23 Μαρ 2021

Νεοφιλελευθερισμός, πανδημία, καταστολή


Κύρκος Δοξιάδης

Λέγεται, πως οι λαοί που δεν μαθαίνουν από την Ιστορία τους, είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν. Τούτο δεν σημαίνει, ότι τα ιστορικά γεγονότα προκύπτουν υπό τις ίδιες συνθήκες. Ακόμη και αν κάποιο συμβάν μοιάζει με ένα προγενέστερο, οι συνθήκες που το πλαισιώνουν είναι κατά κανόνα ριζικά διαφορετικές από τις παλαιότερες.

Παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή: Σφοδρά πυρά για πανδημία, CISCO, Πειραιώς και Ελληνικό


Εφ΄ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το Ελληνικό, με τίτλο «Κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου - Σύστασης Δικαιώματος...

Ο Λουράντος διώχνει τον Σκάι από το φαρμακείο του: «Ντροπή σας, δεν λέτε αλήθειες στον κόσμο»


Εξοργισμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κώστας Λουράντος για χθεσινό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του σταθμού.

«Θα μιλήσω για ένα λεπτό μόνο και αυτό που θα...

Η αστυνομία ανακρίνει την πρωθυπουργό της Νορβηγίας για το πάρτι γενεθλίων της

 


Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα, ότι άρχισε να ανακρίνει την πρωθυπουργό Έρνα Σόλμπεργκ, για το πάρτι γενεθλίων που διοργάνωσε τον περασμένο μήνα και ενδέχεται να της επιβληθεί πρόστιμο...

Ανεμελιά για την Υγεία, φροντίδα για τα κέρδη


Η κυβέρνηση βλέπει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια της μετά από ένα τετράμηνο λοκντάουν, ένα σερί από ακατανόητα μέτρα και, κυρίως, από την κατάσταση στην οποία έχει αφήσει τα δημόσια νοσοκομεία.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας: «Ο κόσμος μας έλεγεν τρελούς…»*


Τρεις μέρες πριν συμπληρωθούν διακόσια χρόνια από τη συμβολική έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821 και έναν ακριβώς χρόνο αφού ξεκίνησε ο πόλεμος με την Covid19 φαίνεται ότι η κυβέρνηση -και κατά συνέπεια η κοινωνία- ηττώνται κατά κράτος. 

Τα δημόσια νοσοκομεία, που σήκωσαν με γενναιότητα και αυταπάρνηση του υγειονομικού τους προσωπικού όλο το..

Μήνυμα Σαμαρά από την Καλαμάτα: Είμαστε Έλληνες, ο σπόρος που δεν πεθαίνει ποτέ (βίντεο)


Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Μεσσηνίας, Αντώνης Σαμαράς, παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Καλαμάτας. Η δήλωση του Μεσσήνιου πολιτικού.

Διαδοχικές κυβερνητικές ανεπάρκειες (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ) για τη διαχείριση και προστασία της λίμνης Στυμφαλίας- Απάντηση Ε.Ε. στην Ερώτηση Ανδρουλάκη.

 


H απάντηση του κ. Σινκέβιτσιους εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την Λίμνη Στυμφαλία είναι καταπέλτης. Τεράστιες οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία 7 χρόνια αναφορικά με την προστασία και τη διαχείριση των ζημιών στην λίμνη της Στυμφαλίας και τον βιότοπο της.

Γιάννης Πανούσης: Η Αριστερά δεν είναι μόνο μία αντιδεξιά πολιτική δύναμη - Του Γιάννη Πανούση

 


Μπορώ να ισχυριστώ ότι η Αριστερά αποτελεί σήμερα ένα θεμελιώδη πυλώνα της Δημοκρατίας, έναν κρίσιμο παράγοντα του Κοινοβουλευτισμού και μια ισχυρή δύναμη ελπίδας μέσα στην κοινωνία.

Άκου κι εσύ, άκου, ακούς;..

Επίσκεψη Δήμα στο Κ.Υ. Κιάτου και ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών


Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Κιάτου (Κ.Υ.Κ.), πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας για να ενημερωθεί για την πορεία των εμβολιασμών. Ο Διευθυντής και ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Κ.Υ.Κ κ.κ Νίκος Χρυσικός και Νίκος Κοκιόπουλος  διαβεβαίωσαν τον κ. Δήμας  πως η διαδικασία διεξάγεται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και σε πολύ καλές υγειονομικές συνθήκες.

Κορωνοϊός: 3586 κρούσματα - Σοκ και δέος με 699 διασωληνωμένους - Ανεβαίνουν και πάλι τα κρούσματα σε Κορινθία και Αργολίδα

 


Τρομακτική αύξηση καταγράφηκε στα κρούσματα του κορωνοϊού με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 3.586 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Επίσης καταγράφηκε μεγάλη αύξηση στους διασωληνωμένους με 699, ενώ κατέληξαν και 51 ασθενείς από επιπλοκές της νόσου. Θυμίζουμε ότι την Δευτέρα καταγράφηκαν 1.514 μολύνσεις και 41 θάνατοι, ενώ σε ΜΕΘ..

«Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!» - Της Μαριλένας Σούκουλη Βιλάλη


200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Το Έθνος μας έρχεται από μακρυά και είναι προορισμένο να συνεχίσει την πορεία του στο Μέλλον. Μια πορεία γραμμένη με  θυσίες, ιδρώτα και το αίμα συμπατριωτών που αγωνίστηκαν να κρατήσουν όρθια τα ιδεώδη της Πατρίδας. Σε αυτή την πορεία καταφέραμε πολλά ιδιαίτερα όταν..

Nέο σεισμογράφο στους Αγίους Θεοδώρους εγκατέστησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο


 Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενισχύει και βελτιώνει διαρκώς την παρουσία του στον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων με την εγκατάσταση σεισμογράφου παρακολούθησης και αντισεισμικής θωράκισης της περιοχής, στο κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίων Θεοδώρων...

200 χρόνια από τον ξεσηκωμό του 1821 και η συνεισφορά της Κορινθίας - Του Άρη Σκούρτη


«Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι, και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι!»

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

1821 – 2021. Μεσούσης μιας φρικτής και τραγικής πανδημίας, αλλά και με τον Ελληνοτουρκικό διάλογο εν εξελίξει, φέτος συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την..

ΙΒΥΚΟΣ: Διαδικτυακό Σεμινάριο «Χοροί της ανατολικής Μακεδονίας (Σέρρες - Δράμα) - Βεβαιότητες και Κατασκευές»


Ο Σύνδεσμος Λουτρακιωτών-Περαχωριτών «Ο Ίβυκος» διοργανώνει και σας προσκαλεί με χαρά στο 3Ο διαδικτυακό σεμινάριο λαογραφίας, με θέμα:  «Χοροί της ανατολικής Μακεδονίας (Σέρρες-Δράμα) – Βεβαιότητες και Κατασκευές», την..

Τηλεδιάσκεψη για το φυσικό αέριο: Μια από τα ίδια!


Το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε αντικείμενο, τόσο της τηλεδιάσκεψης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε χθες με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, όσο και της τηλεφωνικής του επικοινωνίας στη συνέχεια με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Μάριο Τσάκα.

Ο Γ. Οικονόμου απαντά : Ψευδείς οι κατηγορίες περί ανταλλαγμάτων Παρωχημένη τακτική η ακραία πόλωση που η κοινωνία έχει απορρίψει


Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Κορινθίας, αποδέχομαι τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου σε εξειδικευμένα θέματα της Π.Ε. Κορινθίας. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Π.Νίκα για την τιμή και την ευκαιρία να υλοποιήσω έργο σε τομείς αρμοδιότητας με τεράστια σημασία για τον Νομό Κορινθίας και συνολικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όσο για την ανεξαρτητοποίηση μου και τις ψευδείς κατηγορίες περί δήθεν ανταλλαγμάτων, έχω να πω τα εξής..

Κορωνοϊός: 172 νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία της Πελοποννήσου -Η κατάσταση με αριθμούς


Ασφυκτική είναι κατάσταση στα Νοσοκομεία της Πελοποννήσου τα οποία αποτελούν μια μικρογραφία της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Μέχρι και χθες Δευτέρα 22 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 172 άτομα (τα 8 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 19, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 34, Παναρκαδικό Τρίπολης 28, στο..

Π. Τατούλης για τον Γ. Οικονόμου: Eίναι γνωστό σε όλους ότι η αποστασία στην πολιτική έχει πάντα ανταλλάγματα!Oι μάσκες έπεσαν!

 

Η μεθοδευμένη προσπάθεια να εμφανισθεί η αποστασία του τέως Περιφερειακού Συμβούλου της «Νέας Πελοποννήσου» της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κορινθίας κ. Γεώργιου Οικονόμου ως δήθεν ανεξαρτητοποίηση, απέτυχε! Οι μάσκες έπεσαν!

Με χθεσινή απόφαση του ο..

Τεκμήρια διαβίωσης: Τι ισχύει με όσους παίρνουν επίδομα 534 ευρώ και επιστρεπτέα προκαταβολή


Λίφτινγκ στα τεκμήρια διαβίωσης σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι να μην αδικηθούν χιλιάδες φορολογούμενοι που είχαν μείωση των πραγματικών εισοδημάτων τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς λάμβαναν επίδομα 534 ευρώ ή..

Κανονικότητα το Πάσχα: Τα σενάρια για λιανεμπόριο, σχολεία και εστίαση

 


Με την κατάσταση στα νοσοκομεία να είναι ασφυκτική λόγω των διασωληνωμένων και των νέων ασθενών από κορονοϊό οι προβλέψεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου φαίνεται να «παγώνουν» προς ώρας αν και η κυβέρνηση ελπίζει μήπως ανοίξουν..