11 Φεβ 2021

Η έκρηξη αισιοδοξίας Μητσοτάκη: Όταν οι χρεοκοπημένοι… αποταμιεύουν


Μαρίνα Αλεξανδρή

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας τρέχει ήδη στο 207% του ΑΕΠ, είναι μακράν το υψηλότερο της Ευρώπης, και η Ιταλία έπεται με χρέος στο 135% του ΑΕΠ.  Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη όμως, στην εποχή της πανδημίας «το χρέος αυξάνεται παντού και όχι μόνον στην Ελλάδα».

Τσίπρας: Νομοσχέδιο-συμβόλαιο με τους ιδιοκτήτες κολλεγίων


Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Η κυβέρνηση κάνει μια προκλητική επιλογή, εγκαθιδρύοντας την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια προκειμένου να καλύψει, ότι το νομοσχέδιο για την παιδεία επιδιώκει να...

Οι φοιτητές ξανά στους δρόμους: Βροντερό «όχι» στο νομοσχέδιο Κεραμέως

Στον δρόμο κατέβηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα φοιτητές και εκπαιδευτικοί, ενάντια στο νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας Νίκης...

Μητσοτάκης για αστυνομία στα πανεπιστήμια: Δροσερή πνοή Δημοκρατίας


Βίκυ Σαμαρά

Το νομοσχέδιο για την αστυνομία στα πανεπιστήμια υπερασπίστηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για "δροσερή πνοή Δημοκρατίας" απέναντι...

Συγκέντρωση καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας: «Η τέχνη δεν είναι δημόσια απειλή»


Πανκαλλιτεχνική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιείται σήμερα (11/2) στο κέντρο της Αθήνας, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος (ΠΟΘΑ), να σημειώνει στο κάλεσμα της πως:

Κορωνοϊός: Στα 1.327 τα νέα κρούσματα - Αισθητή άνοδος κρουσμάτων στην Αργολίδα - 12 νέα κρούσματα στην Κορινθία


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.327 νέα κρούσματα τ
ης λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των..

Κομισιόν: Ύφεση 10% στην Ελλάδα - Η δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ


Μαύρα μαντάτα για την ελληνική οικονομία. Καμπανάκι ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση να στηρίξει τώρα την οικονομία, για να μην αποκτήσει η κρίση μόνιμα χαρακτηριστικά».

Mη-σωτήριον έτος;- τoυ Γιάννη Πανούση


Όλα θυμίζουν Άνοιξη μέσα σε πόλεμο 

ή  λίγο πριν απ’την επιδρομή

κάποιας μεγάλης επιδημίας του Μεσαίωνα..

N. Ταγαράς: «Πρέπει να βρεθεί λύση για τους εργαζομένους στη Διώρυγα»


Πρωτοβουλία ανεύρεσης λύσης για τους εργαζομένους στη Διώρυγα Κορίνθου έχει αναλάβει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς. Με δεδομένο ότι η Διώρυγα θα είναι αποκλεισμένη για αρκετούς μήνες – ενδεχομένως περίπου για ένα χρόνο-  κρίνεται επιτακτική η..

Συναυλία για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και την παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών


Μια ξεχωριστή συναυλία ετοιμάζει ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων για την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021. Ο Βαγγέλης Γερμανός ενώνει τη φωνή του με τους Λουτρακιώτες τραγουδιστές και μουσικούς Μάρω Μαρκέλλου, Γιώργο Μίχα, Χρήστο Νινιό, Γιάννη Τσελώνη, Βασίλη Πιερρακέα, Αντώνη Αγγελίδη, Τάκη Λυκομήτρο, Χρήστο Ζερβό..

Τα Rapid test σε όλο το δήμο Βέλου Βόχας συνεχίζονται - Δείτε το αποτελέσματα των ελέγχων


Ο Δήμος Βέλου Βόχας  σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ όλο αυτό το διάστημα προγραμμάτισε και διενήργησε   δωρεάν ελέγχους  ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) του κορωνοϊού στις κοινότητές του, τα αποτελέσματα..

Ερωτήματα - φωτιά για την διώρυγα από το ΚΙΝ. ΑΛ.


Ύστερα από ενέργειες της Ν.Ε. Κορινθίας, οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Α. Πουλάς, Χ. Γκόκας, Γ. Μουλκιώτης, Κ. Σκανδαλίδης και Β. Κεγκέρογλου κατέθεσαν σήμερα  Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα της διώρυγας της Κορίνθου. 

Γ. Ψυχογιός: Kαταδικάζω απερίφραστα την επίθεση στο γραφείο της Μ. Σούκουλη

 


Καταδικάζω απερίφραστα και χωρίς κανέναν αστερίσκο την επίθεση στο γραφείο της συναδέλφου της ΝΔ, Μαριλένας Σούκουλη, με την οποία έχω ήδη επικοινωνήσει. Τέτοιες ενέργειες στρέφονται ευθέως κατά της ελευθερίας και της δημοκρατίας επενδύοντας στο φόβο..

Γρ. Καρπούζης : Ο Απόστολος θα ζει ανάμεσα μας και θα αποτελεί φαροδείκτη της πορείας όλων μας.


Με ιδιαίτερα έντονα συναισθήματα θλίψης, απόγνωσης και προβληματισμού αποχαιρετούμε σήμερα τον φίλο, συνάδελφο, συμπαραστάτη..

Παραδέχθηκε ο Σκαντζός στη Νικολάκου: Τώρα υλοποιούμε τα έργα Τατούλη! Μετά την διετία θα φανούν τα έργα του Νίκα!

 


Του Ν. Φλαούνα 

Παραδέχθηκε ευθέως, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου κ. Σκαντζός, πως ολα τα έργα που πραγματοποιούνται (19 μήνες μετα τις εκλογές) είναι έργα "Τατούλη" και της δικής τους διοίκησης (δηλαδή του Νίκα) θα αρχίσουν να φαίνονται μετα την...

Επιτέλους! Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο Κ.Υ. Κρανιδίου!

 


Kαι μετά από τόσες κακουχίες, τόσα χιλιόμετρα και κρουαζιέρες που υπέστησαν οι δημότες  της Ερμιονίδας που επιθυμούσαν να εμβολιαστούν ..έφτασε η ώρα της λύτρωσης! Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί θα γίνονται πλέον στο Κ.Υ...

Κορωνοϊός - Πρόβλεψη σοκ από επιστήμονα: Η βρετανική μετάλλαξη θα σαρώσει τον κόσμο - «Μάχη» για 10 χρόνια

 


Το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην περιοχή του Κεντ στη Βρετανία είναι πιθανό να σαρώσει τον κόσμο, δήλωσε η επικεφαλής του προγράμματος γενετικής παρακολούθησης της Βρετανίας..

Κορυφώνεται στην Βουλή η κόντρα για την Παιδεία σε ρυθμό Ικαριώτικο


 Κορυφώνεται σήμερα στην Βουλή η πολιτική σύγκρουση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, σε καθεστώς έντονης πόλωσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Αναμένεται μάλιστα «μετωπική» Μητσοτάκη..

Α.Παπαγγελόπουλος: Πάγια τακτική της Περιφερειακής αρχής να επανεμφανίζει τα έργα Τατούλη ως δικά της κατορθώματα


Σταθερή στην πάγια τακτική της η νέα περιφερειακή αρχή να «θάβει»  ή να απεντάσσει έργα μελετημένα και ώριμα  από την περιφερειακή αρχή του Π. Τατούλη
και να τα επανεμφανίζει μετά από αρκετό χρόνο ως δικά της «κατορθώματα».

Η πρόταση της Περιφέρειας για τη Νεμέα στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"


Συνολικά 11.972.954,40 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός της πρότασης που με τίτλο “Αστική Αναζωογόνηση” κατατέθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση “Αντώνης Τρίτσης”, στον Αξονα Προτεραιότητας “Ποιότητα ζωής..

Σαφάρι αυστηρών ελέγχεων στους χώρους εργασίας: Βροχή προστίμων για μάσκες και "μαϊμού" τηλεργασία


Η εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας,
με άξονα τη διαμόρφωση συγκεκριμένου πλαισίου για την επιτήρηση της ορθής εφαρμογής των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού στους χώρους αυτούς, αποφασίστηκε..