20 Απρ 2011

Ένα email έσπειρε τον πανικό στην κυβέρνηση - Ανέφερε αναδιάρθρωση του χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα



Παρέμβαση κατά των κερδοσκόπων από τον υπουργό Οικονομικών που "είδε" ύποπτες κινήσεις -με "φόντο" τις φήμες για αναδιάρθρωση- πίσω από τις σημερινές διακυμάνσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο και στην αγορά ομολόγων, για αυτό και ζήτησε...

Αναστέλλεται το παραδοσιακό «σούβλισμα οβελία» των φαντάρων


Γλέντι, έτσι όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια δεν πρόκειται να υπάρξει και εφέτος στα στρατόπεδα την Κυριακή του Πάσχα, στα πλαίσια των περικοπών που εφαρμόζει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.«Σούβλισμα του οβελία μόνον σε προαιρετική βάση και μόνον για όσους βρίσκονται σε υπηρεσία», δήλωσε..

Κοινή δήλωση Νικολάκου -Πουλοκέφαλου στο δημοσίευμα της "Ελευθερίας": "Η ενότητα της παράταξης μας είναι και παραμένει αρραγής"


Απάντηση στο σημερινό  πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» το οποίο αναφερόταν πως  η κυρία Νικολάκου ζήτησε να παραιτηθεί απο το αξίωμα του Προέδρου  του περιφερειακού συμβουλίου ο κύριος Πουλοκέφαλος  αμέσως μετά την σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη...

Σε κλίμα κατάνυξης η τελετή του Ιερού Νιπτήρος στις Μονή Βαρσών (δείτε φωτογραφίες)


Όπως κάθε χρόνο, η αναπαράσταση του Ιερού Νιπτήρος αναβίωσε και φέτος
με μεγαλοπρέπεια και μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα το
μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών.
Πρόκειται...

Περίεργα πασχαλινά έθιμα σε όλο τον κόσμο!


Μπορεί στην Ελλάδα το Πάσχα να σημαίνει ανάσταση του Θεανθρώπου και... λουκούλλεια γεύματα με ψητό κατσίκι στη σούβλα, κόκκινα αβγά και χορό, αλλά σε ορισμένες γωνίες του πλανήτη οι παραδόσεις του Πάσχα δεν είναι..

Πρώτη σε πανελλήνιο διαγωνισμό χορού η 12χρονη Νόνη Μπούφη απο την Κόρινθο



Η δωδεκάχρονη Νόνη Μπούφη ,μαθήτρια κλασσικού χορού στη σχολή της Έλενας Μιχαηλίδου στην Κόρινθο, κέρδισε το πρώτο βραβείο ,με τη συμμετοχή της στον πανελλήνιο διαγωνισμό που οργανώθηκε στη πόλη της Λάρισσας. Στον ημιτελικό συμμετείχαν 150 παιδιά και στον τελικό 64...

Επισκέψεις του Πέτρου Μισθού στα σχολεία "κλειδιά" της Κορινθίας στο θέμα των συγχωνεύσεων


Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, συνοδευόμενος από το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κορινθίας, κ. Παναγιώτη Παπαγεωργάκη, επισκέφθηκε σχολικές μονάδες στο Νομό, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα εκπαιδευτικής..

Συνάντηση για το Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Εκπαιδευτικό κέντρο του Παν/μιου Πελοποννήσου

  

  Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Απριλίου 2011 συνάντηση μεταξύ του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητή κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου με τους κ.Γιαννόπουλο Γιάννη Δήμαρχο Γορτυνίας κ.Σακελλαρίου Γιάννη Αντιδήμαρχο Γορτυνίας και το βουλευτή Αρκαδίας κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των προοπτικών ανάπτυξης...

Δηλώσεις του ΑΝΥΕΘΑ Πάνου Μπεγλίτη κατά την υποδοχή του Αρχιεσκόπου Ιερωνύμου στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας


“Μακαριότατε, εκ μέρους της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα μου επιτρέψετε να σας καλωσορίσω σήμερα, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και να σας πω ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η επίσκεψή σας, που επιβεβαιώνει, για μια ακόμα φορά, την βαθιά..

Αλλη μια πλατεία δημιουργείται στην Μπαθαρίστρα


Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει με προγραμματισμό και συνέπεια την προσπάθεια αναβάθμισης όλου του Δήμου μας με συγκεκριμένα  έργα. Γι’ αυτό τον λόγο, ηδη διαμορφώνεται στην «Μπαθαρίστρα», εντός του σχεδίου πόλεως  ένας κοινόχρηστος χώρος σε πλατεία, συνολικού εμβαδού 1.958,87 τ.μ. (περιλαμβάνει ο χώρος και  μια μικρή εκκλησία -Άγιοι Ταξιάρχες-)  έχοντας  πρόσβαση βόρεια από την οδό Αθηνάς.
 Σκοπός της μελέτης είναι η διατήρηση ...

Μιni Rock Festival την Δευτέρα του Πάσχα στην Κόρινθο




Το 3ο Σύστημα Προσκόπων Κορίνθου διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων, ένα ΜιΝι R0cK FeStiVaL με ντόπια γκρούπ!

25 Απρίλη 2011 – Δευτέρα του Πάσχα


Στο ανοιχτό θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου..

Οι γυναίκες δεν προσλαμβάνουν όμορφες


Τα αγόρια είναι πιο ανταγωνιστικά από τα κορίτσια ήδη από την ηλικία των τεσσάρων ετών και παραμένουν εξίσου πιο ανταγωνιστικοί ως ενήλικες, αποκτώντας έτσι συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των γυναικών, πράγμα που εξηγεί γιατί...

«Άδικη» χαρακτηρίζει ο Υβ Μερς την κερδοσκοπία επί του ελληνικού χρέους


    Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Λουξεμβούργου και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ Υβ Μερς, εκτιμά, σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, πως το να στοιχηματίζει κανείς στην αδυναμία αποπληρωμής του χρέους από...

Ουκρανός κροίσος έσπασε όλα τα ρεκόρ στην αγορά ακινητών της Βρετανίας


    Ενας πολυεκατομμυριούχος Ουκρανός έσπασε όλα τα ρεκόρ στον τομέα της αγοράς ακινήτων στη Βρετανία σήμερα, αγοράζοντας, έναντι του αστρονομικού ποσού των 155 εκατομμυρίων ευρώ, δύο διαμερίσματα που θα ανακαινίσει σε ενιαίο ρετιρέ, γράφουν οι σημερινές βρετανικές εφημερίδες, που...

ΔΡΟΜΟΙ. Του Ρούσσου Βρανά


Από τη σιγουριά...της (κάποτε) άνετης ευρωπαϊκής ζωής µας, παρακολουθούσαµε χρόνια τώρα τις περιπέτειες άλλων µακρινών και λιγότερο τυχερών χωρών από τις δικές µας.
 
Και νιώθαµε την καρδιά µας να σκιρτάει συµπαθητικά µπροστά στα πάθη των λαών τους, όσο βρισκόµασταν ακόµη από αυτά σε απόσταση ασφαλείας.

Τώρα, όµως, πνιγµένοι στα δικά µας πάθη, καθώς...

Ο πόλεµος των «επτά αδελφών»


Πέντε µήνες προτού εισβάλλει µαζί µε τις ΗΠΑ στο Ιράκ, η Βρετανία είχε καθήσει στο τραπέζι των διαπραγµατεύσεων µε µερικές από τις µεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσµο. 
Αντικείµενο των συζητήσεων, σύµφωνα µε απόρρητα...

Κορινθία: Μπλόκο σε σιδηροδρομική διάβαση - Λήστεψαν γυναίκα οδηγό!


H άτυχη οδηγός που ήταν μόνη στο αυτοκίνητο, βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο ένοπλους δράστες...

Όλα έγιναν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στον παράλληλο αυτοκινητόδρομου Αθηνών - Κορίνθου. Οι δύο δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, ανέκοψαν την πορεία του αυτοκινήτου..

Λιγότερη ταλαιπωρία στο ΙΚΑ. Θεωρήσεις και παροχές σε όλα τα υποκαταστήµατα


Oι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ µπορούν να θεωρούντα βιβλιάρια υγείας και να πληρώνονται παροχές ασθενείας σε οποιοδήποτε υποκατάστηµα του Ιδρύµατος επιθυµούν, χωρίς να εξετάζεται ο τόπος κατοικίας ή απασχόλησής τους. 
Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε...

El Clasico: Τεστ κοπώσεως στην Ισπανία


Ενας αγώνας, ένας τίτλος. Η δεύτερη αναµέτρηση της Τετραλογίας των Clasicos, που θα φιλοξενηθεί απόψε στο «Μεστάγια» (22.30, Novasports1), κρίνει τον πρώτο φετινό τίτλο στην Ισπανία: το Κύπελλο.
Η ατµόσφαιρα µυρίζει µπαρούτι. Το παρασκήνιο έντονο, ενώ οι...

Θεραπεία για αρκετούς τύπους καρκίνου ώς το 2020


Τα επόμενα 5 με 10 χρόνια θα έχει προκύψει ριζική θεραπεία για αρκετούς τύπους καρκίνου, δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής ο νομπελίστας γενετιστής Τζέιμς Γουότσον, που αποκρυπτογράφησε το 1953 το μόριο του DNA.
Όπως σημειώνει, η μοριακή βιολογία θα...

Η παρέμβαση Παπαγγελόπουλου για την Αρχαία Σικυώνα και η υπόσχεση της Μενδώνη για το μουσείο αντιγραφων έργων του Λυσσίπου


Στον απόηχο της επίσκεψης του υπουργού πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου στην Τρίπολη ,εντύπωση προκάλεσε και η τοποθέτηση του περιφερειακού συμβούλου ,πρώην δημάρχου Άγγελου Παπαγγελόπουλου,ο οποίος έφερε στην κουβέντα την αρχαία Σικυώνα αλλά και το μουσείο των αντιγραφων εργων του Λυσσίπου .Εκτός των ο άλλων..

Χωρίς μειώσεις τιμών των διοδίων μέχρι το Πάσχα


Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τις μειώσεις στις τιμές των διοδίων πριν από το Πάσχα, όπως είχε προαναγγείλει το υπουργείο Υποδομών.Έξι ημέρες μετά την ανακοίνωση της πρότασης της κυβέρνησης προς τους κατασκευαστές και τις τράπεζες, με την οποία προβλέπεται..

Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ η "ανάπλαση- διαμόρφωση πλατείας Σ.Π. Αγίας Άννας Κορίνθου" και η "Προσθήκη Ψυχιατρικού Τμήματος στο Νοσοκομείο 'Αργους"



Την ένταξη τεσσάρων πράξεων στο Ε.Σ.Π.Α. υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, αφού μεσολάβησε η θετική τους αξιολόγηση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή.
Αναλυτικά τα εντασσόμενα έργα ανά περιφέρεια..

Πενταετές Πρόγραμμα Ανασκαφών (2011- 2015) στην Αρχαία Φενεό με τη στήριξη της Club Hotel Casino Loutraki


Το πενταετές πρόγραμμα ανασκαφών (2011-2015) της Αρχαίας Φενεού παρουσιάστηκε την Κυριακή 17 Απριλίου,  σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σικυωνίων, στη Γκούρα Κορινθίας, παρουσία των κατοίκων της περιοχής.
Το πρόγραμμα το οποίο  θα πραγματοποιηθεί Ιούλιο και Αύγουστο τα  επόμενα πέντε χρόνια,  από την ΛΖ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Κορινθίας, σε συνεργασία..

Ποιος ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας;


Είναι γνωστή σε όλους η φράση του Ουίνστον Τσόρτσιλ, η νίκη έχει πολλούς πατεράδες ενώ η ήττα είναι ορφανή.  Κάτι ανάλογο ισχύει και με την ελληνική χρεοκοπία. 
Δίκην εξώγαμου, ο καθένας την φορτώνει στον άλλον...

Ίσθμια - Αρχαίο λιμάνι Κεχρεών - Αναβάθμιση μουσείου Αρχαίας Κορίνθου και Αξιοποίηση περιοχών της Κορινθίας μέσα στις πρώτες προτεραιότητες


Ολοκληρώθηκε η παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλου Γερουλάνου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που περιελάμβανε συνάντηση και συζήτηση με τα Περιφερειακά Στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ της Πελοποννήσου και συμμετοχή του στη συνεδρίαση...

Αργολίδα: Άρχισαν τα όργανα - Κατασχέθηκε φορτίο με παράνομα και επικίνδυνα κρέατα!


Λαβράκι έβγαλε το μπλόκο της αστυνομίας που είχε στηθεί στο 46ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ισθμίων– Αρχαίου Θεάτρου...Το παράνομο φορτίο εντοπίστηκε σε φορτηγό που οδηγούσε ένας Πακιστανός. Οι αστυνομικοί που τον σταμάτησαν κοντά στο Λυγουριό, ανακάλυψαν ότι τα 200 κιλά κατεψυγμένα κρέατα..

Με ιππόδρομο και ΟΤΕ ξεκινούν οι αποκρατικοποιήσεις


Με ΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ αρχίζει η κούρσα των αποκρατικοποιήσεων 15 δισ. ευρώ καθώς υπάρχει ήδη γαλλικό ενδιαφέρον για την εξαγορά του, το οποίο µάλιστα χθες εκδηλώθηκε επισήµως στην κυβέρνηση, σε συνάντηση στελεχών της εταιρείας διαχείρισης του Γαλλικού Ιπποδρόµου (PMU) µε τους υπουργούς...

Στενεύουν τα περιθώρια για απρόθυμους υπουργούς


Εντονες παρασκηνιακές διεργασίες – και απόπειρες επηρεασμού των αποφάσεων του πρωθυπουργού – βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς το πειστικό χρονοδιάγραμμα της περιόδου μετά το Πάσχα αναμένεται να επιταχύνει αποφάσεις...