26 Σεπ 2016

« Welcome to generation selfie» !.. «Οι λαοί έχουν τις selfies που τους αξίζουν».

Γράφει ο Γιώργος Μουργής 
Έκτος από τον εύστοχο τίτλο της «The Telegraph», ίσως έχουμε την καλύτερη φωτογραφία της χρονιάς. Η αποτύπωση του πολιτικού υποκείμενου μέσα από το φαινόμενο των selfies και η...

Ζωή Κωνσταντοπούλου: το νερό είναι δημόσιο αγαθό...


Ζωή Κωνσταντοπούλου: δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και συμπαράταξη της Πλεύσης Ελευθερίας στον αγώνα για την προστασία της ΕΥΔΑΠ και του νερού ως...

Γιατί ο Καλογρίτσας αποχώρησε από τη διαδικασία των αδειών- Η ανακοίνωση


Με ανακοίνωσή του ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας γνωστοποιεί, πως βγαίνει εκτός της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες. Νωρίτερα η εταιρεία του Καλογρίτσα είχε ζητήσει από τη γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας παράταση 48 ωρών, για να καταβάλει την πρώτη δόση, ωστόσο το αίτημά του απορρίφθηκε.

O Διατλαντικός πόλεμος των προστίμων

  
του Μιχάλη Γιαννεσκή
Ένας ασυνήθιστος πόλεμος φαίνεται να έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται, είναι τα πρόστιμα, που ο ένας αντίπαλος επιβάλλει στις μεγάλες τράπεζες και εταιρείες του άλλου. 

Και ο πόλεμος επεκτείνεται σταθερά σε νέους τομείς.

Αναγνώστες μου Ενταύθα…


Θερμό το βλέπω το φθινόπωρο που μόλις ξεκίνησε, ακόμα θερμότερο το χειμώνα! Μην ξεγνοιαστείτε και δεν κάνετε προμήθεια για θέρμανση, όχι προς θεού, μην παρεξηγηθώ! 

Η επικαιρότητα και όλα όσα θα μας απασχολήσουν προβλέπονται θερμά για να μην πω καυτά και απλησίαστα – κάποιοι θα πείτε πως υπερβάλω- μα έτσι είναι ειλικρινά! 

Πισώπλατα


Του Στάθη
Σύμφωνα με το πρώτο θέμα της «Αγοράς» του Σαββάτου που πέρασε (24.9.2016), σε επιστολή της γνωστής δικηγόρου, κυρίας Αριάδνης Νούκα, προς τον κ. Γιούνκερ για τα «κόκκινα δάνεια», ο τελευταίος απάντησε, ότι

Έρχονται ο «γιατρός της γειτονιάς» και οι ομάδες υγείας - Τι αλλάζει στο ΕΣΥ

  
Από το νέο έτος θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που θα περιλαμβάνει το «γιατρό της γειτονιάς» και τις ομάδες υγείας.  
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναφέρει, ότι θα υπάρχει οικογενειακός γιατρός ανά 2.000 πολίτες και ομάδα υγείας σε κάθε γειτονιά, ενώ θα δημιουργηθούν...

Το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο!


Οι Κινέζοι είναι πανέτοιμοι να βάλουν σε λειτουργία στις 25 Σεπτεμβρίου το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο εν ονόματι Aperture Spherical Telescope ή FAST. Με ένα «πιάτο» διαμέτρου 500 μέτρων θα μπορεί να ανιχνεύει ραδιοσήματα και ενδεχομένως ενδείξεις ζωής σε μακρινούς πλανήτες, όπως αναφέρει το CNN.
«Το τηλεσκόπιο της Κίνας θα είναι σε θέση, να κοιτά...

Οι 10 άνθρωποι που επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία αυτή τη στιγμή


Η Τερέζα Μέι ανέλαβε τα ηνία της Μ. Βρετανίας το καλοκαίρι, η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ διεκδικούν το Οβάλ Γραφείο στις ΗΠΑ. Οι κινήσεις τους όμως δεν επηρεάζουν μόνο τις χώρες τους.

Σουσάκι, ένα ηφαίστειο δίπλα στην Αθήνα -Εκπληκτικό βίντεο από drone [βίντεο]


Ηφαίστειο κοντά στην Αθήνα; Κι όμως υπάρχει. Στο περίφημο Σουσάκι, κοντά στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας κρύβεται ένας μικρός θησαυρός που ελάχιστοι από τους κατοίκους της Αθήνας γνωρίζουν.