31 Μαΐ 2021

"Βασιλική" πρεμιέρα για τον Φέντερερ στο Παρίσι


Ο Ρότζερ Φέντερερ πέτυχε την πρώτη του νίκη στο χώμα μετά τις 4 Ιουνίου του 2019 και προκρίθηκε εντυπωσιακά στον 2ο γύρο του Roland Garros, κερδίζοντας στα τρία sets τον Ντένις Ιστόμιν.

Ο 39χρονος Ελβετός, δεν συνάντησε το παραμικρό...

Ντ. Νικολάκου: Νιώθω ιδιαίτερα περήφανη που και οι πολίτες της Αργολίδας με αποκαλούν με το μικρό μου όνομα!


 Ξεκινά τις περιοδείες η "Νέα Πελοπόννησος" και ο Πέτρος Τατούλης. Η αρχή έγινε πριν από λίγες ημέρες από την Αργολίδα, όπου φαίνεται πως πήγε πολύ καλά, αν κρίνουμε από την υποδοχή που τους επεφύλαξαν στο Ναύπλιο και στο Λυγουριό. 

Ενδεικτική του κλίματος είναι ανάρτηση της Ντίνας Νικολάκου στο fb όπου σημειώνει χαρακτηριστικά:

"Ξεκινήσαμε από την Αργολίδα και συνεχίζουμε...

Μαζί με τον Αντώνη Λυμπέρη  ζήσαμε  στιγμές ιδιαίτερης συγκίνησης από την αγάπη και την εμπιστοσύνη των πολιτών στον Πέτρο Τατούλη! 

Βροντερό «όχι» του κόσμου της εργασίας στις εκπαιδευτικές ανισότητες


Πάνω από 40 Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα ζητούν εξετάσεις των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων υπό δημόσιο έλεγχο και κατάργηση για φέτος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Χ. Κεφαλίδου στον Just Radio 96.4: Eχουμε παραδεχτεί ότι υπάρχει εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ( ηχητικό)


 Στην Κόρινθο βρέθηκε σήμερα το πρωί , η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και Τομεάρχης Παιδείας-Θρησκευμάτων του κόμματος, Χαρά Κεφαλίδου, η οποία πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων.

Μεταξύ του προγράμματος της επίσκεψης της, ήταν η συνάντηση με τον Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η συνάντηση με τον..

Αλ. Τσίπρας από Χαλκίδα: Οι εργαζόμενοι να απαντήσουν με αγώνα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που κήρυξε τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, κατά τον χαιρετισμό του σε εργαζόμενους της...

Α. Χαρίτσης: Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία για τα Επιμελητήρια


Με κοινοβουλευτική του Αναφορά ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, κατέθεσε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη την επιστολή του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών..

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Κορινθίας: Οι πολλαπλές συνέπειες της μεγάλης πυρκαγιάς στο Σχίνο


Η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας και έκαψε 71.000 στρέμματα είναι ένα γεγονός με προεκτάσεις κοινωνικές, περιβαλλοντικές, οικονομικές και φυσικά πολιτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας αναζήτησε τα βαθύτερα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφή σε αυτή την έκταση, τις δυσοίωνες προοπτικές που προκαλεί η εκτεταμένη περιβαλλοντική κρίση στην περιοχή, τις ευθύνες που έχουν κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τους τρόπους ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις από.

Κορωνοϊός: 1.007 νέα κρούσματα, 41 νεκροί και 481 διασωληνωμένοι. 11 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.007 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν περίπου 22.000 τεστ. Επίσης, 481 συμπολίτες μας...

Τα νοικοκυριά εκπέμπουν SOS


Τζώρτζης Ρούσσος

Μοιάζει με το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Είναι η γκιλοτίνα, που επικρέμαται πάνω από τις ελληνικές επιχειρήσεις της πραγματικής οικονομίας από μια κλωστή, που ετοιμάζεται να σπάσει. Τελικά πώς να διώξεις τα μαύρα πανιά...

Ερώτηση - φωτιά από την Μαργαρίτα Σπυριδάκου

 


Επερώτηση - φωτιά για την Περιφερειακή διοίκηση Νίκα είναι αυτή που κατέθεσε η ανεξαρτητη περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου για το θέμα των επετειακών εκδηλώσεων και συγκεκριμένα την πορεία ενός βίντεο που πληρώθηκε 70.000 ευρώ .

Συγκεκριμένα

"Είμαι στη δυσάρεστη θέση να επανέλθω στο θέμα των επετειακών εκδηλώσεων της Περιφέρειας καθώς διαπιστώνω ότι η προχειρότητα με την οποία..

Σταματόπουλος: Αποφασισμένος να πάρει και άλλα χρήματα απο το Εσωτερικών καταθέτοντας έργα ύψους 70 εκατ. ευρώ


Αποφασισμένος να πάρει και άλλα χρήματα για το δήμο του, όντας πρωταθλητής στην Πελοπόννησο αλλά σύμφωνα με πληροφορίες και σε όλη την Περιφέρεια,καταθέτοντας προτάσεις και μελέτες και για άλλα έργα, μεγάλα και μικρά είναι ο Σπύρος Σταματόπουλος, ο οποίος έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε την παρακάτω δήλωση: 

" Ισα ίσα που προλάβαμε κ εμείς σήμερα τελευταία..

«Θετική ατζέντα» Ελλάδας - Τουρκίας: Τα 25 μέτρα που συζήτησαν Μητσοτάκης - Τσαβούσογλου


 Η επισήμανση ανώτερων κυβερνητικών πηγών ότι στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου «διαπιστώθηκε η αμοιβαία βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας στις σχέσεις..

Ερχεται «κούρεμα» χρεών έως 80% - Ποιοι δικαιούνται 240 και ποιοι 420 δόσεις

 


Ευκαιρία να ρυθμίσουν οφειλές στο Δημόσιο, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τρίτους πιστωτές σε έως 240 δόσεις και υπό προϋποθέσεις για εξασφαλισμένα δάνεια φυσικών προσώπων σε έως και 420 δόσεις, ακόμα και με κούρεμα χρεών έως και 80%, έχουν από αύριο, Τρίτη 1η..

ΣΥΡΙΖΑ: Νόμος Άγριας Δύσης στην κοινωνία- Δολοφονίες ανά 24ωρο


«Το έργο του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη» είναι «Νόμος Άγριας Δύσης στην κοινωνία και Τάξη στη νεολαία και τους κοινωνικούς αγώνες». Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Πότε ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης - Ενισχύσεις για γυμναστήρια, παιδότοπους, σχολές χορού


 Αυτή την εβδομάδα πιθανόν να  βγει χρονοδιάγραμμα και για τα κέντρα διασκέδασης, είπε  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Εντός του μήνα εκτιμά ότι θα φτάσουμε στο 50% της ανοσίας και τότε θα μπορούν να ανοίξουν. Όπως ανέφερε ο υπουργός, τα κρούσματα..

Πανελλήνιες 2021: Υποχρεωτικά με self test και μάσκες οι υποψήφιοι - Τι ισχύει αν βγει θετικό -Όλα τα μέτρα

 


To υγειονομικό πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2021 συζητήθηκε στην Επιτροπή των Ειδικών Επιστημόνων, με τη συμμετοχή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως. Τα μέτρα για τον κορονοϊό που θα περιγράφονται αναλυτικά σε Κοινή Υπουργική Απόφαση, είναι τα εξής: