5 Ιαν 2017

Αποικία – γκέτο «η Ελλάς»


Του Ρούντι Ρινάλντι
Ποιοτικά χαρακτηριστικά και τάσεις της χρονιάς που παραδίδει τη σκυτάλη

Το 2016 δεν παρατηρούνται στην Ελλάδα «θεαματικά» πολιτικά γεγονότα όπως το 2015, παγιώνονται εντούτοις αρκετά ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα επηρεάσουν καθοριστικά τις μελλούμενες εξελίξεις. Κι όχι μόνο. Επειδή πρόκειται για ποιοτικά χαρακτηριστικά, που ακόμα δεν έχουν...

Όταν πεθαίνω, κινδυνολογώ;


Του Στάθη

Χρόνια τώρα, σχεδόν από την πρώτη αρχή (κοινώς πρώιμη εποχή) των μνημονίων, η στήλη έχει φάει τη γλώσσα της, όπως η γάτα στη λίμα με το λάδι, λέγοντας ότι το χρέος ήταν (είναι) εργαλείο για να στηθεί η κρίση και ότι η κρίση ήταν (είναι) εργαλείο για να κατασκευασθεί μια χώρα προτεκτοράτο, μια ειδική οικονομική ζώνη και, εν τέλει, ένας ζωτικός χώρος για τη Γερμανία.

Το Μακόντο


Το 2017 θα αποτελέσει ένα έτος ορόσημο για την Ελλάδα και καλό είναι, να μην το αγνοούμε αυτό. Ούτε να προσπαθούμε να ξορκίζουμε το κακό μακριά, καταπίνοντας υπερβολικές δόσεις ανόητης αισιοδοξίας.

Μέσα στο τρέχον έτος θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας (βλέπε ΔΕΗ, λιμάνια, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, κλπ.) και για την επιβολή ξένων διοικήσεων στις τράπεζες.
Παράλληλα, θα προχωρήσει και η εκποίηση της ιδιωτικής περιούσιας του Ελλήνων σε τιμές όλο και περισσότερο εξευτελιστικές.

Πέντε λόγοι για να σταματήσουμε να λέμε «μπράβο» στα παιδιά


Είτε βρίσκεσαι σε μία παιδική χαρά, σε ένα σχολείο, ή σε κάποιο πάρτι γενεθλίων μία φράση επαναλαμβάνεται συνεχώς: «Μπράβο!». Ακόμα και μικρά βρέφη επαινούνται που χτυπούν με τα χέρια τους παλαμάκια!
Πολλοί από μας ξεστομίζουμε αυτές τις κρίσεις στα παιδιά μας σε σημείο που να αποτελεί σχεδόν ένα λεκτικό τικ.

Ένας… ελληνικός σταθμός μετρό στο Σαντιάγκο της Χιλής

Ένας σταθμός του Μετρό στο Σαντιάγκο, πρωτεύουσα της Χιλής, έχει μια ιδιαιτερότητα, που μας τιμά ως Έλληνες. Ο σταθμός ονομάζεται Grecia (Ελλάδα) και στους χώρους του οι...

Δυο ελληνικά χωριά στα καλύτερα 15 της Ευρώπης!


Μπορεί οι μεγάλες πόλεις και τα κοσμοπολίτικα νησιά να κερδίζουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών τους ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι οι μικροί προορισμοί, παραδοσιακά χωριά και οικισμοί που προσφέρουν υπέροχες εικόνες σε όσους τα επισκεφθούν. 
Το περιοδικό Travel+Leisure κάνει μια βόλτα σε άγνωστους ευρωπαϊκούς οικισμούς και αναδεικνύει τους καλύτερους...