15 Μαΐ 2021

Πολιτικά αυτό πώς μεταφράζεται;


 Στον απόηχο της διαδικτυακής εκδήλωσης - καλωσορίσματος της Πελοποννήσου για τον Τουρισμό διαπιστώνεις κάποιες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες. Σε μια εκδήλωση, που για να λέμε και την αλήθεια ουδείς γνωρίζει πού στοχεύει και σε ποια ακροατήρια, τι θέλει να υποκαταστήσει και κυρίως κατόπιν ποιων εισηγήσεων..

Η περιοδεία του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη στην Κορινθία


Ιδιαίτερα δυναμική από πλευράς συμμετοχής  και διαλόγου ήταν η περιοδεία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστα Αρβανίτη στη Κορινθία και συγκεκριμένα στα  Εργατικά Κέντρα Λουτρακίου και Κορίνθου  για το εργασιακό νομοσχέδιο - επιστροφή στο μεσαίωνα όπως χαρακτηρίστηκε- με την συμμετοχή  εκπροσώπων σωματείων της Κορινθίας. Ο Κώστας Αρβανίτης ιδιαίτερα αγαπητός..

"Ηello" στον τουρισμό είπε η Πελοπόννησος με κλειστή Διώρυγα και ανύπαρκτη περίφραξη


 Η έναρξη της τουριστικής περιόδου για ολόκληρη την Πελοπόννησο φέτος σηματοδοτήθηκε από τον Ισθμό, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε εορταστικό βιντεάκι....Bγήκαν και οι ανάλογες φωτογραφίες στην διώρυγα, την πύλη της Πελοποννήσου. Και από εκεί και πέρα ο καθείς εκεί που ετάχθη. Το Λουτράκι με τον αγώνα που δίνει για να δηλώνει ..

Κορονοϊός: 1.957 κρούσματα, 43 θάνατοι, 661 διασωληνωμένοι / Πρωτιά της Αργολίδας στην Πελοπόννησο


O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 15 Μαΐου, 1.957 νέα κρούσματα κορονοϊού
, 43 θανάτους και 661 διασωληνωμένους ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 302 (ημερήσια μεταβολή -20.73%). Να σημειωθεί ότι διενεργήθηκαν 59.927 τεστ (PCR:16.573, RAPID: 43.354) και η..

Με αμείωτους ρυθμούς οι προετοιμασίες για το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift στο Λουτράκι



 Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες από το Αθλητικό Σωματείο της Start Line Racing Club για τον 1ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2021 στις 22–23 Μαΐου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου.

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, οι εντυπωσιακοί οδηγοί του Drift, θα βρεθούν σε μια διαδρομή που απαιτεί απόλυτη ακρίβεια και ταχύτητα.

Κατά[θ]ληψη - Του Γιάννη Πανούση

 


Πορεύομοι με ό,τι δεν κατανοώ

Βασίλης Φαϊτάς, Ενσαρκωμένο άπειρο

Τα γεγονότα με πληγώνουν. Συχνά και οι λέξεις που τα συνοδεύουν με τα δίκοπα νοήματα/μηνύματα. Είτε η γενιά μας συνέβαλε, είτε όχι στ’ ακραία "σημεία των καιρών", αυτό δεν μας εμποδίζει να κρίνουμε το τι..

Ο Eμπορικός Σύλλογος Κορίνθου καλεί τα μέλη του να μην ανοίξουν τα μαγαζιά τους τις Κυριακές 16 και 23 Μαϊου


Μόλις χθες ενημερωθήκαμε ως  Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, την νέα απόφαση της κυβέρνησης (Δ1α/Γ.Π.οικ. 29922/13-05-2021), η οποία – μεταξύ άλλων – προβλέπει τη δυνατότητα λειτουργίας του λιανεμπορίου τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου 2021. Για ακόμα μια φορά γινόμαστε..

Είναι ασφαλές το 5G για την υγεία μας;


Επιστημονικά στοιχεία για τη συζήτηση που εσχάτως αναπτύσσεται, για το κατά πόσο η ανάπτυξη των νέων δικτύων 5G επηρεάζουν τη δημόσια υγεία, παραθέτει μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών ο...

United we stand, Divided we fall (Ενωμένοι στεκόμαστε, διαιρεμένοι πέφτουμε)


Αντώνης Ελευθεριάδης

Στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η συζήτηση επικεντρώθηκε, στο νέο αναπτυξιακό μίγμα που δύναται να μετασχηματίσει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Η ψηφιακή...

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί: «Ώρα μηδέν» για χιλιάδες οφειλέτες


Αλέξανδρος Ζέρβας

Με τον εφιάλτη της απώλειας της κύριας κατοικίας τους ζουν και πάλι από σήμερα δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες, καθώς από τις 14 Μαϊου έπαψε να ισχύει η προστασία από τους πλειστηριασμούς, η οποία ίσχυε από το Νοέμβρη...

Καλοκαίρι και καταχνιά


Και μόνο το γεγονός ότι στην προβολή της τυπικής επίσημης εκκίνησης της τουριστικής περιόδου φέτος απέφυγε να εμπλακεί ο πρωθυπουργός, όπως με υπερβολικό στόμφο έκανε πέρσι με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, δείχνει, ότι η κυβέρνηση...

Η εργατική τάξη πάει πάντα στον παράδεισο


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Ας την αφήσουμε την Ιστορία εκεί που κάθεται.

Ας γράψω και εγώ την φιλοσοφία μου γύρω από την εργασία, αν και το είχα κάνει πριν 2-3 χρόνια πάλι.

Η οποία φιλοσοφία είναι πάρα πολύ απλή: δεν βλέπω κανένα απολύτως νόημα ή κέρδος να δουλεύει κανείς για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα.

Λέω, να μην καταργήσουμε απλά την πενθήμερη εργασία· καλά, οι Έλληνες συζητάνε για το 8ωρο και το 10ωρο, θρήνος.

Πανελλαδικές: Αύξηση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές - Πτώση στα περιφερειακά ΑΕΙ


Αύξηση των βάσεων στα κεντρικά ΑΕΙ και μάλιστα σε περιζήτητες σχολές
, όπως  η Νομική , οι οικονομικές σχολές και τα παιδαγωγικά τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης  και πτώση στα  περιφερειακά ΑΕΙ φέρνουν οι αλλαγές στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις με τη μείωση του αριθμού εισακτέων και την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η οποία αναμένεται να αφήσει και πολλές κενές θέσεις.

Τσιόδρας: Ο κορωνοϊός είναι εδώ και θα μείνει -Εμβολιασμός μία φορά το χρόνο

 


Δημόσια επανεμφάνιση μετά από καιρό για τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος μίλησε στο διαδικτυακό 20ό Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων, λέγοντας ότι ο κορωνοϊός «είναι εδώ και θα μείνει». Κατά τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και επιφανή λοιμωξιολόγο:

Είναι απαραίτητη η ποιοτική επιτήρηση με νέα εργαλεία

Την Δευτέρα ενημέρωση σχετικά με το θέμα της ενίσχυσης των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της δράσης 3.a.4

 


Την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαΐου προγραμματίζεται να υπάρξει ανακοίνωση εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά τις ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων αναφορικά με τις προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης 3.a.4 “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Κορωνοϊός: Μείωση των εισαγωγών στα Νοσοκομεία της Πελοποννήσου - Αύξηση των διασωληνωμένων


Στην  Περιφέρεια Πελοποννήσου, χθες Παρασκευή 14 Μαΐου καταγράφηκαν 45 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 9.951.