αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν συσσωρεύσει απλήρωτα χρέη...

Μεγάλη απάτη σε βάρος πολιτών – Αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς


 Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει με ανακοίνωση της, το συναλλακτικό κοινό για μια νέα τυπολογία απάτης που έχει εμφανιστεί και γίνεται με τη μέθοδο της επισκευής υποτιθέμενης βλάβης υπολογιστή ή παροχής υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης (“technical support scams”). Οι δράστες τηλεφωνούν...

ΔΕΗ: Νέο οικιακό τιμολόγιο ανακοίνωσε η επιχείρηση -Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 100 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό


 Νέο οικιακό τιμολόγιο με σταθερή χρέωση, χωρίς κλιμάκια κατανάλωσης και ρήτρες αναπροσαρμογής, ανακοίνωσε η ΔΕΗ. 
Το νέο προϊόν με την ονομασία myHomeEnter διατίθεται με έκπτωση 100 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό, για τις συμβάσεις που...