14 Ιουν 2013

Το 65% διαφωνεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής


Με συντριπτικό ποσοστό οι πολίτες τάσσονται κατά του «λουκέτου» που επέβαλε η κυβέρνηση στην ΕΡΤ. Το 65% των πολιτών δηλώνουν, ότι διαφωνούν με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Παράλληλα, τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησής της, ενώ διαφωνούν και με τις αποκρατικοποιήσεις των ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ/ΔΕΗ αλλά και της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της...

Το βίντεο - απάντηση των εργαζομένων της ΕΡΤ στις κατηγορίες της κυβέρνησης


Ότι η ΕΡΤ δεν επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό, επισημαίνουν σε βίντεο που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ΑΕ, τονίζοντας πως είναι ψέμα οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης, πως το λουκέτο θα έχει δημοσιονομικό όφελος.
Αντιθέτως, όπως υπογραμμίζουν, προσθέτει στον...

Τσομπανάκος ήμουνα, την ατζέντα άλλαζα


Του Χριστόφορου Κάσδαγλη
Ο τελικός του Ευρωμπάσκετ το 1987. Η Λιλιπούπολη. Τα τραγούδια της παρέας στη σκοπιά. Η εκπομπή του Διονύση Σαββόπουλου «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι». Ο Φρέντι Γερμανός, Αλάτι και πιπέρι. Ο Φίλιππος Συρίγος σ’ εκείνα τα μαυρόασπρα σαββατιάτικα μπασκετικά απογεύματα. Ο Γιάννης Πετρίδης. Ο θείος Νώντας. Ο...

Λαμβάνοντας αποστάσεις από τον εαυτό μας!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
Γιατί ο Σαμαράς στράφηκε εναντίον της ΕΡΤ τώρα; 
Γιατί απλούστατα η φούσκα αισιοδοξίας εξαερώθηκε μετά την αποχώρηση των Ρώσων από τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Είναι γνωστό ότι Αμερικανοί και Γερμανοί δεν ήθελαν τους Ρώσους. Αλλά δεν είναι τόσο γνωστό ότι σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν και τα μη εγγυημένα τεράστια χρέη των Ελλήνων μεγαλο-επιχειρηματιών.

Μια «ζαριά» υψηλού ρίσκου


Δημήτρης Μηλάκας
Το επικοινωνιακό παιχνίδι είναι ένα κομμάτι του πολιτικού υπολογισμού. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει. 

Ο κάθε πολιτικός υπολογισμός διαμορφώνεται από την πραγματικότητα και όχι από την εικονική ή επικοινωνιακή της αποτύπωση.

Mας τα πρήξατε με την ΕΡΤ...


Της Αναστασίας Γιάμαλη
Ναι, η ΕΡΤ δεν είναι ακριβώς όπως θα την θέλαμε. Όπως τα θέλουμε  δεν είναι ούτε τα ιδιωτικά κανάλια. Συγκεκριμένα το Mega, ο Αντ1, ο Alpha, ο ΣΚΑΙ  ή το Star και οι διάφοροι μικροί σταθμοί  είναι το αντίθετο από αυτό που  θα θέλαμε. Δεν  τους κλείνουμε όμως. Α πα πα... Είναι ιδιωτικοί, είναι ανταγωνιστικοί...

Τσίπρας: Προχτές δεν έσβησε το σήμα της ΕΡΤ αλλά η κυβέρνηση


«Προχτές δεν έσβησε το σήμα της ΕΡΤ. Έσβησε η κυβέρνηση. Δεν μπήκε λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση. Μπήκε λουκέτο στην κυβέρνηση Σαμαρά» δήλωσε σε ομιλία του στο Βόλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 
Επιτέθηκε εκ νέου στον Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζοντάς τον «πρωθυπουργό του Μνημονίου, των προληπτικών...

Το ανθρώπινο πρόσωπο του μέλλοντος!


Την πρόβλεψή τους για την εξέλιξη του ανθρώπινου προσώπου αποτυπώνουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον καλλιτέχνη και ερευνητή Νικολάι Λαμ για να δώσουν μια εικόνα του ανθρώπου μετά από πολλά χρόνια, συγκεκριμένα μετά από 100.000 χρόνια.