23 Δεκ 2020

Αν όχι τώρα, πότε;


Γιάννης Τεκίδης

Όλα δείχνουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν ενεργεί σπασμωδικά, εν θερμώ, δίχως σχέδιο και τελικό σκοπό.

Η καταπάτηση νόμων, η περιφρόνηση του...

Τέλη Κυκλοφορίας: Ξαφνική «δημοσιονομική βόμβα» εν μέσω πανδημίας


Έντονος ο προβληματισμός του Οικονομικού επιτελείου από την ξαφνική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα απλήρωτα Τέλη Κυκλοφορίας. Η βόμβα φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ

Στον αέρα τα «στοιχεία» της υπόθεσης Folli Follie


Δημήτρης Τερζής

Στην έκθεση των ελεγκτών της PWC επισημαίνεται, ότι «δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί το περιεχόμενο των μέιλ» στα οποία αναφέρονται...

Συναγερμός και πάλι στη Βρετανία για νέα μετάλλαξη του κοροναϊού - Ποιες οι εκτιμήσεις των ειδικών


Συναγερμός έχει σημάνει εκ νέου στη Βρετανία, μετά τον εντοπισμό κι άλλης μετάλλαξης του κοροναϊού, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών είναι "ακόμη πιο μεταδοτική" από την προηγούμενη.

Lockdown και τον Ιανουάριο, και… βλέποντας και κάνοντας


Μαρίνα Αλεξανδρή

Το Bloomberg (σε αντίθεση με τον Αδωνι Γεωργιάδη) κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση στην Ευρώπη ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, το lockdown απέτυχε...

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Μακρύς ο δρόμος για την ανοσία


Ο μικρός αριθμός εμβολίων που θα φτάσουν στις ευρωπαϊκές χώρες, στην πρώτη φάση των εμβολιασμών, παρατείνει την ανησυχία των πολιτών, που θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι...

Κορωνοϊός: Στα 937 τα νέα κρούσματα - 495 οι διασωληνωμένοι, 62 θάνατοι / 9 νέα κρούσματα στην Κορινθία


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 937 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 133365, εκ των οποίων...

Μπες στον διασκεδαστικό κόσμο της ανακύκλωσης!


Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων, μας φέρνει πιο κοντά στο κλίμα των εορτών,
προσφέροντας σε όλους τους δημότες την ευκαιρία να λάβουν μέρος στην Followgreen κλήρωση για μία δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ σε μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών/..

2 τόννοι κρεάτων και 5 τόννοι τροφίμων μοιράστηκαν απότην "Θεοπροσφορά" για τα Χριστούγεννα

 


Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, για την μη διάδοση του ιού, και παρά τα μύρια προβλήματα παρέμεινε στις επάλξεις του αναγγελλόμενου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο αγώνα για «μπαράζ» φιλανθρωπίας και..

Ούτε ένα θετικό δείγμα κορωνοϊού στο Κρυονέρι



Πραγματοποιήθηκε χθες από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλεγχος ανίχνευσης κορωνοϊού με rapid test, στους κατοίκους του Κρυονερίου. Τα αποτελέσματα σκόρπισαν χαμόγελα ανακούφισης, καθώς από τα 119 δείγματα δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό. 

Παράλληλα, συνεργεία του δήμου Σικυωνίων, στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας..

Χριστούγεννα στο Konzerthaus - Του Πέτρου Θωμαϊδη


Μπορεί να μην χιονίζει,
αλλά τι το αργητό η φαντασία να κάνει το βιεννέζικο σύννεφο να γεννήσει και το επάνω του στερεώματος "ύδωρ" να λευκοενδύσει ; Αρκεί που είμαστε εκεί και ετοιμαζόμαστε για την ονειρική συναυλία..

ΚΙΝ.ΑΛ.:Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση πολιτών λόγω έλλειψης προσωπικού στα ΚΕΠ Κορινθίας


 Ύστερα από παράπονα πολιτών που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν στο κλειστό ΚΕΠ της Στυμφαλίας και στο υποστελεχωμένο ΚΕΠ της Νεμέας, οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Α. Πουλάς και Ε. Λιακούλη κατέθεσαν σχετική Ερώτηση..

Τσίπρας: Τέτοια ξέφρενη κούρσα εξοπλισμών ούτε την περίοδο των μεγάλων σκανδάλων


Aνησυχία για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο
εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Militaire.gr, με αντικείμενο τα εθνικά θέματα, ιδιαίτερα τα ελληνοτουρκικά, και τα εξοπλιστικά, ασκώντας έντονη κριτική στους χειρισμούς της..

Άλλη μια νίκη των γιατρών του Νοσοκομείου Κορίνθου: Kαι άλλος ασθενής με COVID-19 εξήλθε της ΜΕΘ μετά απο 16 ημέρες νοσηλείας


 Άλλη μια σημαντική είδηση από το Νοσοκομείο Κορίνθου, που ανακοίνωσε πως την 21η  Δεκεμβρίου 2020, εξήλθε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου ένας συμπολίτης μας, ρομά κάτοικος Ζευγολατιού, μετά από 16ήμερη νοσηλεία λόγω COVID-19..

Σε ζωντανή μετάδοση ο εμβολιασμός του Μητσοτάκη την Κυριακή - Δίνουν το παράδειγμα οι πολιτικοί αρχηγοί


 Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου την Παρασκευή η χώρα μας να υποδεχθεί τις πρώτες δόσεις του κατά της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η άφιξη του ελπιδοφόρου φαρμάκου..

Στη Βουλή τα επείγοντα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας

 


Ο Βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά προς τα συναρμόδια Υπουργεία την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας όπως του κοινοποιήθηκε,  με το οποίο  ζητούν μέτρα στήριξης του κλάδου τους και καταθέτουν προτάσεις για την βιωσιμότητα των ξενοδοχείων και καταλυμάτων..

Διεξαγωγή γεωτεχνικών ερευνών για τις κατολισθήσεις στο δρόμο Αλεποχωρίου - Σχίνου


 Ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης έργου, δαπάνης 31.500 ευρώ, το οποίο αφορά εκπόνηση γεωτεχνικών ερευνών για την άρση επικινδυνότητας στο παραλιακό τμήμα του δρόμου από Αλεποχώρι προς Σχίνο, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Οι έρευνες αυτές γίνονται στο πλαίσιο..

Τι αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας για τα έργα της Κορινθίας

 


Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προέβη στην έγκριση του πρακτικού αξιολόγησης των προσφορών και ελέγχου των δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου και στην κατακύρωση της δημοπρασίας -με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση..

Σε λειτουργία η εφαρμογή του gov.gr: Το κράτος περνά στο κινητό μας τηλέφωνο

 


Τίθεται σε λειτουργία η εφαρμογή του gov.gr για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα iOS και Android. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, "πρόκειται για ένα ψηφιακό χαρτοφύλακα..

Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα και ρεβεγιόν - Έλεγχοι ακόμη και σε σπίτια για να μην έρθουν νέα μέτρα την Πρωτοχρονιά


 Με εκτεταμένους κι εντατικούς ελέγχους, περιορισμένο αριθμό ατόμων στο γιορτινό τραπέζι, sms στο 13033 και χωρίς κάλαντα θα εορταστούν φέτος τα Χριστούγεννα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές χθες - κατά την ενημέρωση για την πορεία..

Χριστουγεννιάτικες ευχές του δημάρχου Βέλου Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου