8 Οκτ 2012

Παραμένουμε στο Ευρώ, διαλύουμε την κοινωνία

   
Του Κώστα Λαπαβίτσα

Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ισπανία τις τελευταίες εβδομάδες σηματοδότησε νέα φάση της ευρωπαϊκής αναταραχής. Είναι πια φανερό, ότι δεν έχουμε τρεις, ή τέσσερις κρίσεις, μία σε κάθε χώρα, που απλώς έτυχε να συμπέσουν χρονικά, κάτι που θα ήταν ιστορικά πρωτοφανές.

Το ΚΚΕ συλλέγει υπογραφές για την κατάργηση των μνημονίων


Ιστοσελίδα για τη συλλογή υπογραφών, με σκοπό τη στήριξη της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ σχετικά με την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων, λειτουργεί από τη Δευτέρα.

Απολύτως ασφαλές το νερό της περιοχής στο Σχίνο του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων


«Απολύτως ασφαλές το νερό της περιοχής στο Σχίνο του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων»   δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση,  ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, αρμόδιος για τον τομέα της Υγείας, κ. Ανδρέας Πουλάς.
Μετά τις ανυπόστατες και ανεύθυνες αναφορές...

Διαφωνούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με τις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων


Πρώτα η ΔΗΜΑΡ και στην συνέχεια το ΠΑΣΟΚ, τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης δηλαδή, εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες εκφράζουν την διαφωνία τους για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ.
"Η σχεδόν γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων αύριο, λόγω της επίσκεψης της...

Πρωτοφανής απόφαση ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα - Η Αστυνομία απαγορεύει τις αυριανές διαδηλώσεις!


 Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Αθήνας με απόφασή του απαγορεύει τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Με πρωτοφανή ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ ενημερώνει, ότι απαγορεύονται οι δημόσιες και ομαδικές συναθροίσεις...

Για "την ταμπακιέρα" δεν μας είπατε κ. βουλευτά..



Απέλπιδες προσπάθειες γίνονται το τελευταίο τριήμερο απο τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους της ΝΔ, προεξάρχοντος του κ. Κόλλια, για να αντιστρέψουν το δυσμενές κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο νομό, σχετικά με το στρατόπεδο της Κορίνθου, τις αποφάσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ,της ...

Über alles το ξερό ψωμί...Του Στάθη


Από νωρίς το πρωί - όρθρου βαθέως - η Τοπική Φρουρά των Χαλυβδόκρανων καθάρισε το κέντρο της πόλης.

Σαν ποτέ της να μην αμάρτησε η Αθηνά, έλαμψε κάτω απ’ το ιλαρό φως του φθινοπωρινού πρωινού.

Τα «μαγικά χαλιά» της πολιτικής - Του Βασίλη Μπαλάφα


Αν μπορούσαμε να πατήσουμε, για λίγο, το κουμπί της «παύσης» σε αυτό που ζούμε όλοι μας την τελευταία πενταετία, θα διαπιστώναμε ότι οι απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, αλλά και οι λύσεις σε διάφορα προβλήματα, μπορούν να έρθουν μέσα από τον επαναπροσδιορισμό, την αναψηλάφηση της ίδιας της έννοιας της πολιτικής.
Σχεδόν όλοι όσοι εκφέρουν δημόσιο λόγο, προφορικό ή...

H εκποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ψωροκώσταινας


Του ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
Στη δεκαετία του '50 η Ελλάδα ήταν μια φτωχή χώρα, η οποία, αν και είχε πολεμήσει στο πλευρό των νικητών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, είχε ηττηθεί από τον ίδιο της τον εαυτό.
Η δημοκρατία της ήταν νοθευμένη και οι πολιτικές ελευθερίες ήταν στη διάκριση των νικητών του Εμφυλίου.

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ.


Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, με αντικείμενο τη συζήτηση γύρω από το πακέτο μέτρων. 
Από τα 110 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν 104 μέλη. Το σχέδιο απόφασης ενέκριναν 80 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ 20 μέλη κατέθεσαν ξεχωριστό σχέδιο πολιτικής απόφασης...

Κώστας Βεργόπουλος: Το λόγο έχουν οι κοινωνίες και οι λαοί


Οι Έλληνες ξεσηκώνονται και διεκδικούν, όπως αυτό είναι αυτονόητο και επιβάλλεται σε πολίτες μιας κοινωνίας, που έχει περιέλθει στα πρόθυρα κατάρρευσης και αποσύνθεσης. Όπως ακριβώς κάνουν και οι άλλοι ομοιοπαθείς ευρωπαϊκοί λαοί από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, ακόμη και από την ίδια την...

Αποχώρησε απο το ΠΑΣΟΚ ο Αλέκος Πνευματικός


Αποχώρησε απο το ΠΑΣΟΚ ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, σύμφωνα με τελευταία δήλωσή του σε δημοσιογράφο τοπικού τηλεοπτικού καναλιού.
Η δήλωση αυτή έρχεται ως συνέχεια  της τελευταίας συνέντευξης τύπου του δημάρχου για το θέμα του στρατοπέδου, μετά και απο τα πυρά που εξαπέλυσε...

Αγρότες, ταξιτζήδες και... κηπουροί με καταθέσεις εκατομμυρίων στο εξωτερικό!


Mπορεί να είσαι πλανόδιος λαχειοπώλης, το ετήσιο εισόδημά σου, σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση, να είναι μόλις 2.530 ευρώ αλλά, παρ’ όλα αυτά, να βγάζεις σε τράπεζες του εξωτερικού 357.202 ευρώ;
Η απάντηση είναι ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί......

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας – Ποια η διαδικασία εξόφλησης τους


Μέχρι το τέλος του μήνα θα «φορτωθούν» στο taxisnet τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για το 2013. Πρόκειται για ένα ακόμη φορολογικό λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μαζί με τις δόσεις του φόρου εισοδήματος και του χαρατσιού στα...

Εισβολή των ΜΑΤ στο κτίριο της ΔΕΗ, συνελήφθη ο Φωτόπουλος


Τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κτίριο της γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων της ΔΕΗ, το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν προσαγωγές. 
Μεταξύ των προσαχθέντων, που μεταφέρθηκαν στην...

Πλύσιμο τρένου σε 20 δευτερόλεπτα


Χρησιμοποιούν έναν εντελώς ανορθόδοξο τρόπο, μάλλον καθόλου αποτελεσματικό, αλλά αυτή η ομάδα νεαρών από το Πακιστάν μας προσφέρει ένα μεγάλο χαμόγελο.