15 Ιουλ 2012

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ 1 & 2


Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Η iskra αναδημοσιεύει τα κείμενα του Ν. Μπογιόπουλου που δημοσιεύτηκαν στο Ριζοσπάστη της Παρασκευής 13/7/2012 και του Σαββάτου 14/7/2012. Παράλληλα διατηρεί το κείμενο της Πέμπτης 12/7/2012 («ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΜΕ» (!) ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ...) λόγω του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε με πολλαπλά σχόλια αναγνωστών.

Η Γερμανία αγόρασε cd με στοιχεία φοροφυγάδων


Η φοροδιαφυγή δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για τα "κακά" παιδιά του Νότου της Ευρώπης, αλλά και της Γερμανίας.
Οι φορολογικές υπηρεσίες της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας αγόρασαν ένα CD, που φέρεται να περιέχει αποδείξεις, για τη φοροδιαφυγή που διέπραταν οι...

H φαντασία στην εξουσία και οι πινελιές της γελοιότητας


Toυ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ
Η τρόικα θα επιστρέψει στις 23 Ιουλίου, όχι για να τιμήσει την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, αλλά για να ασχοληθεί, με όλα όσα ακολούθησαν την ευτυχή έκβαση της εθνικής περιπέτειας. 

Μέχρι τότε η κυβέρνηση οφείλει, να παρουσιάσει ένα πλαίσιο...

Ονειρο θεριστικής νυκτός


Της ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ
Κοιμήθηκα βαριά και ξύπνησα πανάλαφρα. Στο όνειρό μου, η χώρα μου, η γλώσσα μου, στις αμμουδιές του Ομήρου αναστημένη, είχε ...σωθεί. 
Ο μισός πληθυσμός είχε υπακούσει στην προτροπή της καπιταλιστικής δημογεροντίας και είχε αποδεχτεί την οικειοθελή αποχώρηση από τη ζωή. 
Ακολουθώντας τέσσερα πέντε μοντελάκια...

«Que se jodan»

«Que se jodan» που σημαίνει «Να πάνε να γαμηθούνε», φώναξε...

«Κλειδώνουν» έως την Τετάρτη τα μέτρα των 11,5 δισ.


Καυτό πενθήμερο ανοίγει στο οικονομικό μέτωπο, καθώς, έως την Τετάρτη και τη συνάντηση των τριών αρχηγών πρέπει να «κλειδώσουν» τα μέτρα των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.  
Στη συνάντηση αναμένεται να παρουσιαστεί το σχέδιο του...