16 Σεπ 2010

Π.ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ:ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ FULGOR

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης, με αφορμή τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους στη βιομηχανία FULGOR, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις γύρω από την  επιβίωση της βιομηχανίας FULGOR και το εργασιακό μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων σ’ αυτήν.
Έχω, ήδη, επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου κ. Κώστα Μαλανδρένη, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Παναγιώτη Αρχοντάκο, καθώς και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλο, ενώ ενημέρωσα, επίσης, τους αρμόδιους Υπουργούς κ. Λούκα Κατσέλη και κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΔΑΠΑΝΗΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟ

Γραπτή  απάντηση στα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην "πανάκριβη" ιστοσελίδα του δήμου έδωσε ο δήμαρχος Κορινθίων :
Αυτοί που μιλούν για σκάνδαλο είναι οι αρνητές της Δημοτικής Αρχής που προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Είναι αυτοί που καθημερινά και με κάθε τρόπο λασπολογούν  τη  Δημ. Αρχή, μεγεθύνοντας τα ασήμαντα  παραβλέποντας τα σημαντικά. 

ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...

dalida s comment s



Τελικά την έχουν την μύγα οι αυτοδιοικητικοί και υποψήφιοι… δηλαδή τι; Επειδή στέλνουν μια ανακοίνωση σημαίνει ότι δεν έχουμε δικαίωμα να την διαβάζουμε κιόλας; Να κάνουμε σχόλια και να τιτλοφορούμε; Δημόσιοι άντρες, δημόσιες πράξεις κάπου εκεί και η κριτική και το σχόλιο… προετοιμασμένοι θα πρέπει να είστε…!

Η μια μετά την άλλη οι κεραμίδες….η τελευταία λέει πως υπεύθυνος επικοινωνίας του Κώστα Γιώτη θα είναι ο Τάκης Λουζιώτης της Ένωσης Κορινθίων. Βρε τι γυρίσματα έχουν οι καιροί!

ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ -600.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΛΕΕΙ Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται μόλις δυο με τρεις ώρες την εβδομάδα και που στην ουσία είναι άνεργοι, δεν προσμετρώνται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή με αποτέλεσμα η ανεργία που ανακοινώνει να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ οι άνεργοι αυτή την στιγμή είναι πάνω από 700.000 και όχι 600.000 όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΓΑΝ ΤΑ ΤΕΦΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ;

Άκουσον!Άκουσον !Ποιος θα το πίστευε !Τα φαρμακεία της περιοχής μας άνοιξαν τεφτέρι για τα βερεσέδια!Εκεί φτάσαμε !Μας το μαρτύρησε ο πρόεδρος των φαρμακοποιών κ. Σιαπκαράς.Δώσε μου τα φάρμακα και θα σου τα χρωστάω μέχρι αρχές του μήνα λένε οι δόλιοι συνταξιούχοι ..Θα στα δώσω στα τέλη του μηνός λένε οι μισθωτοί!Οι περικοπές έφεραν και τον πίνακα του χρέους ..Και καλά να χρωστάμε εμείς και να τα βρίσκουμε με τον φαρμακοποιό της γειτονιάς μας !Το φέσι του ΟΠΑΔ όμως πώς εξοφλειται αναγνώστη μου; αναρωτιέται εύλογα ο επαγγεματίας της φαρμακευτικής. Και σαν να μην έφταναν αυτά ήρθαν και άλλοι τζαμπατζήδες ..Κάποια μικρά ασφαλιστικά ταμεία ,τα χαρακτηριζόμενα και "ευγενή" που κρυφά ,για να μην σχολιάσει και ο περίγυρος ζητούν μια παράταση της οφειλής!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΡΑΣ:ΕΣΚΕΜΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΤ. ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

Σε συνέντευξή του στο TV Super στις 04/09/2010 με την δημοσιογράφο            κ . Σουκαρά  ο Δήμαρχος  Ξυλοκάστρου ξεπέρασε τον εαυτό του σε παραπληροφόρηση, αναλήθειες και διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Για τον υπερδανεισμό του Δήμου ισχυρίστηκε με επιμονή ότι έχει πάρει μόνον 1.700.000 Ευρώ δάνεια  συνολικά στις 2 θητείες του.

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 10.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορίνθου (Συνοικισμός), θα τελεστεί θεία λειτουργία-Δοξολογία-Ομιλία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατά τα έτη 1912-1923, καθώς και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατών Προσφύγων στην πλατεία Σταύρου Ηλιόπουλου.

Tην Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Το δράμα της Μικράς Ασίας»του Πέτρου Ορκόπουλου του Παύλου, με την συνεργασία του 1ου ΚΑΠΗ Κορίνθου και του θεάτρου Περιγιαλίου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΥΕΘΑ Π.ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ Ν/Δ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η στρατιωτική θητεία θα παραμείνει στους εννέα μήνες. Η στρατιωτική θητεία θα καταργηθεί στην Αεροπορία και στο Ναυτικό. Ως εξειδικευμένοι κλάδοι χρειάζονται επαγγελματικά στελέχη με τεχνογνωσία και κυρίως με επαγγελματική και υπηρεσιακή συνέχεια.
Η ευθύνη της ελληνικής νεολαίας απέναντι στην πατρίδα είναι να υπηρετήσει τη στρατιωτική της θητεία. Θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλες τις νεολαίες για να συζητήσουμε το πώς αυτή η στρατιωτική θητεία θα γίνεται όλο και πιο εποικοδομητική, πιο ανθρώπινη, θα τίθεται στην υπηρεσία και της πατρίδας, αλλά βεβαίως στη συνέχεια θα βγάζει πολίτες με εξειδίκευση και με επαγγελματικά προσόντα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ :ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟΥ

Εκτός από την συγκεκριμένη θεσμική παρέμβαση, η κυρία βουλευτής κατέθεσε και επίκαιρη ερώτηση, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να ελεγχθεί το συντομότερο δυνατό η διαδικασία οινοποίησης του αγιωργίτικου και να προστατευθεί η ποιότητα του. Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης της κυρίας Φαρμάκη είναι το εξής:

ΚATAΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ


EΠΙΚΑΙΡΗ  ΕΡΩΤΗΣΗ  TOΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
κ. Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΓΙΑ ΚATAΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΡΤΕΛ  ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ.

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΦΟΥΛΓΚΟΡ

Σύμφωνα με ολες τις τελευταίες πληροφορίες η εταιρία FULGOR έκλεισε .Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα στους εργαζομένους..Σήμερα πραγματώθηκε επι της ουσίας το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.α   Σε λίγο αναμένεται να βρεθούν έξω απο το εργοστάσιο οι εργαζόμενοι ,που τόσο ταλαιπωρήθηκαν το τελευταίο διάστημα ,διαμαρτυρόμενοι για το δραματικό τέλος αυτής της περιπέτειας που είχε απολύσεις ,υποαπασχόληση και διαρκή ανασφάλεια .
Περιμένουμε να ακούσουμε τι τους ανακοινώθηκε ,γιατί πολλές είναι οι πληροφορίες για το νέο αγοραστή ,γνωστό στα Κορινθιακά εδάφη και στα επιχειρηματικά δρώμενα.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Άρθρο του Λάμπρου Κωστάρα 

Είναι γνωστό ότι η Κίνηση Πολιτών ποντάρει πολιτικά στο λιμάνι.
Είναι η δεύτερη φορά που προσπαθούμε να πάρουμε υπεύθυνες απαντήσεις από την Κίνηση για ένα θέμα που θεωρούμε ότι η Κίνηση το δουλεύει, γνωρίζει ότι είναι πολύπλοκο αλλά δεν αποφεύγει την επιλεκτική γραφή και μνήμη δίνοντας προτεραιότητα στην πολιτική τακτική μιας στείρας αντιπολίτευσης.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ

Μία επίσκεψη και ένα λουλούδι στο άγαλμα της Μαρίας Κάλλας και την ανάρτηση μηνύματος στο Διαδίκτυο, προτείνει το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum για την επέτειο των 33 χρόνων από τον θάνατό της, την Πέμπτη, αφού φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί, ελλείψει χρηματοδότησης, η καθιερωμένη συναυλία-αφιέρωμα στη μνήμη της Ελληνίδας ντίβας...

ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ 175.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ

Για απώλεια 175.000 θέσεων εργασίας στην τριετία 2009-2011 προειδοποιεί στην φετινή έκθεση του για την ελληνική οικονομία και απασχόληση το ΙΝΕ -ΓΣΕΕ...
Το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας προσθέτει, θα υπερβει το 20% (ήτοι 1 εκατομμύριο άνθρωποι θα βρεθούν χωρίς δουλειά), φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα της πεντηκονταετίας. Εκτιμά δε ότι με την ακολουθούμενη πολιτική ούτε το 2015 δεν θα επιστρέψει η Ελλάδα στα ποσοστά ανεργίας του 2008.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΑ !ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ 10.000 ΒΑΚΤΗΡΙΑ

Αν βρίσκεστε στη Βρετανία και ψάχνετε εστιατόριο για να δειπνήσετε με την παρέα σας, σκεφτείτε το διπλά διότι μαζί με τα γευστικά εδέσματα ίσως καταναλώσετε και μεγάλες ποσότητες από... μολυσματικά βακτήρια. Αυτό έδειξε μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε πρόσφατα σε 120 εστιατόρια της Νότιας και Ανατολικής Αγγλίας: τα τραπεζομάντιλα στα μισά από αυτά ήταν φορείς επικίνδυνων για την ανθρώπινη υγεία μικροβίων.

ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Αλλάζουν όλα από τον Οκτώβριο μετά την ολοκλήρωση της απογραφής. 768.009 υπάλληλοι τους ευρύτερου Δημόσιου Τομέα .θα .... περνούν από κόσκινο καθώς θα ελέγχεται κάθε τους έσοδο και θα γίνεται διασταύρωση με τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Ταυτόχρονα όμως με την εφαρμογή του του κανόνα που προβλέπει το σύνολο των επιδομάτων να μην υπερβαίνει το βασικό μισθό, πολλοί είναι εκείνοι που θα δουν να μπαίνει ψαλίδι στα έσοδά τους.

ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ -ΔΗΜΑΡΑΣ

Εκτός ΠΑΣΟΚ βρίσκονται ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Γιάννης Δημαράς μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους για την Περιφέρεια Αττικής καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την επίσημη επιλογή του κόμματος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης και Τήρησης του Καταστατικού (ΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης ανέφερε ότι βάσει καταστατικού «οι ίδιοι ουσιαστικά έθεσαν εαυτούς εκτός κόμματος με τις επιλογές τους, οι οποίες οδήγησαν αυτομάτως στην αναστολή της κομματικής τους ιδιότητας».

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Με απόφαση του πρωθυπουργού ανατέθηκαν και τέθηκαν σε ισχύ οι διευρυμένες αρμοδιότητες του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, σε θέματα στρατηγικού συντονισμού της κυβέρνησης, σε ζητήματα επικοινωνίας, ενώ αποκτά τη δυνατότητα να συγκαλεί υπουργικές συσκέψεις.

Ειδικότερα, βάσει της απόφασης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στον κ. Ραγκούση ανατίθενται οι εξής αρμοδιότητες:

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

Παραμένουν στους δρόμους οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσεως, οι οποίοι σκληραίνουν τη στάση τους, ζητώντας πλέον από το υπουργείο Υποδομών να αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο.
Οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με παράταξη των οχημάτων τους στις εθνικές οδούς, αλλά και με πολυπληθέστερη παρουσία, σε σύσκεψη των προέδρων των Ομοσπονδιών τους απ΄ όλη την Ελλάδα.

ΤΟ ΔΗΜΟΦΗΛΕΣΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΚΕΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Texas Hold’em Poker
Το δημοφιλέστερο παιχνίδι πόκερ στον κόσμο ήρθε στο Club Hotel Casino Loutraki
Σε  ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, με άρτια εκπαιδευμένους dealers
Το παιχνίδι αρχίζει την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, στις 2.00 μ.μ.
Το Texas Hold’em Poker, το δημοφιλέστερο και πιο συναρπαστικό παιχνίδι πόκερ στον κόσμο, ήρθε πλέον και στην Ελλάδα, για να αλλάξει τα δεδομένα στη διασκέδαση.