6 Νοε 2020

Ατομική ευθύνη, η μόνη μας ελπίδα σε ένα αποτυχημένο κράτος


Μάνος Χωριανόπουλος

Εφόσον έτυχε στη γενιά μας, να ζήσει τόσα "χρόνια δίσεκτα, μέσα σε μιαν ώρα", είναι κρίσιμο οι πολίτες να ανταποκριθούν ξανά, παρά το ότι η κυβέρνηση λειτουργεί χωρίς σχέδιο και έχει έτοιμο ένα "μαζί τα φάγαμε" για να αποσείσει τις ευθύνες της.

Lockdown με φόντο την κατάρρευση του ΕΣΥ


Νικόλ Λειβαδάρη

To δεύτερο lockdown που τίθεται σε ισχύ από αύριο, αποτελεί την πρώτη μεγάλη πολιτική ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι μια ήττα, που συνεπάγεται κόστος και φθορά για την κυβέρνηση, που εκθέτει προσωπικά τον πρωθυπουργό για καίριες ολιγωρίες, παραλείψεις...

Επίδομα 800 ευρώ: Τα 21 μέτρα για εργαζόμενους και ανέργους


Μαίρη Λαμπαδίτη

Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε οδικό χάρτη για την προστασία των εργαζομένων - Δείτε τα μέτρα και τα παραδείγματα

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα -Στα 300 ευρώ για παράβαση των μέτρων


 Για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και τα νέα πρόστιμα, τα οποία έχουν διπλασιαστεί, μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση.

«Από αύριο, καθ' όλο το 24ωρο..

Αλέξης Τσίπρας: Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής και ενίσχυση ΕΣΥ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το πάγωμα όλων των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν περάσει κατά το διάστημα της πανδημίας

Κορωνοϊός / 2.448 κρούσματα και ρεκόρ διασωληνωμένων- 11 νέα κρούσματα στην Κορινθία


Στα ύψη παραμένουν τα κρούσματα, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.448 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες. Οι νέοι θάνατοι είναι 14, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 196.

«Εδώ και 20 ημέρες, το ElevateGreece αποτελεί την κύρια ηλεκτρονική πύλη εισόδου του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας.»


Άρθρο του Χρ.Δήμα

Πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση του πρώτου μήνα λειτουργίας του #ElevateGreece και ήδη τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι πολύ θετικά. Ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν κάνει αίτηση εγγραφής μέχρι στιγμής, υπερβαίνει τις 480, με την..

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.: Αποκάλυψη ορκωτού λογιστή - Πρόκειται για έλλειμα λογιστικό και όχι ταμειακό!


"Πρόκειται για έλλειμα λογιστικό και όχι έλλειμα ταμειακό"
είναι το περίφημο 1,3 εκ. ευρώ της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε., ξεκαθάρισε ο ορκωτός λογιστής όταν ερωτήθηκε από τη Ντίνα Νικολάκου, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου..

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους παραβιάζουν την καραντίνα

 


Από αύριο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί, επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την χώρα. Οι κανόνες που θα ισχύουν έχουν καθοριστεί και όσοι τους παραβαίνουν θα έρχονται..

Φεύγουν από την Αθήνα πριν ξεκινήσει το lockdown -Σε τρεις ώρες πέρασαν πάνω από 12.500 ΙΧ από τα διόδια

 

Αισθητά αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στους εθνικούς δρόμους, καθώς πολλοί Αθηναίοι εγκαταλείπουν άρον άρον την πρωτεύουσα για τα χωριά τους, ενόψει του lockdown λόγω κορωνοϊού, που αρχίζει από αύριο στις 6 το πρωί και θα διαρκέσει..

Β. Γεώργαρης: Eλπίζω η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι ο κλάδος του εμπορίου είναι στο χείλος του γκρεμού και να δώσει την επιπρόσθετη στήριξη


Είμαστε πλέον αντιμέτωποι με ένα δεύτερο lockdown. Για ακόμη μια φορά, τόσο οι έμποροι, όσο και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων καλούνται να διαχειριστούν αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που ζήσαμε πάλι για πρώτη φορά πριν από 6 μήνες περίπου. Οι επιπτώσεις  από το πρώτο lockdown όμως...

Π. Πιτσάκης: Εδώ ο κόσμος χάνεται και... στου Λουζιώτη βρέχει !


Μετά από τρία χρόνια στείρας αντιπολίτευσης, η αλαζονική φιγούρα του κ. Λουζιώτη και τα σόου μεγαλαυχίας που τελευταία επιδίδεται με δήθεν συνεντεύξεις του σε τοπικά site , δεν μας κάνουν πια καμιά εντύπωση. Ερμηνεύσιμος είναι ο μικροπαραταξιακός του..

Ναόμι Κλάιν: Να γίνει η Αριστερά πιο γεναία και πιο τολμηρή


Αρθρογραφεί σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά των ΗΠΑ, είναι σύμβουλος ερευνητικής δημοσιογραφίας, γράφει πολύ, όλα της τα βιβλία («Το Δόγμα του Σοκ», «No logo», «Το όχι δεν είναι αρκετό» κ.ά.) μεταφράζονται σε δεκάδες γλώσσες, οι έρευνές της κρατάνε χρόνια. Η Ναόμι Κλάιν είναι βραβευμένη...

Πλιατσικολογώντας τη λογική


Τάσος Παππάς

Ανοηταίνουν επικινδύνως τα κυβερνητικά στελέχη και ακολουθούν κατά πόδας τα μπουκωμένα μέσα ενημέρωσης -κάποιες φορές μάλιστα αυτά πρωτοπορούν.

Η παρωδία...


Γιώργος Βέλτσος

Επειδή «ο καπιταλισμός είναι ίσως η μοναδική περίπτωση μιας λατρείας που δεν προσφέρει εξιλέωση, αλλά που δημιουργεί ενοχές» (Μπένγιαμιν)...

Προσλήψεις 300 γιατρών στις ΜΕΘ ανακοινώνει το υπ. Υγείας μετά το δεύτερο lockdown


Την άμεση πρόληψη 300 μόνιμων γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και την αναγκαστική διάθεση ιδιωτικών κλινικών στο δημόσιο σύστημα Υγείας προβλέπει

Το δεύτερο lockdown


Την πρώτη φορά είμασταν απλώς τυχεροί. Η πανδημία ήρθε εδώ αργά, όπως σε όλα τα Βαλκάνια, όταν ήδη οι φοβερές εικόνες της Ιταλίας είχαν εγγραφεί στη συλλογική συνείδηση.

Εμείς θα προστατεύσουμε εμάς


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Lockdown σε όλη την Ελλάδα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που απέκλειε αυτό το ενδεχόμενο μέχρι σήμερα, γιατί η Ελλάδα είχε νικήσει τον κορονοϊό με 1-0 στον πρώτο αγώνα, μέχρι που στη ρεβάνς έφαγε 4 και ηρέμησε.

Η διάρκεια της 2ης καραντίνας θα είναι 3 βδομάδες + 3 βδομάδες +...

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε." για το πόρισμα των ορκωτών λογιστών και την έκθεση της Αρχής Διαφάνειας


 

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με τηλεδιάσκεψη, ανακοινώθηκε για σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου..

Αναστολές-εργαζόμενοι: Ποιοι τελικά θα πάρουν 800 ευρώ & ποιοι λιγότερα


 Επίδομα 800 ευρώ σε όσους θα μπουν σε αναστολή εργασίας για τον Νοέμβριο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή την φορά δεν θα είναι 534 ευρώ αλλά 800 ευρώ. Πρόκειται για αύξηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού..

Το ΔΣ Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων θλιβερή εξαίρεση στον κανόνα αλληλεγγύης των Ελλήνων προς τους Αρμένιους - Το περίεργο ΟΧΙ της αντιπολίτευσης

Το έμαθα, δεν το γνώριζα και μου έκανε πολύ κακή εντύπωση.  Σε ολόκληρη τη χώρα έχει υπάρξει ένα πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς το..

Σχεδιάζεται ποδηλατόδρομος με διαδρομή από τον Μαραθώνα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία

 


Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, με τον γενικό γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Ευθύμιο Μπακογιάννη και...

Επιμένει για το Διοικητήριο στην Ποσειδωνία ο Π. Νίκας

 

Σειρά συναντήσεων είχε στην Αθήνα χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σύμφωνα με ενημέρωση της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μαθαίνουμε λοιπόν, πως είχε συνάντηση και με τον νέο γενικό γραμματέα Ιδιωτικών..

Ποιες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν -Ανοιχτά τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο


Σε εποχή lockdown μπαίνει ξανά από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (07/11) η χώρα, αφού η ραγδαία διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα, σε συνδυασμό με την αύξηση των νεκρών και των διασωληνωμένων προκάλεσε συναγερμός στις υγειονομικές αρχές. Σύμφωνα με όσα είπε στη χθεσινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μαζί με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη..