13 Ιουλ 2021

Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν κάλπες


Μαρίνα Αλεξανδρή

Η πανδημία εκρήγνυται εν μέσω θέρους, η εκτίναξη των κρουσμάτων απειλεί καίρια τα έσοδα από τον τουρισμό, και η μετάλλαξη Δέλτα επελαύνει και σαρώνει οικονομικούς και πολιτικούς σχεδιασμούς. Σε πρώτο επίπεδο, ακόμη κι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συγκεκριμένο και οργανωμένο σχέδιο στο μυαλό του για εκλογικό αιφνιδιασμό το...

Δήμος Βέλου Βόχας: Να φτάσει η άσφαλτος σε όλες τις κοινότητες!


Δρόμοι ανοίγουν και ασφαλτοστρώνονται με όλες τις απαραίτητες διεργασίες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Βέλου Βόχας αυτό τον καιρό και όπως έχουμε σημειώσει αρκετές φορές, πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι οι ασφαλτοστρώσεις να φτάσουν σε όλες σχεδόν τις κοινότητες. Έτσι μετά το Καλέντζι και το Χαλκί, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου έφτασαν στην Στιμάγκα την περασμένη Παρασκευή, γεγονός που ικανοποίησε τους κατοίκους της περιοχής. Εκείνο ωστόσο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τα συνεργεία , γι αυτό και το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.

Τρίτη δόση εμβολίου εξετάζει η Κομισιόν - Γιατί είναι επιφυλακτικοί οι επιστήμονες


Κωνσταντίνος Λάππας

Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο έγκρισης τρίτης δόσης για το εμβόλιο κατά της Covid-19 άφησε πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το Euractiv, παρά την επιφυλακτική στάση που δημοσίως εξέφρασε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου ΕΜΑ. Είναι η διαρροή αυτή κλείσιμο του ματιού των Βρυξελλών προς την...

Ανώτατη Εκπαίδευση: Πώς έκοψαν εν ψυχρώ χιλιάδες παιδιά


Αννα Ανδριτσάκη

Οι μεθοδεύσεις του υπουργείου Παιδείας που αφήνουν εκτός Πανεπιστημίων υποψήφιους με περισσότερα από 8.000 ή και 10.000 μόρια με «όπλα» την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τον υψηλό συντελεστή που έδωσαν τα περισσότερα ΑΕΙ, την ένταση του ανταγωνισμού και την αύξηση των γραπτών που δεν έπιασαν τη βάση. ● Πίνακες με τους βαθμούς σε κάθε μάθημα και σε κάθε πεδίο.

Τσίπρας: Οι πολίτες να αγνοήσουν τον διχαστικό λόγο Μητσοτάκη και να εμβολιαστούν

Ακόμα μια έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού και να τηρούν τα μέτρα προστασίας, αγνοώντας «τον ανεύθυνα διχαστικό λόγο Μητσοτάκη», απηύθυνε...

Covid Free GR: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού


Μαρία Λιλιοπούλου

Τρία επίπεδα επαλήθευσης θα έχει η εφαρμογή «Covid Free GR», μέσω της οποίας θα γίνεται η επαλήθευση των πιστοποιητικών εμβολιασμού για την είσοδο των πολιτών σε εσωτερικούς χώρους...

Επιμελητήριο Κορινθίας: Παρουσίαση της Δράσης Ενίσχυση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων

 

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔΕΠ) με τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου, Ιώνιων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2021, η παρουσίαση της δράσης Ενίσχυση..

K. Αρβανίτης : Με ψέματα & επιτελικά μαθηματικά πανηγυρίζουν το ξεπούλημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά - Στον αέρα οι εργαζόμενοι


O Ευρωβουλευτής του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ/The Left & Μέλους της Επιτροπής Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ Κώστας Αρβανίτης, για το ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις..

Κορονοϊός: 3109 νέα κρούσματα σήμερα - 4 νεκροί και 133 διασωληνωμένοι. 45 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 3109. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 4 συμπολίτες μας. Στους 133 οι διασωληνωμένοι.

A. Πουλάς: «Επιβεβαίωση της άλωσης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση μέσω...Ν. Αργολίδας»


Ο κ. Κοντοζαμάνης απαντώντας στην χθεσινή επίκαιρη ερώτησή μου στη Βουλή επιβεβαίωσε τις προθέσεις της κυβέρνησης για λειτουργία ενός Νοσοκομείου στην Αργολίδα που θα λειτουργεί σε δύο κτίρια. Η κυβέρνηση δείχνει να κωφεύει μπροστά στις υγειονομικές ανάγκες του Νομού μας..

Απόφαση ΣτΕ – Δημόσιο: Διάλειμμα 15 λεπτών για κάθε δίωρο στον υπολογιστή


 Oι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, στα ΝΠΔΔ και γενικότερα στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι καθημερινά χειρίζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές και είναι μπροστά από οθόνες ανά δύο ώρες πρέπει να διακόπτουν την εργασία τους, είτε για διάλειμμα 15 λεπτών είτε για να ασχοληθούν σε εργασία εκτός υπολογιστή. Και εάν αυτό δεν..

Βάσεις 2021: Εκτός πανεπιστημίων έως 25.000 μαθητές λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

 


Χιλιάδες μαθητές θα μείνουν εκτός ελληνικών πανεπιστημίων (ΑΕΙ και ΤΕΙ) λόγω του «κόφτη» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, όπως προκύπτει τόσο από τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων όσο και από τα στατιστικά των βαθμολογιών που ανακοινώθηκαν από το..

Συναγερμός για τους άνω των 60 ετών: Οι 3 στους 10 δεν εμβολιάστηκαν – Όλα τα ποσοστά ανά ηλικία

 


Σε συναγερμό βρίσκεται η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει τους άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό, με δεδομένο ότι περίπου 3 στους 10 δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο.  Η ανησυχία δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς με βάση τις διεθνείς μελέτες πρόκειται για την ηλικιακή..

Γαλατασαράι / Διπλωματικό επεισόδιο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»


Σε διπλωματικό επεισόδιο τείνει να εξελιχθεί η απαγόρευση εισόδου στη χώρα της τουρκικής αποστολής της Γαλατασαράι, αφού η αποστολή της αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test. Η ομάδα έφθασε στη χώρα για τον αυριανό φιλικό αγώνα..

Ο οδικός άξονας που θα συνδέει τους αρχαιολογικούς χώρους Αργολίδας - Κορινθίας είναι γεγονός


 Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Πελοποννήσου εντάχθηκε το έργο της σύνδεσης του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, με το δρόμο που ενώνει τους αρχαιολογικούς χώρους Κορινθίας-Αργολίδας (και ειδικότερα της Νεμέας, των Δερβενακίων..