14 Φεβ 2021

Κυβέρνηση / Η ώρα της αλήθειας προκαλεί «επιτελικές» δονήσεις


Κώστας Σαββόπουλος

Η ώρα της αναμέτρησης με την πραγματικότητα έφτασε για την κυβέρνηση προκαλώντας αναβρασμό στις τάξεις του Μεγάρου Μαξίμου. Οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί του επιτελικού κράτους αδυνατούν να «δαμάσουν» τα κύματα φθοράς, που αγγίζουν πλέον και...

Στα άκρα οι σχέσεις Καμπόσου - Κωστούρου! Όλο το παρασκήνιο - Της Τζένης Σουκαρά

 


Στα άκρα έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις του δήμου Άργους Μυκηνών και του δήμου Ναυπλιέων γι αυτό το δυσθεώρητο χρέος που  οφείλει να πληρώσει η πρωτεύουσα της Αργολίδας με δικαστική απόφαση  στον δήμο Άργους Μυκηνών .Ένα χρέος που ξεπερνά το ένα..

Άγγελος Τσέκερης: Επισημάνσεις


Τσίμπησε κάτι πρόχειρο στην Ικαρία ο άνθρωπος και πέσατε να τον φάτε

Ένα καλό από όλη τη φάση της προηγούμενης Κυριακής ήταν, ότι έγινε γνωστή η Ικαρία στα πέρατα του κόσμου.

Κορονοϊός: 662 νέα κρούσματα, 23 θάνατοι και 301 διασωληνωμένοι


Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (14/02), ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού είναι 662, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 23 συμπολίτες μας.

Covid-19: Λοκντάουν


Ντάνι Βέργου

Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε στη διάρκεια των προηγούμενων λοκντάουν τον χρόνο, για να οργανώσει ισχυρά μέτρα δημόσιας υγείας.

Γεωργόπουλος και βουλευτές της αντιπολίτευσης ζητούν την άμεση στελέχωση των ΕΛΤΑ Κρανιδίου και Ερμιόνης


Δύσκολα  γίνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών της Ερμιονίδας από τα ΕΛΤΑ Κρανιδίου και Ερμιόνης, τα οποία λειτουργούν πλέον  με μειωμένο προσωπικό . Μάλιστα εκφράζονται φόβοι πως με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που ξεκίνησε να τρέχει πρόσφατα η εταιρεία,..

Κομισιόν - Fitch: Αυτοί οι παράγοντες στηρίζουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους


Σε έκθεσή της (debt sustainability monitor) της 5ης Φεβρουαρίου, η Κομισιόν σημειώνει, ότι η πανδημία θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο ελληνικό χρέος, το οποίο υπολογίζει, ότι αυξήθηκε από το 180,5% του ΑΕΠ το 2019 στο 207% το 2020.

Σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος - Άργος - Ναύπλιο: Πώς διαμορφώνεται η διαδρομή και οι σταθμοί


Ολοκληρώθηκε από τον ΟΣΕ η μελέτη για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής
από την Κόρινθο ως το Ναύπλιο, η αναβάθμιση της οποίας θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με 15,4 εκατ. ευρώ. Το έργο, που θα δημοπρατηθεί από τον ΟΣΕ..

Κλειστά τα σχολεία για 2 ημέρες στον δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

 


Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α'βάθμιας και Β'βάθμιας εκπαίδευσης και των παιδικών σταθμών του Δήμου, την Δευτέρα..

Διεύρυνση lockdown, διπλές μάσκες: Ανακοινώνονται αποφάσεις


Δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί το σκληρό lockdown στην Αττική των 2,5 εβδομάδων και όλοι τώρα δείχνουν προς την παράταση. Παράλληλα, αποφασίζονται και αλλαγές για τις μάσκες, καθώς αναμένεται να γίνει υποχρεωτική η...

Στην έδρα του Νόαμ Τσόμσκι θα διδάξει ο Γ. Βαρουφάκης


Στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα ως καλεσμένος ομιλητής σε μάθημα του παγκοσμίου φήμης καθηγητή για τον Νεοφιλελευθερισμό, θα βρεθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: φιλοδοξίες, συμβιβασμοί και στρογγυλέματα


Μαρίνα Αλεξανδρή

Το «πρόγραμμα Σταθάκη», ή για την ακρίβεια το κείμενο των 120 σελίδων με τις Προγραμματικές Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχει αναρτηθεί από το απόγευμα της Παρασκευής στην δημόσια διαβούλευση, έχει καταφέρει να ισορροπήσει (σε ένα πρώτο επίπεδο...

Κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Βέλου Βόχας μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου


Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων
του Δήμου Βέλου Βόχας (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικοί σταθμοί) λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση..


Τι Πανεπιστήμιο θέλουμε;


Κώστας Δουζίνας

Στη συζήτηση της περασμένης εβδομάδας ακούσαμε για τη νέα πανεπιστημιακή αστυνομία, για την παρακολούθηση φοιτητών και δασκάλων, για τους «αιώνιους» φοιτητές.

Τσίπρας για Λιγνάδη: Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει δώσει εντολή κάλυψης, οφείλει να ζητήσει την παραίτηση Μενδώνη


 «Ο κος Μητσοτάκης οφείλει και να πάρει θέση αλλά και να δώσει εξηγήσεις. Για ποιο λόγο η κα Μενδώνη, ενώ γνώριζε, επί δυο εβδομάδες παρείχε πλήρη κάλυψη στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού; Αν ο λόγος δεν είναι..

Πρώτη κατοικία: Έως την 1η Ιουνίου η προστασία από τους πλειστηριασμούς


Κλειδώνει, η συμφωνία κυβέρνησης και θεσμών για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών από την 1η Ιουνίου για όλα τα ακίνητα, ακόμη και για αυτά που αφορούν στην πρώτη κατοικία, καθώς την..

Κορινθία : Χιόνισε στα ορεινά αλλά περιμένουμε πιο έντονη κακοκαιρία μέσα στην ημέρα(φωτογραφίες)

 



Η κακοκαιρία "Μήδεια" έχει ξεκινήσει να κάνει την εμφάνισή της στην Κορινθία με χαμηλές θερμοκρασίες , χιονόνερο και χιόνι στα ορεινά Δείτε φωτογραφίες από τον δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης , το χιονοδρομικό της Ζήρειας ..