19 Φεβ 2016

8 φορές που ο σκύλος σου, σου είπε «Σ’αγαπώ» και δεν το κατάλαβες


Καθώς οι επιστήμονες εξερευνούν τις συμπεριφορές και ιδιομορφίες των σκύλων, αποκτούν όλο και περισσότερες πληροφορίες για το τι σκέφτονται και αισθάνονται. Γνωρίζουμε τώρα ότι τα κουτάβια μας...

Victor Jara: «Επανάσταση δεν γίνεται χωρίς τραγούδια»

  
Μπορεί στα τέλη της δεκαετίας του ’60 οι ΗΠΑ να ξόδευαν εκατομμύρια δολάρια σε μια άγρια προπαγάνδα με σκοπό να αποτρέψουν την εκλογική νίκη του Αλιέντε στην Χιλή, αυτός όμως είχε στο πλευρό ένα δυνατότερο όπλο: τα τραγούδια.
Θα είναι η πρώτη φορά, που μέσα από μια εκλογική διαδικασία αναδείχθηκε αριστερή κυβέρνηση στη Νότιο Αμερική, αλλά...

UNICEF: Δύο παιδιά πνίγονται κάθε μέρα στη Μεσόγειο

Το βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνει δίπλα μας και τώρα τα επίσημα στοιχεία έρχονται να το επιβεβαιώσουν. Δύο παιδιά πνίγονται κάθε μέρα στη Μεσόγειο, σύμφωνα με την UNICEF.

Η χαμένη τιμή της ενημέρωσης


Αλέξανδρος Ζέρβας  
Η αντίδραση του συνόλου σχεδόν των συστημικών ΜΜΕ στο (απαράδεκτο ομολογουμένως) σχόλιο του Λάκη Λαζόπουλου σχετικά με την αναπηρία του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε αναδεικνύει μια ακόμη πτυχή του ανελέητου πολέμου που διεξάγεται σήμερα γύρω από τον...

Κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας


    Παρατήρηση 1η: Τα Μνημόνια, με όποιο όνομα κι αν εφαρμόζονται παντού στην Ευρώπη, είναι η πολιτική που επέβαλαν οι υπαίτιοι της κρίσης για να ξεπεράσουν την κρίση που οι ίδιοι προκαλούν, μεταφέροντας τα βάρη και τις συνέπειές της στις πλάτες των ασθενέστερων.

Στην πατρίδα η πολιτική αυτή είχε εξαρχής τριπλό στόχο:

Σε μια… καφετιέρα εσπρέσο θάφτηκε ο άνθρωπος που την έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο

  Ο Renato Bialetti ήταν ο άνθρωπος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο «μπαμπάς» της καφετιέρας φιλτραρίσματος του εσπρέσο.

Η εικόνα που στοιχειώνει: Αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς


Ο 59ος Διαγωνισμός για το World Press Photo 2016 περιελάμβανε 82.951 φωτογραφίες 5.775 φωτορεπόρτερ από 128 χώρες. 
Νικητής του διάσημου διαγωνισμού φωτογραφίας αναδείχτηκε ο Αυστραλός φωτορεπόρτερ Warren Richardson, που τον τελευταίο καιρό δουλεύει στην ανατολική Ευρώπη.

Σύζυγος φύτεψε χιλιάδες λουλούδια, για να τα μυρίζει η τυφλή γυναίκα του!


Ο κύριος και η κυρία Kuroki ζούσαν μια ευτυχισμένη ζωή ως γαλακτοπαραγωγοί στην επαρχία της Ιαπωνίας, αποκτώντας μια όμορφη οικογένεια με δύο παιδιά. 
Αλλά η τραγωδία χτύπησε τη γυναίκα, που έχασε ξαφνικά την όρασή της εξαιτίας επιπλοκών από τον διαβήτη. Σύντομα, έπαθε κατάθλιψη και κλείστηκε στον εαυτό της.