19 Αυγ 2013

Νέο κρούσμα προπηλακισμού κλιμακίου του ΣΔΟΕ: Γιούχαραν, ειρωνεύτικαν και έσπρωξαν τους ελεγκτές στην Καλαμάτα


Το παράδειγμα των Κρητικών ακολούθησαν οι κάτοικοι της Μαραθούπολης, ενός χωριού δυτικά της Καλαμάτας, οι οποίοι αντιμετώπισαν με ειρωνίες, γιουχαΐσματα και σπρωξιές το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που πήγε να ελέγξει τα καταστήματα την ώρα της «Γιορτής της Σαρδέλας».

Επιστολή-σοκ άφησε ο πατέρας της 17χρονης στο Άργος


Σοκ προκαλούν τα όσα αναφέρει σε χειρόγραφο σημείωμα ο 47χρονος επιχειρηματίας ο οποίος στις 12 Αυγούστου πυροβόλησε τη 17χρονη κόρη του στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς στο Άργος και ο ίδιος, στη συνέχεια, επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

Το learjet Σταυρίδη-Μελισσανίδη οδηγεί στην ελληνική Treuhand


Γράφει η Αγγελική Σπανού
Πιέσεις από τους πιστωτές για τοποθέτηση ξένου τεχνοκράτη στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ αναμένουν στην κυβέρνηση μετά την αποπομπή του Στ. Σταυρίδη, ο οποίος μετά τη συμφωνία για την πώληση του ΟΠΑΠ πετάχτηκε μέχρι την Κεφαλλονιά με το learjet του...

Αφερέγγυοι, αναξιόπιστοι και επικίνδυνοι


ΑΡΘΡΟ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΓΕΙΤΗ*
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ οικονομία έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια εφαρμογής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της «επεκτατικής λιτότητας» συνεχίζει να βρίσκεται σε δημοσιονομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό κενό.
Παρά ταύτα, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αρχίσει ένας νέος γύρος πολιτικού εμπαιγμού των Ελλήνων...

Νέος νόμος για τους φοροφυγάδες-Στην φυλακή ακόμα κι αν πληρώσουν


Στα μέσα του Σεπτέμβρη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το οποίο προβλέπει αυστηρές ποινές για όσους φοροδιαφεύγουν .
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», οι ποινικές διώξεις για μεγάλες υποθέσεις..

Motor Oil:Κέρδη 114 εκατ. ευρώ.Στηρίζει την εθνική οικονομία με επενδύσεις 1 δις ευρώ!


Στην δεύτερη θέση της λίστας των πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων της χώρας  βρέθηκε η διϋλιστική επιχείρηση  Μότορ Όϊλ, που ελέγχεται από τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη.
Συγκεκριμένα, παρά την σημαντική πτώση  (35,6%) στην κερδοφορία της,  η επιχείρηση...

Οι διάσημες… αρχιτεκτονικές ρέπλικες της Κίνας!


Οι Κινέζοι, ως γνωστόν, έχουν μανία με τις αντιγραφές. Παντός τύπου! Από ρούχα και παπούτσια μέχρι μνημεία και χωριά ολόκληρα, ακόμα και πόλεις. 
Τι σημαίνει αυτό; Ό,τι τους αρέσει, φροντίζουν να το φτιάξουν ίδιο και απαράλλακτο στον τόπο τους. Από τον Πύργο του Άιφελ, την πλατεία του Αγίου Πέτρου και...

Υλοποιείται το έργο της συνολικής ανάδειξης της Αρχαίας Σικυώνας


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Α. Παπαγγελόπουλο, επισκέφτηκε το χώρο όπου εκτελούνται οι ανασκαφές της αρχαίας πόλης της Σικυώνας από την ομάδα και υπό την εποπτεία του υπεύθυνου των ανασκαφών, επίκουρου καθηγητή αρχαιολογίας, κ. Γ. Λώλου.

Να μπει το θέμα της αναγνώρισης της Κορινθιακής σταφίδας ως προιόντος Π.Ο.Π στο ΠΕ.ΣΥ.Π. ζητά ο Λ. Μπούκλης


 Με γραπτή του εισήγηση στο Περιφερειακό συμβουλιο ο κ. Λαμπρος Μπουκλης ζητά να μπει στην ημερήσια διάταξη το θέμα της αναγνώρισης προιόντος Π.Ο.Π. η Κορινθιακή Σταφίδα. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Σεισμόσημο για όλα τα ακίνητα


Αλλεπάλληλες... σεισμικές δονήσεις σε όλη την επικράτεια αναμένεται να προκαλέσει η νέα απαίτηση της τρόικας για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές).

Πλειστηριασμοί ακινήτων. Με ποια κριτήρια θα βγαίνουν τα σπίτια στο «σφυρί»


Η αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ισχύει έως το τέλος του χρόνου και η πιθανότητα νέας παράτασής της διαγράφεται εξαιρετικά περιορισμένη ενώ ήδη τα αρμόδια υπουργεία σε συνεργασία με τις τράπεζες καθορίζουν το νομοθετικό πλαίσιο βάση του οποίου...