19 Οκτ 2010

Την Τετάρτη η 24ωρη Παγκορινθιακή απεργία για την FULGOR

Εικοσιτετράωρη Παγκορινθιακή απεργία έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου και καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους της FULGOR .Να σταθούν στο πλευρό των 250 ανθρώπων που αυτή τη στιγμή βιώνουν την ανασφάλεια ,εχοντας τεθεί σε διαθεσιμότητα ,μη γνωρίζοντας τίποτα για το εργασιακό τους μέλλον. Η FULGOR είναι μόνο η αρχή. Είναι κοινό μυστικό πως την ακολουθούν κι άλλες επιχειρήσεις της Κορινθίας..

Νέα όπλα κατά της ανεργίας


Επιταγή επανένταξης αντί επιδόματος ανεργίας, πλήρης καταγραφή των προνοιακών επιδομάτων και επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλει ο εργοδότης περιλαμβάνονται στο πακέτο μέτρων για τη στήριξη της απασχόλησης που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός ενώπιον των κοινωνικών εταίρων, σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ζορμπάς: Διάτρητο το πόθεν έσχες των πολιτικών


ΒΟΛΕΣ ΓΙΑ µαύρο πολιτικό χρήµα αλλά και κριτική στην κυβέρνηση για µια σειρά µέτρων, όπως η τακτοποίηση των ηµιυπαίθριων και ο διακανονισµός χρεών ασυνεπών φορολογούµενων, εξαπέλυσε χθες από το βήµα του συνεδρίου του Ελληνοαµερικανικού Επιµελητηρίου ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής κατά του ξεπλύµατος βρώµικου χρήµατος Γιώργος Ζορµπάς. Αναφερόµενος στις δηλώσεις

Κίνδυνοι από κακή πρακτική στο βελονισμό



Η λανθασμένη πρακτική εφαρμογή του βελονισμού έχει οδηγήσει δεκάδες ανθρώπους στο θάνατο τα τελευταία 45 χρόνια σύμφωνα με νέα μελέτη που υπογράφει κορυφαίος ειδικός της Βρετανίας στον τομέα της εναλλακτικής ιατρικής.Σύμφωνα με τη μελέτη...

Τα εισοδήματα στο διαδίκτυο



Τα εισοδήµατα εκατοµµυρίων φορολογουµένων σχεδιάζει να αναρτήσει στο Διαδίκτυο το υπουργείο Οικονοµικών, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους όσοι είναι εγγεγραµµένοι στο taxisnet να µπορούν να βλέπουν τι δήλωσε στην Εφορία και τι φόρο πλήρωσε ο κάθε φορολογούµενος, είτε πρόκειται για τον γείτονα είτε για τον υπουργό Οικονοµικών.

Ο Ιστγουντ και ο θάνατος




«Ολοι κάνουν τέτοιες σκέψεις κατά καιρούς και όλες οι μεγάλες θρησκείες προσπάθησαν να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα: Υπάρχει μετά θάνατον ζωή;Κι αν ναι, πώς είναι; Αυτό που μου άρεσε σε αυτό το σενάριο ήταν η αίσθηση πνευματικότητάς του χωρίς καμιά ιδιαίτερη θρησκευτικότητα». Ο Κλιντ Ιστγουντ απαντά...

Στο φως κύκλωμα διαφθοράς γιατρών και νοσοκομείων


«Μαϊμού» θεραπείες, υπερτιμολογήσεις ιατρικών υλικών, τριγωνικές συναλλαγές, εικονικές συνταγογραφήσεις είναι ορισμένες από τις μεθόδους διαφθοράς και φοροδιαφυγής που κυριαρχούν στην υγεία.Η διαφθορά υπολογίζεται στα 5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ενώ...

Τι αλλάζει για τις νέες συντάξεις


Ενα εντελώς νέο ασφαλιστικό τοπίο διαμορφώνεται σε 70 ημέρες με την εφαρμογή δύο συναφών νόμων για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα οι οποίοι ψηφίστηκαν το περασμένο καλακαίρι εν μέσω μισθολογικών και θεσμικών ανατροπών που περιελήφθησαν στο Μνημόνιο, το οποίο υπέγραψε η χώρα με τους δανειστές της.Κύριο γνώρισμα αυτών των μεταβολών...

Περίπατος Ολυμπιακού κατά Ρεάλ



Σφριγηλός και ενθουσιώδης ο (νέος) Ολυμπιακός έκανε ιδανικό ξεκίνημα στη φετινή Ευρωλίγκα.
Με απόδοση που κυμάνθηκε σε υψηλά -για την εποχή- επίπεδα, όχι απλά νίκησε (82-66) τη Ρεάλ, αλλά την έκανε να φαίνεται... λίγη μπροστά του. Ηταν μια βραδιά υποσχέσεων...

Απόφαση του ΔΣ του Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. σχετικά με την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου


Σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 στην έδρα του Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. συνεδρίασε εκτάκτως το ΔΣ του σωματείου σε κοινή συνεδρίαση με την ολομέλεια των Μελών του, με θέμα τη λήψη απόφασης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων

Κ.Φαρμάκη :Οι ευθύνες για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ν αναζητηθούν ως το τέλος


                

" Πέντε υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης βρίσκονται προ των πυλών του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.                      
Αυτή είναι  η απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ στην Ανακριτική Επιτροπή, η οποία ανταποκρινόμενη στην αρχική δέσμευση της κυβέρνησης να ρίξει φως στην υπόθεση, παραπέμπει τελικά τους κ.κ. Θ. Ρουσόπουλο, Π.Δούκα, Αλ. Κοντό, Ευ.Μπασιάκο και Γ. Βουλγαράκη στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου

Υποψήφιος Περιφερειάρχης
Πετράκος Θανάσης, μαθηματικός, Ν.Σ. Μεσσηνίας

Υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες
Αργολίδας    : Αντωνόπουλος Γιώργος, οδοντίατρος
Λακωνίας    : Θωμάς Διονύσης, οικονομολόγος
Μεσσηνίας    : Πατσαρίνος Νίκος, πολιτικός μηχανικός
Αρκαδίας    : Φουφοπούλου Παναγιώτα (Πάνυ), φαρμακοποιός
Κορινθίας    : Χανιάς Νίκος, ταξίαρχος Πυροσβεστικής ε.α.

Περί αγάπης και μίσους!


Της Χριστίνας Τσιορωτά


Τα μπερδέψαμε , τα μπερδέψανε , μας μπερδέψανε εν τέλει!
Το φίλοι και εχθροί του Μιχάλη Χατζηγιάννη μου έρχεται στο νου μέρες εκλογών που διανύουμε κυρίως διότι οι υποψήφιοι θεωρώντας ότι έχουμε κοντή μνήμη παλεύουν να βάλουν στο κεφάλι μας το καλόν και άξιον της δικής τους επιλογής σκαριφίζοντας ότι ο νους σου μπορεί να φανταστεί αλλά και όχι!

Ερωτήματα για τα ανώνυμα φειγ βολάν κατά του Τατούλη

Τα πολιτκά χαρακτηριστικά που έχουν προσδώσει τα δυο μεγάλα κόμματα στην εκλογική αντιπαράθεση ,έχουν οξύνει κατά πολύ την προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων τόσο στην Περιφέρια Πελοποννήσου,όσο και στα δημοτικά πράγματα πρωτευουσών της Πελοποννήσου.

Αλλάζει ξανά ο νόμος για το κάπνισμα

Τα Χριστούγεννα θα έχουμε τον αντικαπνιστικό νόμο νούμερο... τρία!

Από τη μια οι δήμαρχοι που ελέω εκλογών δεν πολυ-θέλουν να τον εφαρμόσουν, από την άλλη το Κράτος που ως συνήθως κάνει νόμους... για να τους κάνει και φυσικά οι καταστηματάρχες που ... αγαπούν τους θεριακλήδες, δεν ήθελε και πολύ, ο αντικαπνιστικός νόμος πήγε περίπατο.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον υποψήφιο Πέτρο Τατούλη


Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη, επισκέφθηκε χθες   ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού ‘’Νέα Πελοπόννησος’’ Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού του.

Ο συνδυασμός του Κώστα Γιώτη "Ο δήμος Μπροστά"

ΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ

Το ψηφοδελτιο της Κίνησης πολιτών του δήμου Κορινθίων

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ



Κασίμης Χαράλαμπος του Παναγιώτη
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Α ΕΛΜΕ Κορινθίας σε υπόμνημα που επέδωσε στον βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλο


Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Κορίνθου, στις 12/10/10, ύστερα από σχετικό αίτημα προς τους εκπαιδευτικούς φορείς του Νομού μας του βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλου, αντιπροσωπεία της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας επέδωσε υπόμνημα αναφορικά με τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δευτεροβάθμια Εκπ/ση στον Νομό μας

Εθνική παράκρουση

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ,ταγοί και πλήθος "τραμπαλίζονται"..Δεν τους πτοούν ούτε τα χαμηλά βαρομετρικά ,ούτε η έντονη βροχόπτωση ,ούτε ο Όλι Ρεν ..
Η χώρα μια παιδική χαρά που προσπαθούν ματαίως να σοβαρέψει τα έσω της ,ποιοι δεν ξέρω μην με ρωτάς ,αλλά που δυστυχώς εκείνα τα ατίθασα παίζουν κρυφτό με τις ευθύνες ,με την σοβαρότητα ,με το παρόν και το μέλλον.

Το ψηφοδέλτιο του υποψ.Περιφερειάρχη Γιώργου Τσόγκα για την Περιφέρεια

ΤΣΟΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠαύλουΥποψήφιος Περιφερειάρχης Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Παναγιώτη
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ν. Μεσσηνίας
ΔΑΡΛΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αργολίδας

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – Ομιλίες υποψηφίου Δημάρχου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Αντώνη Κλαδούχου στο Δερβένι





Δύο  σημαντικές εκδηλώσεις οργάνωσε η Κίνηση Πολιτών και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Κλαδούχος στο Δερβένι.
Την Παρασκευή 8/10/2010 μπροστά στο εκλογικό κέντρο της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» σε μια εντυπωσιακή σε όγκο συγκέντρωση των δημοτών του Δερβενίου αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής και ανακοίνωσε τους υποψήφιους της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Στροφή στο σκληρό ροκ από τον Πρωθυπουργό

Ο κ. Παπανδρέου προσέδωσε χαρακτηριστικά κεντρικής πολιτικής αναμέτρησης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές
Την πλήρη στροφή στη στρατηγική της κυβέρνησης για τις εκλογές της 9ης Νοεμβρίου σηματοδότησε η ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου στη Λάρισα αλλά και η χθεσινή εισήγηση του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα εισοδήµατα στο Διαδίκτυο .Τέρµα στο φορολογικό απόρρητο µε τη δηµοσίευση στο Ιντερνετ


Τα εισοδήµατα εκατοµµυρίων φορολογουµένων σχεδιάζει να αναρτήσει στο Διαδίκτυο το υπουργείο Οικονοµικών, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους όσοι είναι εγγεγραµµένοι στο taxisnet να µπορούν να βλέπουν τι δήλωσε στην Εφορία και τι φόρο πλήρωσε ο κάθε φορολογούµενος, είτε πρόκειται για τον γείτονα είτε για τον υπουργό Οικονοµικών.

Πρόσθετα μέτρα το 2011 ζητούν οι Βρυξέλλες

 Ο επίτροπος Ολι Ρεν συνέδεσε την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου με το ύψος του ελλείμματος
Την ανάγκη υιοθέτησης νέων μέτρων, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού για το 2011, στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Εurostat) αναθεωρήσει προς τα άνω το έλλειμμα και το χρέος που είχε η Ελλάδα το 2009 ....

Παραπομπή πέντε πρώην υπουργών της ΝΔ για το Βατοπαίδι προτείνει το ΠΑΣΟΚ

 Το πόρισμα της προανακριτικής
Την παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο πέντε πρώην υπουργών της ΝΔ για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου προτείνει το ΠΑΣΟΚ στο πόρισμά του, γεγονός που πυροδοτεί οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.