5 Μαρ 2021

ΕΛΣΤΑΤ / Βαριά ύφεση 8,2% στην Ελλάδα - Η τρίτη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ


Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη ύφεση μεταπολεμικά - «Πανηγυρισμοί» Μητσοτάκη ο οποίος βλέπει μεγάλη αντοχή της οικονομίας - Καυστικό σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ

Την τρίτη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ με ύφεση 8,2% καταγράφει η χώρα για το 2020, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σε χειρότερη κατάσταση βρίσκονται οι οικονομίες της Ισπανίας (11%) και της Ιταλίας (8,9%).

Το δράμα στα νοσοκομεία «σμπαραλιάζει» το κυβερνητικό αφήγημα


Η επαπειλούμενη πλήρης λειτουργική κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά στην Αττική που δέχεται αφόρητες πιέσεις, φανερώνει, πως καμία προετοιμασία και κανένα ουσιαστικό σχέδιο δεν υπήρξε από την κυβέρνηση για το τρίτο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας.

ΚΕΔΕ: Στους δήμους 13 αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους

 


Την μεταφορά 13 «πακέτων αρμοδιοτήτων» στους δήμους, προτείνει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της ΚΕΔΕ, στον απόηχο της αποκάλυψης του πορίσματος της Επιτροπής Κοντιάδη και στο πλαίσιο της συζήτησης για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και τον διαχωρισμό..

Η παράταση του lockdown φέρνει οικονομικό μπλακ άουτ

 

Της Μαρίνας Αλεξανδρή

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί για την στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυρών 27 δις ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας βρίσκονται, αυτήν την στιγμή, στα 32 δις ευρώ.

Συνάντηση Γ.Γκιώνη - Χ.Θεοχάρη για το νομοσχέδιο που αφορά τις ιαματικές πηγές


Τα ζητήματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής
βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε ο Δήμαρχος Λουτρακίου -Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων με τον Υπουργό Τουρισμού χθες το απόγευμα στο Υπουργείο Τουρισμού. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος τόνισε την αντίθεσή του με τα άρθρα 7 έως 14 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο: «Ανάπτυξη ιαματικού..

Χρ. Δήμας : Αναβάθμιση της υπεραξίας της ποικιλίας ελιάς Μανάκι, ακόμα και ως προϊόν ΠΟΠ!

 


Η ποικιλία ελιάς Μανάκι είναι μια παραδοσιακή-διαχρονική καλλιέργεια στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, αλλά και πιο πέρα.  Σήμερα, ο υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας πραγματοποίησε   τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα  Σέρκο Χαρουτουνιαν, με τον οποίο έχουν, όπως πληροφόρησε ο υπουργός, έχουν  συζητήσει εκτενώς αρκετές φορές για τις ενέργειες που μπορούν να κάνουν με στόχο την..

Κορωνοϊός: 2.215 νέα κρούσματα - 451 διασωληνωμένοι - "Βράζουν " Κορινθία και Αργολίδα - Ανησυχία στην Αρκαδία


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.215, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται..

Τα αποτελέσματα των rapid test στο Κιάτο

 


Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθησαν σήμερα στο Κιάτο τεστ γρήγορης ανίχνευσης (rapid test) για τον κορωνοϊό. Στην αρχή του πεζόδρομου της Κλεισθένους το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εξέτασε 286 άτομα εκ των οποίων βρέθηκαν 11 θετικά στον ιό. 

Είναι εμφανές ότι διανύουμε μια..

Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Κορινθίας στην Διώρυγα


Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας αποτελούμενο από τον βουλευτή Κορινθίας, Γιώργο Ψυχογιό, τον συντονιστή της ΝΕ, Χαράλαμπο Κασίμη και τα μέλη της ΟΜ Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιάννη Σκλία και Θανάση Σπάνο επισκέφθηκαν..

Δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο Βραχάτι, την Τρίτη 9 Μαρτίου


Την Τρίτη  9/3/2021 θα πραγματοποιηθούν τεστ ανίχνευσης κορωνοιού (rapid test) στο Βραχάτι,  πλατεία Αγίας Παρασκευής,  από τις 9.30 -12.30

Οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ και την ταυτότητα τους

Κωδικός μετακίνησης 1..

Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος Γυμνάσια και Λύκεια - Παράταση της σχολικής χρονιάς

 


Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις, όπως φαίνεται, θα λήξει μετά από παράταση, το φετινό σχολικό έτος για Γυμνάσια και Λύκεια. Το σενάριο αυτό προκρίνει το λόγω της πανδημίας το υπουργείο Παιδείας. Η αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού σχεδιασμού εκτός από την ύλη των μαθημάτων θα συμπεριλάβει και τις εξετάσεις, αλλά και τη διάρκεια..

Το Σαββατοκύριακο βόλτες μόνο στη γειτονιά μας: Το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας -Τι ισχύει με τα sms


Τα νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την Τετάρτη, ενώ το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα ισχύει νέο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Στην αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού η οργάνωση των εκδηλώσεων για την επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

 


Χθες το απόγευμα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ενημερώθηκε για την παραίτησή της περιφερειακής συμβούλου Λακωνίας Μαργαρίτας Σπυριδάκου από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου Οργάνωσης..

ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων: Σε μία εβδομάδα ξεκινά η κατασκευή των μονάδων


Σε μία εβδομάδα αναμένεται ότι θα γίνει η εκκίνηση κατασκευής των μονάδων που προβλέπει η ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτό έγινε γνωστό σε τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με στελέχη της ΤΕΡΝΑ για το θέμα των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, χθες, με τη συμμετοχή επίσης αιρετών αλλά και υπηρεσιακών..

Νέος σεισμός στην Ελασσόνα: Ανησυχία σε κατοίκους και ειδικούς από τα 5,9 Ρίχτερ

 

Ο χθεσινός νέος σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας. Η νύχτα ήταν αρκετά δύσκολη με τους συνεχείς μετασεισμούς, ενώ αρκετοί..

Κορονοϊός: Η βρετανική μετάλλαξη σαρώνει τη χώρα - Παράταση lockdown και μετά τις 16 Μαρτίου "δείχνουν" τα στοιχεία

 


Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης στη χώρα, εκτιμώντας μάλιστα ότι συνδέεται και με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική, παρά το αυστηρό lockdown και τα περιοριστικά μέτρα που διαδέχονται το ένα το άλλο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το βρετανικό στέλεχος..