3 Ιαν 2011

«Οικειοθελής» τηλε-κανιβαλισµός: Της Πόπης ∆ιαµαντάκου


Μιζέρια! Είναι η µόνη λέξη που ταιριάζει στην τηλεόραση των ηµερών και όχι γιατί δεν προβλήθηκαν φαντεζί εορταστικά, αλλά γιατί αποδεικνύεται ότι η οικονοµική στενότητα έχει µετατραπεί σε άλλοθι της φτήνιας...

Ειδικοι: Αφθονο φυσικό αέριο στη θαλάσσια περιοχή Κρήτης-Κύπρου-Αιγύπτου!


Άμεσες ενέργειες μεταξύ των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας για την κατάρτιση γεωπολιτικού, οικονομικού και τεχνικού σχεδιασμού σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε... ολόκληρη την περιοχή γύρω από την Κύπρο, εισηγείται, με....

Μποναμάς της κυβέρνησης σε Άγιον Όρος-Βατοπέδι εν μέσω κρίσης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ!!!


Χριστουγεννιάτικο «δωράκι» 2.250.000 ευρώ πήραν από τον κρατικό προϋπολογισμό οι μονές του Αγίου Ορους, τη στιγμή που το δώρο Χριστουγέννων μισθωτών και συνταξιούχων της χώρας ψαλιδίστηκε λόγω μνημονίου.

Τα μέτρα λιτότητας και οι αυστηρές επιταγές της τρόικας για περικοπές των δημόσιων δαπανών φαίνεται ότι δεν κατόρθωσαν να «παραβιάσουν» το... κατοχυρωμένο με...

Facebook: Ο άνετος, η πολυάσχολη, ο γλεντζές κι ο παντρεμένος


Πέντε μεγάλες κατηγορίες χαρακτήρων από τα εκατομμύρια ανθρώπων που είναι στο Facebook, προκύπτουν από τις μέχρι τώρα φυσιογνωμικές έρευνες που γίνονται στο εξωτερικό.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ποια μυστικά μπορεί να κρύβονται πίσω από τις φωτογραφίες που επιλέγει καθένας να βάλει στο...

Αυξάνονται οι Έλληνες που θέλουν να εργαστούν στο εξωτερικό

  
Αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των Ελλήνων ανέργων που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να εργαστούν σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Σύμφωνα με στελέχη του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι ή μερικώς απασχολούμενοι που ζήτησαν το 2010 πληροφορίες για διαμονή και εργασία σε χώρες του...

Το μυστικό της υγείας: νέοι για πάντα!


Κάθε ξεκίνημα νέας χρονιάς αποτελεί ιδανική ευκαιρία για τους ανθρώπους, να πάρουν νέες αποφάσεις και να αλλάξουν πολλά πράγματα στη ζωή τους. Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, σχετικά με το πώς ο νους επηρεάζει το σώμα, έχει να προσφέρει την κατάλληλη διαπίστωση-συμβουλή:

Και νέα αύξηση διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Ανατολικής Πελοποννήσου


Την αύξηση των διοδίων στους σταθμούς Σπαθοβουνίου, Νεστάνης και Γέφυρας Μάναρη (Ασέας), του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και Λεύκτρο - Σπάρτης, ανακοίνωσε η κοινοπραξία ''Μορέας'.

Πρόκειται για την τρίτη αύξηση σε διάστημα....

[ Δρόµοι ]: Του Ρούσσου Βρανά


Τέτοιες µέρες...
 γιορτινές, το οικογενειακό τραπέζι µοιάζει µε ένα προσκλητήριο. Καινούργιες αφίξεις. Μα και απουσίες. Παντοτινές. Καρέκλες αδειανές.

Την οικογένειά της...
 η συγγραφέας Κρίστι Λέισλι τη θυµόταν πάντα φτωχή. Οσο δούλευαν ακόµη οι γονείςτης, ούτε σκέψη να...

Εξάµηνο πάγωµα πλειστηριασµών


Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2011 παρατείνεται η αναστολή των πλειστηριασµών για χρέη έως και 200.000 ευρώ, µε τροπολογία που υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονοµικών, ∆ικαιοσύνης, ∆ιαφάνειας και Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης...

Ν. Χουντής: Τον Πόντιο Πιλάτο κάνει η Κομισιόν για το Κατοχικό Δάνειο


Να αποφανθεί αν το κατοχικό δάνειο αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας, καλεί την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής με ερώτηση του, που έχει ως αποδέκτη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο ευρωβουλευτής ζητά από την Κομισιόν να....

Το φαινόµενο Παπαδιαµάντης : Εκατό χρόνια σήμερα από τον θάνατό του


Η συµπλήρωση σήµερα εκατό χρόνων από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαµάντη (γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1851 στη Σκιάθο, όπου και πέθανε στις 3 Ιανουαρίου 1911) θα ενισχύσει το αναγνωστικό και φιλολογικό ενδιαφέρον για εκείνο τον κλασικό συγγραφέα µας, που τις τελευταίες δεκαετίες παραµένει τόσο σταθερά στο προσκήνιο, ώστε να µπορούµε να κάνουµε λόγο για ένα πολύπτυχο φαινόµενο.

Παιδί ιερέα και µέλος µιας πολυµελούς οικογένειας, ο....

«Παιχνίδι» µε Γκέκα: Ο Μουρίνιο θέλει τον έλληνα κυνηγό στη Ρεάλ!


Ο Φάνης Γκέκας στη Ρεάλ Μαδρίτης; Πολύ πιθανό, σύµφωνα µε τους Ισπανούς που «βλέπουν» τον λαρισαίο πρώτο σκόρερ της Μπουντεσλίγκα ως πιθανό αντικαταστάτη του τραυµατία Ιγκουαΐν!

«Αν αποτύχουµε εσύ θα είσαι υπεύθυνος», φέρεται να είπε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Ζοζέ Μουρίνιο στον πρόεδρο της οµάδας Φλορεντίνο Πέρεθ λίγες ώρες µετά τη συντριβή της Βασίλισσας από την Μπαρτσελόνα στο...

Ποια μέλη εξελέγησαν στις επιτροπές του δήμου Κορινθίων




Κατόπιν ψηφοφορίας εξελέγησαν για την Οικονομική Επιτροπή οι παρακάτω σύμβουλοι:

•    Χριστοδουλόπουλος Χρήστος
•    Δράκος Παναγιώτης
•    Φόρτης Φώτιος
•    Κεφάλας Σταύρος...

Μικρή προσφορά καλοσύνης στην εξαθλίωση που έφτασε στην πόρτα μας


Του Χρήστου Κουσουλού

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Υπάρχει ένας μαθητής του Σχολείου μου (Α΄ Τάξη του Γυμνασίου Συνοικισμού), όπου ζει εγκαταλελειμμένος από τους γονείς του
σε ένα υγρό υπόγειο στην Καλλιθέα μαζί με την 11χρονη αδελφή του και την 80χρονη άρρωστη γιαγιά τους, που προσπαθεί
να τα φροντίζει και τα επιβλέπει…

Με ρόδια στα χέρια για καλή επιτυχία στον Αννίβα



Με ρόδια στα χέρια μπήκε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο η σύζυγος του δημάχου Αννίβα Παπακυριάκου για να ευχηθεί καλή επιτυχία στο σύζυγό της  στα νέα του καθήκοντα..

Δεν ανακοινώθηκαν οι αντιδήρχοι της Κορίνθου ..Η λίστα όμως αυξήθηκε!





Αύριο ανακοινώνονται οι αντιδήμαρχοι στο δήμο Κορινθίων,σύμφωνα με δηλώσεις του Αλέξανδρου Πνευματικού στο jenny's World, πριν απο λίγα λεπτά!
Όπως έχουμε γράψει απο εχθές, οι κύριοι  Χασικίδης,Ντιγκιρλάκης,Περόγαμβρος και Καμπούρης  είναι   βέβαιο πως θα αναλάβουν αντιδήμαρχοι στην πρώτη διετία ..
Η νέα λίστα που δημοσιεύθηκε πριν απο λίγο,εντάσσει τους κυρίους ...

Τηλέμαχος Χητήρης :Οι επίορκοι να επιστρέψουν τα κλεμμένα


 Επίορκε ακούς;Φέρτα πίσω!
 Ο Τ. Χυτήρης έθεσε για πρώτη φορά δημόσια  το θέμα σήμερα...Κι εγώ η αδαής αναρωτιέμαι σε ποιον απευθύνεται ο υπουργός; Μου θυμίζει την λαική ρήση: Εγω το λέω στο σκύλο μου κι ο σκύλος στην ουρά του!

Ορατή στην Ελλάδα η έκλειψη ηλίου



 Την μερική έκλειψη Ηλίου θα έχουν την δυνατότητα να παρατηρήσουν οι Ελληνες το πρωί της 4ης Ιανουαρίου και εφόσον οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.Στην Αθήνα η έκλειψη θα αρχίσει στις 8:57 και θα διαρκέσει έως τις 11:58, με αποκορύφωμα στις 10:23 (ώρα Ελλάδος), όταν η Σελήνη θα καλύψει περίπου τα δύο τρίτα του δίσκου του Ηλιου....

Το προεδρείο του ΔΣ Νεμέας





Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νεμέας εξελέγη ο κ. Σελλάς Γιάννης
Αντιπρόεδρος: Μητράκος Βασίλης
Γραμματέας: Παπαλαμπροπούλου Ελένη

Κι εδώ να σημειώσουμε πως ....

Ο Γιώργος Πρεδάρης ο πρώτος πρόεδρος του ΔΣ Βέλου Βόχας



Νέος Πρόεδρος Βέλου Βόχας εξελέγη χθες ο  ο  Γιώργος Πρεδάρης
Αντιπρόεδρος: Θύμιος Κανελλόπουλος
Γραμματέας: Φάνης Παππάς

Ο κύριος Φάνης Παππάς ήταν πρόταση της δημοτικής παράταξης του κ.Νίκου Μπούρα, αφού...

Ο Τάσος Λεονάρδος νέος πρόεδρος του ΔΣ Σικυωνίων


Νέος πρόεδρος του ΔΣ Σικυωνίων εξελέξη χθες  ο Τάσος Λεονάρδος
Αντιπρόεδρος: Χάρης Βυτινιώτης
Γραμματέας: Καπαή-Καλπαξή Ελένη...

Ποια ονόματα ακούγονται πως θα γίνουν αντιδήμαρχοι στον δημο Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων.




 Εβδομάδα ανακοινώσεων και για τον δήμαρχο Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη ,σχετκά με τους   αντιδημάρχους που θα αναλάβουν την πρώτη διετία καθήκοντα.
Ο δήμαρχος φαίνεται να έχει αποφασίσει ποιοι αναλαμβάνουν τους εξής τομείς :

Αυτόφωρο και βαριές ποινές: Για τους φοροφυγάδες και όσους παρακρατούν το ΦΠΑ


Περισσότερο αυστηρό γίνεται το πλαίσιο των ποινικών κυρώσεων για τους φοροφυγάδες καθώς με διατάξεις, που φέρνουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, επιχειρείται η καίρια αντιμετώπιση του προβλήματος της μη απόδοσης ΦΠΑ αλλά και της απόκρυψης εισοδημάτων.

Ο βόρειος μαγνητικός πόλος αλλάζει θέση


Στη... διαπίστωση ότι είναι πιο εύκολο να εντοπίσει κανείς τον Άη Βασίλη, ο οποίος συνήθως βρίσκεται στο βόρειο γεωγραφικό πόλο, παρά να βρει το ακριβές σημείο του βόρειου μαγνητικού πόλου του πλανήτη μας, κατέληξαν οι επιστήμονες.
Αιτία το ότι ο μαγνητικός βόρειος πόλος, που διαφέρει από τον...

Έγινε πατέρας στα 94!


Τον τίτλο του πιο γηραιού πατέρα διεκδικεί ένας 94χρονος Ινδός, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο πιο γηραιός νέος πατέρας του κόσμου!

Ο Ramajit Raghav από μία περιοχή της Βόρειας Ινδίας δήλωσε ότι η γυναίκα του Shakuntala, η οποία είναι 50 ετών, έφερε....

Πρωτοχρονιά με νέο οικοδεσπότη


Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς συνηθίζεται στην έδρα ( μέχρι τις 31/12/10 ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  Κορινθίας και από την 1/1/011 της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, πολιτικοί, στρατιωτικοί, θρησκευτικοί, υπηρεσιακοί  παράγοντες και πλήθος πολιτών να επισκέπτονται τον οικοδεσπότη που μέχρι πρόσφατα ήταν ο....

Αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για ελεύθερους επαγγελματίες


Αυξάνονται σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2011 έως το 2015 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους ελεύθερους επαγγελµατίες ασφαλισµένους στον ΟΑΕΕ δεν θεµελίωσαν µε το τέλος του 2010 συνταξιοδοτικό δικαίωµα και δεν....

Παράταση ως τις 5 Ιανουαρίου τα τέλη κυκλοφορίας


Εως την Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011 οι κάτοχοι Ι.Χ. οχημάτων θα μπορούν να καταβάλλουν στις αρμόδιες ΔΟΥ τα τέλη  κυκλοφορίας για το 2011  και να προμηθεύονται το ειδικό σήμα, χωρίς προαυξήσεις και πρόστιμα.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών  και παράλληλα....

Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς προγραμματίζοντας στάσεις εργασίας και απεργίες από τη Δευτέρα, πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους και τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα: