3 Απρ 2020

«Οι ασύμμετρες απειλές» και τα «βιολογικά όπλα» γεννούν τις δυστοπίες


του Αλέξανδρου Γαστεράτου

Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη ο βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και επιχείρησε να τις αναλύσει. 
Μεταξύ των όσων είπε, μίλησε και για το προσφυγικό. Αρχικά χαρακτήρισε την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στον...

"Politico": Ο Τσίπρας περιγράφει μια ρεαλιστική λύση...


Αναφορά στη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Γαλλική Le Monde κάνει το περιοδικό Politico, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι αυτό που προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας (ένα μεγάλο δάνειο από τον ΕΜΣ χωρίς προϋποθέσεις), είναι μια «ρεαλιστική προσέγγιση». 

Οικονομικό σοκ - Ιός Ανελευθερίας


Νίκος Ξυδάκης

Μόνο με εγκλεισμό δεν αντιμετωπίζεται η υγειονομική κρίση. 
Πολύ περισσότερο, που ο εγκλεισμός και η βίαιη κατάψυξη της παραγωγικής δραστηριότητας, ένα διπλό σοκ κατάρρευσης παραγωγής και ζήτησης, βυθίζει την οικονομία.

Στους 59 οι νεκροί του κορονοϊού στην χώρα – 99 νέα κρούσματα, 1.613 συνολικά


Μεγαλώνει ο μακάβριος κατάλογος των θυμάτων του κορονοϊού και στην Ελλάδα. Το τελευταίο 24ωρο άλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 59.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας...

Υπάλληλοι Περιφερειών: Οι Περιφερειάρχες δίνουν δεκάδες εκατ. ευρώ για επικοινωνία και όχι στην Υγεία


Με μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας. 
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους δόθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την επικοινωνιακή πολιτική...

Με ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ προχωρά η κυβέρνηση


Αντί για προσλήψεις στο αποδεκατισμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση επιλέγει να στραφεί στους ιδιώτες γιατρούς που θα μπορούν να συνεργάζονται με το ΕΣΥ.
 Η νομοθετική ρύθμιση που...

Π.Πιτσάκης: Συνεχίζει τις επαφές του με τους δημάρχους για την απαλλαγή χιλιάδων μελών του Επιμελητηρίου απο τα δημοτικά τέλη


Είναι αλήθεια πως ο Παναγιώτης Πιτσάκης όταν αναλαμβάνει κάτι, το παλεύει πολύ και φτάνει την αποστολή του μέχρι τέλους. Ένα μικρό παράδειγμα είναι η πρωτοβουλία του που βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη για την απαλλαγή των δημοτικών τελών των επιχειρήσεων  που πλήττονται απο την πανδημία.

Σε φάση...ακορντεόν!Της Τζένης Σουκαρά


Πρώτες κρίσιμες ημέρες, ενός κρίσιμου μήνα, μέσα σε ένα κρίσιμο διάστημα.
Είναι η πιο σαφής φράση  μέσα στην ασάφεια των ημερών. 
Μέσα σε αυτήν  εντάσσονται όλα τα υπόλοιπα. 
Με λακωνική ή μακροσκελή...

Μ.Καλλίρη:"Σε αυτή την κρίση δεν μένει μόνος κανείς!"


Το ΝΠΔΔ του δήμου Βέλου Βόχας"ΑΝΕΛΙΞΗ" έχει επιφορτισθεί τον δύσκολο και πολυεπίπεδο ρόλο, να γίνει ο δίαυλος επικοινωνίας του δήμου με τους πολίτες εν μέσω πανδημίας. 
Τι σημαίνεις αυτό;
 Εκείνο το "χέρι" βοηθείας που την δύσκολη στιγμή γίνεται  ο "απο μηχανής θεός"...

«Λάδι στη φωτιά» η «ανοσία της αγέλης» στις δομές φιλοξενίας


Tου Θοδωρή Καραγιαννίδη

H κυβέρνηση εφαρμόζει συνειδητά στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών την «ανοσία της αγέλης». Θεωρεί ότι έχει εκμηδενίσει το πολιτικό...

Σπ. Καραβάς:Είναι ανάγκη να επαναλειτουργήσει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Δερβένι


Από τις 14/03/2020 το κατάστημα της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο Δερβένι παραμένει κλειστό, μετά από απόφαση του περιφερειακού διευθυντή όπως ενημερωθήκαμε, λόγω των αδειών ειδικού σκοπού...

Έκτακτο: Και δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Κορίνθου


Πριν απο λίγο έγινε γνωστό πως διαγνώστηκε και δεύτερο θετικό κρούσμα στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Πρόκειται για έναν άνδρα  70 ετών, απο τις Αρχαίες Κλεωνές,  ο οποίος προσήλθε χθες στο Νοσοκομείο με συμπτώματα της νόσου.Χθες αργά το βράδυ διαπιστώθηκε πως είναι...

A. Παπακυριάκος:"Ενεργήσαμε πριν τα επιβαλλόμενα μέτρα της πολιτείας - Το κυρίαρχο στοίχημα να περάσουμε αλώβητοι την πανδημία"


Σε συνέντευξή του  o δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος στο site anagnostis.org αναφέρθηκε στην πανδημία, και στα τεράστια προβλήματα που έχει αυτή  προκαλέσει.
Συγκεκριμένα για τον ρόλο των δήμων στην πανδημία...

Απολυμάνσεις στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ του Νοσοκομείου Κορίνθου


Χθες  ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα και ο υπεύθυνος Νομού Κορινθίας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) κ Νικόλαος Σαϊσανάς συναντήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείου Κορίνθου προκειμένου...