20 Ιαν 2020

ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις: η εβδομάδα του Κονγκό


Στέλιος Κούλογλου
«ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις» λέγεται η νέα εβδομαδιαία στήλη, η οποία δημοσιεύεται κάθε Δευτέρα. Mπορεί να μην έγιναν όλα καλά επί ΣΥΡΙΖΑ (και όσα καλά έγιναν να μην επικοινωνήθηκαν σωστά) αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την οικονομική, θεσμική, πολιτική και πολιτισμική λαίλαπα που συνοδεύει την κυβέρνηση της ΝΔ. 

Ριζοσπαστική Αριστερά ή Κεντροαριστερά;


Κώστας Δουζίνας
Γυρίζοντας στο Λονδίνο βρέθηκα στη μέση μιας έντονης συζήτησης για το μέλλον του Εργατικού Kόμματος. Οι υποψήφιοι δεν φοβούνται να μιλήσουν για το όραμα, την ιδεολογία και τις πολιτικές τους, να συμμετάσχουν σε αντιπαραθέσεις και debates, ανοίγοντας μια μεγάλη βεντάλια απόψεων που θα κριθούν από τα μέλη. Η ελληνική Αριστερά είναι τυχερή, γιατί έχει αδιαμφισβήτητο ηγέτη. 

«Άκρως εντυπωσιακά» και παραπλανητικά!


Tου Χαράλαμπου Κασίμη 
Πρώην γ.γ. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να κομπάζει, ότι μέσα στους πέντε μήνες της παρουσίας της στο Υπουργείο...

Η Κεραμέως επιτρέπει να διδάσκεται στα σχολεία η θεωρία του Δαρβίνου...


Άγγελος Τσέκερης
Εξαιρετική η καμπάνια για το αγέννητο παιδί. Φέρνει προ των ευθυνών τους όλες τις γυναίκες, που κάνουν έκτρωση για να διασκεδάσουν ή για να σκοτώσουν την ώρα τους. 

Θανάσης Πακωνσταντίνου: Η κυβέρνηση βάζει «τρικλοποδιές» σε όσους δεν αποδεχόμαστε την «κανονικότητα»


Σε υψηλούς τόνους καταφέρεται κατά της κυβέρνησης ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου μέσω ανοιχτής επιστολής του, που αναρτήθηκε στην σελίδα του Άσμα 450+, με επίκεντρο την πολιτική της στο θέμα των Πνευματικών Δικαιωμάτων των...

Εργαστήρι ρομποτικής για τα σχολεία της Κορινθίας στο Επιμελητήριο!



Κάθε χρόνο μία ξεχωριστή δράση από το Επιμελητήριο της Κορινθίας, που έχει μεταμορφωθεί σε ένα ζωντανό οργανισμό, δημιουργίας και επιχειρηματικότητας.

Ο Αννίβας Παπακυριάκος γράφει για την Όμορφη Πόλη του Μίκη Θεοδωράκη


Συνήθως οι αυτοδιοικητικοί δεν δείχνουν την άλλη πλευρά του εαυτού τους .
Eίτε γιατί δεν έχουν είτε γιατί δεν μπορούν.
Θέματα όπως η  αγάπη τους για την τέχνη, τον πολιτισμό, την ευαισθησία τους σε μεγάλα ζητούμενα όπως είναι η κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, τίθενται με γλώσσα και σκέψη "ξύλινη".

Το πρώτο πρόστιμο σε Λέσχη Καπνιστών -«Καμπάνα» 2.000 ευρώ


Βαρύ ήταν το πρώτο χρηματικό πρόστιμο που καταλογίστηκε,όπως ορίζει ο αντικαπνιστικός νόμος, σε Λέσχη Καπνιστών από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Μετά τα «γαλάζια παιδιά» έρχονται και οι «γαλάζιοι παππούδες»


Επιστροφή στην «κανονικότητα» για τη Νέα Δημοκρατία σημαίνει επιστροφή σε περιοριστικές πολιτικές που παραπέμπουν σε μνημόνια αλλά  και συνειδητή επιστροφή στις «παθογένειες» που οδήγησαν...

Νέες ταυτότητες: Μοναδικός αριθμός ο ΑΦΜ -Για όλες τις χρήσεις


Ο ΑΦΜ γίνεται ο μοναδικός αριθμός στις νέες ψηφιακές ταυτότητες. 
Σε δύο χρόνια, κάθε πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει από τον υπολογιστή του όλες τις σχέσεις του με το κράτος, τονίζει σε συνέντευξή του , ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.