19 Μαρ 2021

Οι νόμοι στον καιρό της πανδημίας


ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, αποτελούν ένα βαρύ λοιμό, μια πανούκλα που «νομιμοποιεί» κάθε τύπου αυθαιρεσία.

Με μια πλημμυρίδα νόμων, προεδρικών διαταγμάτων και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, η Βουλή, των έγκλειστων επί ένα χρόνο, άνεργων και ραγδαία...

Δωρεάν ένα rapid test την εβδομάδα


Με αφήγημα «δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε κλειστεί» και πως «τα έχουμε πάει καλύτερα από τις περισσότερες χώρες στον κόσμο» ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, επιστρατεύτηκε από την κυβέρνηση στην...

Γιατί ο Τσίπρας ζητά πολιτικό μορατόριουμ (και δεν ζητάει εκλογές)


Νικόλ Λειβαδάρη

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην αναμέτρησή του στην Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη απηύθυνε 17 «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης, αλλά δεν ζήτησε εκλογές. Την Τετάρτη επίσης στην Βουλή αποδόμησε πλήρως την...

Π.Τατούλης: Έχω παραιτηθεί από το 2011 από τις διεκδικήσεις για τις νόμιμες διαφορές των αποδοχών μου ως βουλευτής από το 2004-2007

 


Σχετικά με τα όσα δημοσιεύονται σήμερα και αφορούν υπόθεση του χρονικού διαστήματος 2004-2007, όπου 100 και πλέον Βουλευτές είχαμε διεκδικήσει τις νόμιμες διαφορές των αποδοχών μας, είχα δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά από το 2011, ότι έχω παραιτηθεί από τις..

Φύγετε να σωθείτε


Μιας και σε δυο μήνες περίπου η Ελλάδα θα μπει στην πιο αδιανόητη τουριστική περίοδο ever, σας έχω ένα πολύ καλό τουριστικό σλόγκαν:

«Ελλάδα: Η Μεγάλη Έξοδος».

Με αυτή την έννοια, ο τίτλος

Ανοίγουν κομμωτήρια, αρχαιολογικοί χώροι - Από τις 21:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια


Οι αλλαγές στα  μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού ανακοινώθηκαν μετά τις εισηγήσεις από την πολύωρη συνεδρίαση των ειδικών. Όπως είπε ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος  είναι αναγκαία η συστράτευση των πολιτών..

Κορινθία: Χειροπέδες στον αρχαιοκάπηλο που πήγε να πουλήσει έναντι 100.000 ευρώ άγαλμα του 5ου π.Χ. αιώνα -


Οι Αρχές μετά από πολύμηνη έρευνα συνέλαβαν , προχθές σε περιοχή της Κορινθίας
, τον άνδρα που κατείχε το αρχαίο κινητό μνημείο και αναζητούσε υποψήφιους αγοραστές, με σκοπό να το πουλήσει έναντι του ποσού των 100.000 ευρώ. Σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία και οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική..

Γιόλα Μαστέλλου Βασιλάκη: Nα αναλάβει ο δήμος την μεταφορά των δημοτών από τα χωριά που δεν μπορούν να μεταβούν στο Εμβολιαστικό Κέντρο Κορίνθου


 

Καθαρά Δευτέρα με πήρε τηλέφωνο μια παλιά οικογενειακή φιλη της συχωρεμενης μητέρας μου. Ήθελε να μας ευχηθεί καλή Σαρακοστή κ να μοιραστεί την αγωνία της μαζί μας.  Ζει σε ένα από τα χωρια μας αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Κόρινθο κ το Εμβολιαστικο Κέντρο. Χήρα και μόνη δεν έχει την δυνατότητα να μεταβεί μόνη της εκεί να κάνει το εμβόλιο. Της υποσχέθηκα ότι θα την πάω φυσικά εγώ ή ο σύζυγος μου. 

Κορωνοϊός: 2.785 νέα κρούσματα -649 διασωληνωμένοι και 64 νεκροί- Ακατέβατα τα κρούσματα στην Κορινθία


Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 2.785 νέα κρούσματα
. Επιπρόσθετα καταγράφηκε νέο υψηλό διασωληνωμένων με 649, ενώ κατέληξαν και 64 ασθενείς από επιπλοκές της..

Kων/να Νικολάκου: "Θα πρέπει ο Ν. Γόντικας να τεκμηριώσει την δήλωση που έκανε ενώπιον της δικαιοσύνης"


 Για την απόφαση του ΠεΣυ αναφορικά με την μήνυση του Πέτρου Τατούλη κατά του Νίκου Γόντικα
μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης η πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακή σύμβουλος κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου 

“Θα πρέπει να τεκμηριώσει ο Νίκος..

Tηλεδιάσκεψη για έργα του ΕΣΠΑ : Στην ατζέντα το δίκτυο ύδρευσης Περαχώρας- το δημοτικό Ισθμίων και αγροτικοί δρόμοι

 


Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι μεταξύ του Δημάρχου Γ.. Γκιώνη και εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα έργα που πραγματοποιούνται εντός των ορίων της Περιφέρειας και του Δήμου, με χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ .

Επίσκεψη του Γ. Ψυχογιού στον ΕΦΚΑ Κορίνθου



Επίσκεψη πραγματοποίησε  στον ΕΦΚΑ Κορίνθου ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, μαζί με την συντονίστρια της ΟΜ Κορίνθου, Πόλυ Δαγκοπούλου Τσόγκα στο κατάστημα του ΕΦΚΑ Κορίνθου όπου έλαβε χώρα συνάντηση με τον Διευθυντή και τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας.

Έθεσαν τα ζητήματα της επιτάχυνσης της απονομής χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων κυρίως του ΟΓΑ προς τους δικαιούχους..

Ν. Ταγαρας: Ξεμπλοκάρει το έργο 1,5 εκατ. € για την άρση επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο Λουτρακίου - Γ. Γκιώνης: Aπό τις πιο σημαντικές ειδήσεις για τον δήμο μας


 Ξεμπλοκάρει το έργο «Αποκατάσταση βραχοπτώσεων για την άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου  του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας», προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ – που επλήγη από τις έντονες βροχοπτώσεις..

Σημαντική διασπορά του κορωνοϊού στο Δήμο Ερμιονίδας - Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε

 


Εξαιτίας της σημαντικής διασποράς του ιού covid-19 στον Δήμο Ερμιονίδας και θέλοντας να βοηθήσουμε τους δημότες προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να αποφευχθεί ο πανικός σας παραθέτουμε κάποια βήματα, τα οποία μπορεί κάποιος να ακολουθήσει, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο:

Κρίση στην επιτροπή Τσιόδρα: Η εισήγηση για το lockdown και το παρασκήνιο


Tης Μαρίνας Αλεξανδρή

Η χθεσινή διαρροή της εισήγησης Τσιόδρα δίνει δύο ειδήσεις. Η πρώτη είναι πως η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την... «έξυπνη» χαλάρωση του lockdown δεν θα είναι ούτε εύκολη, ούτε ανέφελη.

Το ψήφισμα του ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης για το σχέδιο νόμου για την αυτοδιοίκηση


Με την απόφαση αρ.13/17-3-2021 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης οι Δημοτικοί σύμβουλοι: 1/ Ανδρικόπουλος Ηλίας 2/ Αλογογιάννης Εμμανουήλ 3/ Μπρακούλιας Θεοφάνης 4/ Μετεβελής Σπυρίδων 5/ Μενούνος Απόστολος 6/ Λυμπερόπουλος Βασίλειος 7/ Καραβάς Σπυρίδων 8/ Καζάνη Χριστίνα 9/ Δημόπουλος Παναγιώτης 10/ Γκιόκας Γεώργιος 11/ Κολοτούρος Λάμπρος 12/ Κατσούλας..

Μετά από 8 μήνες ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά στις καμένες περιοχές των Αθικίων!


 Τρεις προγραμματικές συμβάσεις για έργα στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Κορινθίων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χθες Πέμπτη στα Αθίκια. Μετά από 8 μήνες τελικώς και λίγο πριν την καλοκαιρινή περίοδο..

Αποζημίωση "κουρεμένων" ενοικίων: e-εφαρμογή για όσους "κόπηκαν"


 Τη δυνατότητα να μάθουν και να διορθώσουν τα λάθη που τους οδήγησαν στον αποκλεισμό από τις αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου-Δεκεμβρίου θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, μέσω της ηλεκτρονικής..

Δερμιτζάκης: Με αυτό το lockdown θα έχουμε 5.000 κρούσματα -Να ανοίξουν όλα, έξω

 


Την πεποίθηση ότι πρέπει να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους για να διοχετευτεί η ενέργεια των πολιτών και να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. Μιλώντας στο κεντρικό..

Δωρεάν Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο Κιάτο την Τρίτη 23 Μαρτίου


Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου και το Δήμο Σικυωνίων θα διεξάγουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, την Τρίτη 23  Μαρτίου 2021, στο Κιάτο.

Ειδικότερα, οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην..

Δωρεάν μαστογραφία και τεστ Παπ σε Βέλο - Βραχάτι και Ζευγολατιό


 Ξεκίνησαν στο Δήμο Βέλου – Βόχας
από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας οι δωρεάν εξετάσεις γυναικών (μαστογραφία και τεστ Παπ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου», στόχος του οποίου είναι η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Επέμβαση στο Ρωμαϊκό Λιμάνι των Κεγχρεών μέσω του ΕΣΠΑ- Του Απόστολου Παπαφωτίου

 


Ο Ιουλιανός στο πανηγυρικό του για την Ευσέβεια (362-363 μ.Χ.), απευθυνόμενος πιθανώς στο Πραιτέξτατο, προκόνσουλα της Αχαΐας, αποκάλεσε την Κόρινθο «κέντρο μάθησης της φιλοσοφίας». Αντίστοιχη αναφορά έχουμε από τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο «Ην δε και ρητόρων πολλών έμπλεως η πόλις και φιλοσόφων».