6 Μαΐ 2020

Εξουσία και «κοινωνική αποστασιοποίηση»


Μαρκ Βάγκνερ, «Από τη σκοτεινότερη παρακμή…», κολάζ από δολάρια

Τζόρτζιο Αγκάμπεν

Ο Ιταλός φιλόσοφος γράφει για τη νέα μορφή μάζας, τα αξιοπερίεργα στατιστικά δεδομένα της πανδημίας και τις ατομικές ελευθερίες που υποχωρούν μπροστά στην επιθυμία για δημόσια ασφάλεια. 

Ο Φλοίσβος και οι άδειες καρέκλες


Και στη πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (Φλοίσβος) στην Κόρινθο τοποθετήθηκαν  άδειες καρέκλες, στο πλαίσιο της παγκόσμιας διαμαρτυρίας ««emptychairs».

Καθ’ οδόν προς τη νέα καθημερινότητα


Παντελής Μπουκάλας

Στις 42 ημέρες της καραντίνας αναγκαστήκαμε να μπουσουλήσουμε σε μια πρωτόγνωρη, περιοριστική πραγματικότητα, μέσα στο σχετικά ασφαλές περιβάλλον του κλειστού σπιτιού. 

Οι καλλιτέχνες διαδηλώνουν στη Βουλή - To κάλεσμα από τα σωματεία


Αναλυτικά το κάλεσμα

Το κάλεσμα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του Σωματείου Εργαζομένων στο Θέαμα Ακρόαμα, του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών απευθύνεται προς...

5 Μάη 1818: Καρλ Μαρξ


 Νίκος Μπογιόπουλος

 «Το δηµόσιο χρέος, δηλαδή το ξεπούληµα του κράτους (αδιάφορο αν είναι απολυταρχικό, συνταγµατικό ή δηµοκρατικό κράτος) βάζει τη σφραγίδα του στην κεφαλαιοκρατική εποχή. Το µοναδικό κοµµάτι του λεγόµενου εθνικού πλούτου, που στους σύγχρονους λαούς ανήκει πραγµατικά στο σύνολο του λαού είναι το δηµόσιο χρέος τους (…). Το δηµόσιο χρέος γίνεται το credo (πιστεύω) του κεφαλαίου.

Το Σύνταγμα θα γεμίσει σήμερα άδειες καρέκλες...


Σήμερα στις 20:00 το Σύνταγμα, αλλά και άλλες πόλεις στην Ελλάδα, θα γεμίσει από άδειες καρέκλες, στο πλαίσιο της παγκόσμιας διαμαρτυρίας ««emptychairs».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών...

Η ΕΡΤ «πέθανε» Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνη Παππά με αναρτήσεις στο facebook


Σε γκάφα υπέπεσε η ΕΡΤ, «πεθαίνοντας» τον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη Παππά μέσα σε λίγη ώρα σε αναρτήσεις στο Facebook.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα

Δήλωση του Π. Νίκα για το το φυσικό αέριο και την εξαίρεση της Πελοποννήσου από το 5ετές Πρόγραμμα


«Η περιφερειακή αρχή θεωρεί το φυσικό αέριο ως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δεν συζητεί καν το ενδεχόμενο των χρόνιων καθυστερήσεων στην εγκατάστασή του».

Στο σχόλιο αυτό προέβη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η ΡΑΕ εξαίρεσε την Περιφέρεια Πελοποννήσου από...

Κωστούρος - Γεωργόπουλος : Όταν η αλληλεγγύη των αυτοδιοικητικών είναι υπoδειγματική


Ορισμένες φορές η αλληλεγγύη των αυτοδιοικητικών είναι υποδειγματική και δείχνει και το ανάστημα των ανδρών εκείνων που "βρίσκονται" στα δύσκολα έτοιμοι να συνδράμουν και εκείνων που δεν ξεχνούν και μόλις τελειώσει...

Δεσμεύθηκε μήπως ο Κ. Βλάσης να πάει το φυσικό αέριο και στο Άργος;


Σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό   κ.Κώστας Βλάσης επισκέφθηκε τον δήμαρχο 'Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο.
Ο κ. Καμπόσος μάλιστα εξέφρασε...

Κομισιόν: Στην ελληνική οικονομία το ισχυρότερο πλήγμα με ύφεση 9,7%


Την μεγαλύτερη πτώση στην Ευρωζώνη θα υποστεί η ελληνική οικονομία μετά την κρίση του κορονοϊού, σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν, με την ύφεση να προβλέπεται στο επίπεδο του 9,7% για το 2020. 
Σημειώνεται, πως οι εκτιμήσεις της Κομισιόν έρχονται σε αντίθεση με τις...

Ποια είναι τα 10 σημεία με δωρεάν wifi με ελεύθερη πρόσβαση στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων


Αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU), ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ολοκλήρωσε τις προηγούμενες ημέρες και...

H Επιτροπή «Ελλάδα 2021» παρουσιάζει στο twitter τον Καποδίστρια ως δικτάτορα – Τι απαντά η Γιάννα Αγγελοπούλου


Σάλο έχει προκαλέσει στο twitter μια σειρά αναρτήσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία έχει αναλάβει τους εορτασμούς της επετείου των 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821, καθώς παρουσιάζουν τον Καποδίστρια ως δικτάτορα!

Ευαγγελισμός: Ασυμπτωματική νοσηλεύτρια διαγνώστηκε με κορωνοϊό -Σε καραντίνα το προσωπικό κλινικής


Μια ημέρα μετά τις περιπτώσεις του ΑΧΕΠΑ και του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», με τους ασυμπτωματικούς ασθενείς που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, η «σκυτάλη» πέρασε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Τέλος στα υπαίθρια πάρτι -Σφράγισμα καταστημάτων και 5.000 ευρώ πρόστιμο


Προβληματισμός επικρατεί στις υγειονομικές Αρχές της χώρας αναφορικά με τα τελευταία περιστατικά συνωστισμού σε Αγία Παρασκευή και Βόλο, όπου πλήθος πολιτών έστησαν υπαίθρια πάρτι με ποτά στα χέρι, παρά τις σχετικές συστάσεις, και γι' αυτό έρχονται μέτρα και πρόστιμα.

Η ΝΔ ψήφισε το νομοσχέδιο - «έγκλημα για το περιβάλλον»


Κατά πλειοψηφία, μόνο με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, υπερψηφίστηκε, τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων του, το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, μετά από σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης...

Τέλος το Φυσικό Αέριο από την Πελοπόννησο - Τι κρύβεται πίσω από την δήλωση Βλάση πως θα φέρει το αέριο ΜΟΝΟ στην Αρκαδία;


Η είδηση είναι απολύτως σοβαρή.
Μ έναν ακατανόητο και προκλητικό τρόπο η Πελοπόννησος οι μεγάλες πόλεις   της Περιφέρειας Πελοποννήσου  εξαιρούνται από τον σχεδιασμό της έλευσης του Φυσικού Αερίου.
Η επίσημη δικαιολογία είναι πως δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί το έργο με το ΕΣΠΑ.

Καθηγητής Πνευμονολογίας: 13 φορές πιθανότερο να νοσήσουμε με υφασμάτινη μάσκα


«Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία σοβαρή επιστημονική απόδειξη ότι οι υφασμάτινες μάσκες προστατεύουν. Υπάρχουν μάλιστα σοβαρές μελέτες, η καλύτερη που κυκλοφορεί, που λένε ότι αν φοράω συνέχεια υφασμάτινη μάσκα, για αρκετή ώρα, έχω...

Πρόωρες εκλογές: Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ ανάβει «φωτιές»


Εκλογικές διαδικασίες μέσω των αιτήσεων των Ελλήνων του εξωτερικού ώστε να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους ξεκινάει η κυβέρνηση στον απόηχο των συζητήσεων για πρόωρες εκλογές.

«Εκστρατεία» Χαρδαλιά κατά καφέ - μπαρ για τα... take away ποτά


Στο κυνήγι βγαίνουν άμεσα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για να προλάβουν την επέκταση περιστατικών που καταγράφηκαν κατά την πρώτη μέρα εξόδου από την καραντίνα, με κόσμο να...

Χωρίς τα κτήρια παραχωρεί η ΓΑΙΑΟΣΕ την περιμετρική γραμμή μέχρι το Δερβένι


Συναινεί η ΓΑΙΑΟΣΕ στην παραχώρηση κατά χρήση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι, όπως γνωστοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος της εν λόγω εταιρείας Περικλής Νικολάου με έγγραφό του προς τον...