13 Οκτ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ





 Τα πρώτα ονόματα του κεντρικού του ψηφοδελτίου έβγαλε στη δημοσιότητα
ο υποψήφιος δήμαρχος Βέλου Βόχας Νίκος Μπούρας ,αποδεικνύοντας πως όλο αυτό το διάστημα και σίγουρα από εδώ και στο εξής, έχει στο πλευρό του ανθρώπους ικανούς να χαράξουν τη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ στο νέο Καλλικρατικό δήμο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ"

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Τo Σωματείο «Φίλοι του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου» και το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, Βάσου Πετρόπουλου-Παναγιώτου Γαρταγάνη, διοργανώνουν το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη, όπου θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στην έκθεση με τα έργα του ζωγράφου Θεόφιλου, από τη συλλογή της Εμπορικής Τράπεζας. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε από κοντά ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς του Μυτιληνιού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ.
Η συμμετοχή είναι 10 Ευρώ το άτομο (λεωφορείο και είσοδος Μουσείου). Για δηλώσεις  συμμετοχής και αναλυτική ενημέρωση μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ερμού 1 και Σεφέρη, πλησίον Στρατιωτικής Λέσχης), τηλ. 27410 25352 και 27410 71690, ώρες 8.30 έως 14.30.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ: ΔΙΑΨΕΥΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ


Την επέκταση της υφιστάμενης γραμμής του Προαστιακού στο Τμήμα Ισθμός – Λουτράκι περιλαμβάνουν οι προτάσεις του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πρωτεύουσας. «Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου μας, δικαιώνει τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και ικανοποιεί ένα αίτημα των συμπολιτών μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Γιώργος Γκιώνης.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΥΕΘΑ κ. Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



Αγαπητέ Πρόεδρε των Φίλων της Διώρυγας της Κορίνθου, «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ»,
Αγαπητά Μέλη της Ένωσης,
Φίλες και Φίλοι,

Με ιδιαίτερη τιμή έλαβα την πρόσκλησή σας για τη σημερινή σας εκδήλωση. Δυστυχώς όμως ανειλημμένες υποχρεώσεις στο Υπουργείο δεν μου επιτρέπουν να είμαι μαζί σας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΛΩΒΗΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Η κυβέρνηση πρέπει να μην βγει αλώβητη από τις εκλογές αλλά να αμφισβητηθεί από την Αριστερά, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη από την Πάτρα. Προχώρησε μάλιστα στην εκτίμηση ότι «μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα έλθουν νέα μέτρα».

ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ



Χωρίς προβλήματα αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας.

ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΣΑΚΙΑ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΦΕ



- "Βρείτε λύση γιατί θα καταργήσουμε μόνοι μας το νόμο"
- Δίνουν περιθώριο μέχρι την Κυριακή
-  'Εχουμε οδηγηθεί σε μαρασμό λένε οι επαγγελματίες

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"


Για πρώτη φορά στις 7 Νοεμβρίου δεν θα αναδειχθούν οι σύμβουλοι από το σύνολο του εκλογικού σώματος στον δήμο ή στην περιφέρεια, αλλά από επιμέρους εκλογικά σύνολα. Τι επισημαίνεται στις οδηγίες που έχουν σταλεί στους προέδρους πρωτοδικών...

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ e-ΡΓΑΛΕΙΟ ΡΙΧΝΕΙ ΦΩΣ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ



Τη δυνατότητα να υπολογίσει κάποιος τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ταράτσα του σπιτιού του αλλά και το κόστος που θα κληθεί να καταβάλει παρέχει μια πρωτοποριακή διαδικτυακή εφαρμογή.

Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ



Αυτή την ώρα η Κόρινθος αποχαιρετά τον αγαπημένο της αντιδήμαρχο Γιώργο Ανδρέου που έφυγε τόσο γρηγορα και τόσο άδικα απο την ζωη.Πλήθος κόσμου βρίσκεται στον Μητροπολιτικό ναό του Αποστόλου Παύλου ,όπου τελείται η νεκρώσιμη ακολουθία.Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει κουράγιο στους οικείους του.

O Α. MANΩΛΑΚΗΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΧΑ





Την  Πέμπτη 14.10.2010 και ώρα 9:30 θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελου Μανωλάκη προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, αναφορικά με τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα σε χωρία της Βόχας.

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ /ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ



Κλειστή θα παραμείνει η εθνική οδός Αθηνών -Κορίνθου .Θα κατεδαφιστεί η παλιά γέφυρα της Πάχης και έτσι θα γίνονται αναγκαστικές παρεμβάσεις ή θα κλείνει ο δρόμος από το μεσημέρι ως αύριο το πρωί

ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ"



  Στα πλαίσια των επισκέψεων του σε σωματεία και συλλόγους εργαζομένων της περιοχής ο υποψήφιος Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης , συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων στην PEPSICO - HBH. Οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν την σημασία λειτουργίας του εργοστασίου για το Λουτράκι και τόνισαν ότι θα πρέπει  να παραμείνει στην περιοχή. Ανέφεραν ότι το εργοστάσιο από άποψη ποιοτικού ελέγχου είναι ένα από τα αρτιότερα που υπάρχουν και ότι οι εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι σχετικά με το εργασιακό τους περιβάλλον.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΔΕΔΕ ΣΕ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟ, ΠΕΤΡΙ ,ΓΑΛΑΤΑ,ΑΗΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΙ

       
 
Ικανοποιημένο το επιτελείο του Γιώργου Δέδε απο την   χθεσινή υποδοχή  στην περιοδεία του στον Ασπρόκαμπο, το Ψάρι, τον Γαλατά, τα Αηδόνια και το Πετρί.Κοινή  διαπίστωση ότι άνθρωποι που είχαν γυρίσει την πλάτη στους πολιτικούς και την πολιτική βρέθηκαν στο πλευρό του  για να ακούσουν  σταράτες αλήθειες. «Απορρίπτουμε απ’ τη ζωή μας την αδράνεια και την αδιαφορία», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΜΙΓΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΛΙΨΗ

Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

 Αδυναμία του ΙΚΑ να καταβάλει το επόμενο διάστημα συντάξεις και Επιδόματα Ανεργίας, μέσω του ΟΑΕΔ : Αποτελεί κιαυτό ένα ενδεχόμενο ! Ο ουρανός φαίνεται φορτωμένος με βαρειά σύννεφα. Και προκαλεί δικαιολογημένη ανησυχία στους συνταξιούχους και στους ανέργους. Στους αληθινούς δηλ., στους σαφείς, στους ευδιάκριτους και ακέραιους πρωταγωνιστές της ζωής

ΟΤΑΝ Η ΚΑΛΛΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗ ΣΑΔΕΡΛΑΝΤ

Την είπαν «διάδοχο της Κάλλας». Οµως η αυστραλή σοπράνο, που πέθανε προχτές στα 83 της, δεν είχε τίποτα να µοιράσει µε την ελληνίδα Ντίβα. Μόνο καλές στιγµές.
Βοούσαν τα παρασκήνια. «Ποιον ήρθε να ακούσει στην πρόβα τζενεράλε η Κάλλας;». Στη σκηνή βρισκόταν µια µεγαλόσωµη γυναίκα µε τετράγωνο πηγούνι - χαρακτηριστικό της αυστραλιανής καταγωγής της - και εντυπωσιακή φωνή...

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΑΡΑΖ ΣΕ ΟΣΕ,ΟΤΕ,ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΛΤΑ


ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ κύµα σε ΔΕΚΟ και οργανισµούς που εποπτεύονται από το υπουργείο Μεταφορών ξεσπά σήµερα και αναµένεται να διαρκέσει έως και την ερχόµενη εβδοµάδα. Οι εργαζόµενοι σε ΟΣΕ, ΟΤΕ, αεροδρόµια και ΕΛΤΑ προχωρούν σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις προωθούµενες ιδιωτικοποιήσεις και την αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων.

ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ




Το δρόμο για την ίδρυση και λειτουργία πρατηρίων υγρών καυσίμων από τα σουπερμάρκετ ανοίγει το υπουργείο Υποδομών με διατάξεις που έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια που κατατέθηκε στη Βουλή.Ειδικά για τα πρατήρια υγρών καυσίμων το σχέδιο νόμου προβλέπει μεταξύ άλλων:

ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΩΝ ΓΚΑΣΤΑΡΜΠΑΪΤΕΡ

Το 1960, ένα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα έστελνε πάνω από ένα εκατομμύριο Ελληνες «προσκεκλημένους εργάτες» (γκασταρμπάιτερ) στο σταθμό του Μονάχου. Σήμερα, μισό αιώνα μετά, το Ινστιτούτο Γκέτε φέρνει το βλέμμα των Ελλήνων μεταναστών και τον τρόπο που αποτυπώθηκε στο σελιλόιντ στο κέντρο ενός αφιερώματος με τίτλο «1960-2010: 50 Χρόνια Ελληνική Μετανάστευση στη Γερμανία - Η Ιστορία στον Κινηματογράφο» (18-25 Οκτωβρίου).

ΧΙΛΗ:ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΡΥΧΩΝ



Τέσσερις από τους 33 εγκλωβισμένους για δύο μήνες μεταλλωρύχους σε ορυχείο της Χιλής έχουν απεγκλωβιστεί ήδη και έχουν βγει στην επιφάνεια, όπου τους υποδέχονται μέλη των οικογενειών τους, κυβερνητικοί επίσημοι και δεκάδες διεθνή τηλεοπτικά συνεργεία. Πρώτος βγήκε ο 31 ετών Φλορένσιο Άβαλος.

ΝΙΚΗΣΕ(2-1) ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΩΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ



Με τη βοήθεια και του Σουηδού διαιτητή Χάνσον που δεν έδωσε στο α' ημίχρονο δυο πέναλτι στους Ισραηλινούς, η Ελλάδα νίκησε 2-1 στο Καραϊσκάκη και πέρασε στην πρώτη θέση του 6ου προκριματικού ομίλου

ΚΙΝΑ:ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΧΕΡΙΑ



ΠΕΚΙΝΟ Κινέζος μουσικός που ακρωτηριάστηκε και στα δύο χέρια του πριν από 13 χρόνια, κέρδισε στον τηλεοπτικό διαγωνισμό «Κίνα Εχεις Ταλέντο» παίζοντας πιάνο με τα δάχτυλα των ποδιών του. Ο 23χρονος Λίου Γουέι εξέπληξε κοινό και κριτική επιτροπή στο σόου ταλέντων, εκτελώντας άψογα το τραγούδι του Τζέιμς Μπλαντ «Υou΄re Βeautiful» ενώπιον χιλιάδων θεατών στο στάδιο της Σανγκάης.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ

 Αμφίρροπη η μάχη μεταξύ του πρώην γαλάζιου και του γαλάζιου υποψηφίου
Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αναδεικνύεται η μάχη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ενας υποψήφιος από την κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Π. Τατούλης, ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ αλλά στηρίζεται από το ΠαΣοΚ, αντιπαρατίθεται με ένα καθαρά αυτοδιοικητικό στέλεχος, τον κ. Δ. Δράκο, τον «εκλεκτό» του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά , ο οποίος θεωρεί «προσωπικό στοίχημα» τον έλεγχο της περιφέρειας.