14 Απρ 2020

Κορεσμός των υποδοχέων


Γεια σου φίλε μου Πιτσιρίκο!

Ζυγώνει ο καιρός που τα σκληρά περιοριστικά μέτρα θα είναι πια παρελθόν. Έχει ήδη ξεκινήσει η Νορβηγία, ακολουθεί η Αυστρία και πολύ κοντά έρχονται Ελβετία και Γερμανία. Ακόμα και στην Ισπανία ξεκίνησε η χαλάρωση από ότι μας είπε η φίλη Μαρία από την Βαρκελώνη. 

Μερική κανονικότητα ή απελευθέρωση;


Μερική κανονικότητα. Οι δύο λέξεις συνηθίζονται στο λεξιλόγιο ΜΜΕ και πολιτικών, αλλά ο συνδυασμός τους έγινε πρόσφατα από τον πολυπράγμονα κύριο Μόσιαλο. 
Ανήγγειλε πως δεν θα υπάρξει επιστροφή σε κάτι που γνωρίζαμε, αλλά μια «μερική κανονικότητα», αφού η έκτακτη κατάσταση θα κρατήσει πολύ. 

«Ας βγούμε να χειροκροτήσουμε και έπειτα ας κλάψουμε μέσα στα σπίτια μας»


Μάνια Φιλοπούλου

Ζήσαµε µια Ελλάδα που προόδευε σιγά σιγά από τη δεκαετία του ’60. Φάγαµε και µια επταετία χούντας και την κατάπιαµε. 
Πανηγυρική επιστροφή του «εθνάρχη», γινόµαστε Ευρωπαίοι, ανάπτυξη και ανάταση εθνική, Αντρέας και χρήµα και πανελλήνια ανεµελιά.

Προβλέψεις ΔΝΤ: Ύφεση 10% και ανεργία 22,3% για την Ελλάδα το 2020


Ύφεση 10% και έκρηξη της ανεργίας στο 22,3% του εργατικού δυναμικού προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα το 2020. Πρόκειται για την χειρότερη επίδοση στο σύνολο της ευρωζώνης. 

Π. Πιτσάκης: Το δικό μας Πάσχα, είναι του φωτός, της Ελπίδας, της Προσμονής και της Ανάστασης!



Κορίνθιες και Κορίνθιοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες και έμποροι, αυτή η άνοιξη δεν είναι όπως την ονειρευθήκαμε.
Είναι τραχειά και δύσκολη, κρύβει κινδύνους και δημιουργεί φοβίες.
Όλα είναι ακίνητα, οι Επιχειρήσεις μας κλειστές και εμείς στο σπίτι.
Μέσα σε αυτή την σιωπή...

Ο Μητσοτάκης εξήγγειλε επίδομα μόνο για το 1/3 των μακροχρόνια ανέργων


Σύγχυση επικρατεί μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για το έξτρα επίδομα σε μακροχρόνια ανέργους. Σύμφωνα με όσα είπε στο διάγγελμά του ο Κ. Μητσοτάκης, το σχετικό επίδομα θα πάρουν 155.000 μακροχρόνια άνεργοι. 

Κορονοϊός: Στους 101 οι νεκροί στη χώρα μας – 25 νέα κρούσματα, 2.170 συνολικά



Το τελευταίο 24ωρο, σημειώθηκαν 2 νέοι θάνατοι από την πανδημία του κορονοϊού στη χώρας μας, όπως ενημέρωσε και το απόγευμα της Τρίτης 14 Απριλίου ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας. 
Συνολικά οι νεκροί είναι 101.

Χαρδαλιάς: Κλειστά τα κοιμητήρια τη Μεγάλη Παρασκευή


Κλειστά θα παραμείνουν τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα τη Μεγάλη Παρασκευή, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση για τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας.

ΕΑΣ Κιάτου:Ευχές πολλές και πρώτα απο όλα κουράγιο!

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου 
Σας εύχονται κουράγιο!

Νέα Πελοποννησος - Μεσσηνία:Νιώθουμε υπερήφανοι για το έργο μας


Της Αντωνίας Μπούζα

Στην περίοδο που διανύουμε, εκτός των ιδιαίτερων-δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας, υπάρχει εισδοχή στοιχείων που αλλοιώνουν την έννοια της προσφοράς, της αποτελεσματικότητας και των πραγματικών προθέσεων.

Νέα καινοτομία από τα ΚΕΠ: Αποστολή εγγράφων και πιστοποιητικών στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα, χωρίς χρέωση


Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων και με σκοπό την βελτιστοποίηση της απομακρυσμένης παροχής υπηρεσιών επιχειρήσεων και πολιτών, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης...

Ο Δ. Σικυωνίων δίπλα στον Πολίτη με οικονομικές ενισχύσεις, συσσίτιο και διανομή τροφίμων


Ο Δ. Σικυωνίων δίπλα στον Πολίτη με οικονομικές ενισχύσεις, συσσίτιο και διανομή τροφίμων
Ενόψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα το Κοινωνικό Παντοπωλείο Σικυωνίων πραγματοποιεί διανομές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ώστε κανείς αδύναμος συμπολίτης μας να μην μείνει χωρίς τα απαραίτητα.

Πασχαλινές ευχές του Γιώργου Αλκ. Γκιώνη


Ο δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργος  Αλκ. Γκιώνης εύχεται...

Τα τριάκοντα αργύρια του Ιούδα


Του Απόστολου Παπαφωτίου

Τότε πορευθεῖς εἶς τῶν δώδεκα, ὁ λεγόμενος Ἰούδας Ἰσκαριώτης, πρός τούς ἀρχιερεῖς, εἶπε· Τί θέλετε μοι δοῦναι, κἀγῶ ὑμίν παραδώσω αὐτόν; Οἱ δέ ἔστησαν αὐτῷ τριάκοντα ἀργύρια· καί ἀπό τότε ἐζήτει εὐκαιρίαν ἴνα αὐτόν παραδῷ.

Ο Μπερνάρ Ανρί Λεβί : «Και το 1958 και το 1968 η γρίπη σκότωσε εκατομμύρια, αλλά δεν σταμάτησε ο κόσμος, ούτε επιβλήθηκε καραντίνα»


Ψυχραιμία απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, ώστε να μην εξελιχθεί σε επιδημία της απελπισίας, των fake news και της θυσίας θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών συνιστά ο Γάλλος...

Η πανδημία του «COVID 19» ξεσκέπασε το απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλισμού


Και να μην θέλεις να μιλήσεις για τον καπιταλισμό αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν βλέπεις εκπροσώπους του σε διεθνές επίπεδο  την ώρα που πεθαίνουν άνθρωποι από τον «covid 19» να μιλάνε με όρους «κόστος–οφέλη», σε ένα αποσαρθρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας  που...

Αποκλειστικό- Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλά στη Τζένη Σουκαρά για τις σεισμικές δονήσεις σε Γεράνεια και Αθίκια -Τι προσέχουν οι σεισμολόγοι


Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις σεισμικές δονήσεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα κυρίως στην περιοχή των Γερανείων, δήλωσε στο JENNY'S WORLD και στη Τζένη Σουκαρά   ο Καθηγητής Εφαρμοσμένης...

Οι Έλληνες έχουν ανοσία της αγέλης στα Μνημόνια


Καθώς οι οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών δοκιμάζονται σκληρά από τον κορωνοϊό και ετοιμάζονται να καταρρεύσουν, η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Μπορεί οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τρέμουν την χρεοκοπία αλλά η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει από το 2010.

Αν έχεις χρεοκοπήσει, δεν φοβάσαι την χρεοκοπία όπως οι άλλοι οι δειλοί. 

Μεγάλη Εβδομάδα πληρωμών: Πότε θα καταβληθούν επιδόματα, δώρο Πάσχα και συντάξεις


Ειδικότερα, από την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου ξεκινά η καταβολή του ειδικού επιδόματος ύψους 800 ευρώ σε πάνω από 800.000 δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε στην...

Κορωνοϊός-Σύψας: Έχουμε ευχάριστα νέα για τη χρήση του αντιϊκού «remdesivir»


Eνθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών του αντιικού φαρμάκου ρεμντεσιβίρ, σύμφωνα με το καθηγητή Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ...

ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ [Ή αλλιώς: Εκύκλωσαν κύνες ωσεί πολλοί….]


Του Πέτρου Θ. Θωμαϊδη

Είναι ΑΛΛΟ η  δια συγχρωτισμού των μετεχόντων συνάθροιση (που έχει απαγορευθεί ή, για να λεχθεί ακριβέστερα, έχει ως δικαίωμα ανασταλεί) και ΑΛΛΟ η Μετάληψη του Σώματος και του Αίματος...

Γ. Ψυχογιός:"Καμία διακοπή ρεύματος και διασφάλιση της υγείας και της αξιοπρέπειας των ομάδων που πλήττονται"


"Καμία διακοπή ρεύματος και διασφάλιση της υγείας και της αξιοπρέπειας των ομάδων που πλήττονται", δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός. 
"Εν μέσω πανδημίας υπάρχουν...

Εγκέλαδος με το καλημέρα σας!- Ανήσυχα τα Γεράνεια




Πριν απο λίγο έγινε αισθητή νέα σεισμική δόνηση στην Κόρινθο .Όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός ήταν έντασης 3.2 ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα