12 Δεκ 2019

Νέες κρατικές εγγυήσεις 12 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες


Στη Βουλή κατατέθηκε την Τρίτη το βράδυ το νομοσχέδιο για τη χορήγηση νέας δέσμης κρατικών εγγυήσεων προς τους εγχώριους τραπεζικούς ομίλους, προκειμένου να στηρίξει το τεραστίων διαστάσεων εγχείρημα για την απαλλαγή τους από τα βαρίδια των «κόκκινων» δανείων. Το ελληνικό δημόσιο...

Δεν μπορεί η Κορινθία και τα μνημεία της να τεθούν εκτός σχεδιασμού στους εορτασμούς των 200 χρόνων απο την Επανάσταση του 1821


Πληροφορούμαστε πως μια 7μελής οργανωτική επιτροπή, υπό την εντεταλμένη για τον σκοπό αυτό,  περιφερειακή σύμβουλο Λακωνίας Μαργαρίτα Σπυριδάκου, θα αναλάβει τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των εκδηλώσεων και των δράσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου..

Πέφτοντας από τα σύννεφα: η «δημοκρατική» μας αυταπάτη


Η «Συννεφούλα», που κάποτε ήταν η ιδεατή μας πατρίδα, έχει πια γεράσει για τα καλά ή έχει πάψει πια να κρύβεται μέσα στα σκοτάδια των εφηβικών μας ψευδαισθήσεων.
Όπως και να έχει το πράγμα, έχει φανεί πια η ασχήμια και ο παραλογισμός, που υπήρχαν βέβαια από πάντα, αλλά τα έκανε πιο φανερά η χρεοκοπία του 2010 και τα όσα ακολούθησαν μετά.

Ο Τσίπρας πιάνει τον σφυγμό της Δημοκρατικής Παράταξης


Γιώργος Λακόπουλος
Η συγκέντρωση των «Πασοκογενών» στο Κάραβελ» αποδείχθηκε κάτι περισσότερο, από αυτό  που ξεκίνησε. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την καλύτερη ομιλία του, από τότε που βρίσκεται στην αντιπολίτευση και η τοποθέτησή του είχε διπλό αποτέλεσμα: έπιασε το σφυγμό της Παράταξης και διαμόρφωσε το «τέμπο» μετακίνησης και των τελευταίων από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ένωση Κορίνθιων Συγγραφέων τίμησε τον Γιάννη Πανούση και τον Παύλο Καραγιωργα


Χθες στο Επιμελητήριο Κορινθίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση  της Ένωσης Κορινθίων Συγγραφέων για την απονομή των ετήσιων βραβείων της σε Κορίνθιους συγγραφείς. 
Τα τιμώμενα πρόσωπα ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης και ο συγγραφέας Παύλος Καραγιωργας. 

Ενδιαφέρον απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος - Ναύπλιο


Ενδιαφέρον εκφράζουν οι Ιταλοί διαχειριστές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναδρομολόγηση τρένου στη γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο, αλλά και φορτηγών συρμών στην γραμμή μέχρι την Τρίπολη.

Άνω - κάτω η Ερμιονίδα για τα σκουπίδια: Υπό κράτηση στο Α.Τ. Κρανιδίου ο δήμαρχος Γ. Γεωργόπουλος


Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Ερμιονίδας μετα την αναγγελία της είδησης για την "κράτηση' του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου.
Να σημειώσουμε πως όλα ξεκίνησαν μετά απο την καταγγελία του πρώην δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή...